تهران- ایرنا- دو تن از پژوهشگران یك اندیشكده آمریكایی ضمن توصیه به دولت جدید آمریكا به اتخاذ رویكردی جدید در قبال تركیه، گفتند: مبنای توفیق هرگونه رابطه با رئیس جمهوری تركیه، منافع دوجانبه است.

'جیمز جفری' سفیر سابق آمریكا در كشورهای تركیه و عراق و از اعضای اندیشكده موسسه واشنگتن و 'فلیپ سولوندز' پژوهشگر این اندیشكده به 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا توصیه كردند كه در قبال مسایل مهم دوجانبه واشنگتن- آنكارا، سیاست تعامل در پیش بگیرد.
جفری و سولوندز در مقاله ای مشترك منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی اندیشكده موسسه واشنگتن، رئیس جمهوری جدید آمریكا را از ادامه سیاست جاری در قبال تركیه برحذر داشتند و گفتند، این سیاست، تبعاتی منفی بر رابطه آمریكا با تركیه عضو سازمان پیان آتلانتیك شمالی(ناتو) خواهد داشت و آنكارا را به سمت مسكو سوق خواهد داد.
'مبنای هرگونه رابطه موفق با 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری تركیه، دوستی عمیق و ارزش های مشترك نیست بلكه منافع دو جانبه و مبادله است.'
'یك رویكرد جدید در قبال تركیه باعث احیای تمركز طرفین بر مهم ترین منافع دو طرف خواهد شد. از نظر تركیه این رویكرد جدید باید شامل استرداد 'فتح الله گولن'، متهم به برنامه ریزی كودتای نافرجام تركیه، افزایش مشاركت در مسایل مختلف، از قبرس گرفته تا اسرائیل (رژیم صهیونیستی) و توجه دقیق تر به سهم آنكارا در درگیری سوریه باشد.'
'از نظر آمریكا، این رویكرد جدید باید مشتمل بر تعهد جدی تر در رابطه با جنگ با داعش، ازسرگیری مذاكرات صلح با حزب كارگران كردستان عراق، همكاری نزدیك تر در زمینه اقدامات نظامی، به ویژه در سوریه و احترام به آزادی های دمكراتیك باشد.
در دوران باراك اوباما رییس جمهور سابق آمریكا، روابط واشنگتن - آنكارا رو به تنش نهاد.
خاورم**1088*1275
مترجم:صفا فقیه*انتشار دهنده: مجید جعفری