تهران- ایرنا- رییس انجمن صنفی تولید كنندگان كاشی و سرامیك ایران از وزارت امور اقتصادی و دارایی درخواست كرد با توجه به شرایط ركود، در میزان مالیات تولیدكنندگان بازنگری كند و در صورت غیرممكن بودن كاهش مبالغ تعیین شده، آن را افزایش ندهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد روشنفكر» امروز (شنبه) در یك نشست خبری افزود: امروز اقتصاد كشور با شرایط ركود روبرو شده كه این امر از اقتصاد جهانی نشات گرفته است، بنابراین دولت یازدهم باید با تدابیر خاص برای حمایت از تولید نقشه راهی تنظیم كند كه كمترین ضرر و زیان را متوجه تولیدكنندگان كشور كند.
وی یادآوری كرد: سیاست اقتصاد مقاومتی بر توان و قابلیت های درونزایی اتكا دارد و بنابراین چنانچه دستیابی به بازارهای برون مرزی هدفگیری شده است، باید برنامه ریزی متناسب صورت گیرد.
به گفته وی، یكی از ابزارها كه انگیزه لازم را برای صادرات فراهم ساخت، جوایز صادراتی بود كه از سال 1389 تاكنون با وجود مجوز قانونی، پرداخت نشده است.
رییس این تشكل گفت: امروز سازمان امور مالیاتی تراز مالی تولیدكننده را نمی پذیرد. با این شرایط كسب و كار، وضعیت سخت و دشواری برابر تولیدكنندگان قرار دارد .
وی اضافه كرد: سیاست خروج از اقتصاد تك محصولی و متكی به نفت، با استقبال همه تولیدكنندگان روبرو می شود اما مطابق كدام شرایط، زمینه رونق تولید فراهم شده كه میزان مالیات نسبت به پارسال افزایش یافته است؟
روشنفكر افزود: چنانچه روند فعالیت تولیدی بهبود پیدا نكند و رونق محقق نشود، ریزش نیروی انسانی فعال در بخش كاشی و سرامیك اجتناب ناپذیر است.
به گفته وی، واحدهای تولیدی این بخش هنگامی كه قادر به تامین هزینه های جاری نمی شوند، به تسویه حساب با نیروی انسانی وادار می شوند.
وی گفت: صنعت كاشی و سرامیك در شرایط ركود شدید به سر می برد و فاقد توان فعالیت روزانه تولیدی در سه نوبت كاری و بازپرداخت وام هاست. ركود صنعت ساختمان نیز به فعالیت این صنعت آسیب می زند.
به گزارش ایرنا، صنعت كاشی و سرامیك كشور با 134 كارخانه تولیدی كه سالیانه ظرفیت تولید 700 میلیون مترمربع محصول را دارند، اكنون با میزان كمتر از 300 میلیون مترمربع فعالیت می كنند.
میزان تولید كاشی و سرامیك در سال های 94- 1389 به ترتیب 400، 475، 500، 500، 410 و 300 میلیون متر مربع ثبت شد. میزان صادرات در این دوره زمانی نیز به ترتیب 54، 65، 93، 114، 109 و 112 میلیون مترمربع بود.
اقتصام**1559 **1961** خبرنگار: حسین عضدی فسا** انتشاردهنده: مریم مسعود

آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://telegram.me/irnaeco