كهگيلويه و بويراحمد داراي 160 هزار هكتار زمين زير كشت محصولات زراعي و 41 هزار هكتار باغ سردسيري و گرمسيري است.
اين استان سالانه با توليد 800 هزار تن محصولات كشاورزي يكي از قطبهاي مهم كشاورزي جنوب غربي كشور محسوب ميشود.
عباس صلاحي اردكاني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا درآمدزايي طرحهاي تحقيقاتي را يكي از اولويتهاي مركز تحقيقات كشاورزي اين استان دانست و افزود: اين مركز سال گذشته بيش از پنج ميليارد ريال از اين محل كسب درآمد داشته است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر 65 طرح تحقيقاتي و 15 طرح پژوهشي خاص در حوزه كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد در دست اجراست.
صلاحي سرانه اجراي طرح براي هر عضو هيات علمي اين مركز در سال جاري را هشت طرح، سرانه مقاله و مقالات همايشي چهار مورد و سرانه چاپ نشريات ترويجي پنج مورد اعلام و افزود: اين شاخصها بيانگر روند خوب اجراي فعاليتهاي پژوهشي و علمي در اين بخش است.
وي از توليد 2 نوع آفت كش غير شيميايي از «زيتون تلخ» و گياه دارويي 'بومادران ' از سوي محققان مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي كهگيلويه و بويراحمد خبر داد و گفت: دانش اين 2 طرح پژوهشي به متقاضيان توليد انبوه اين اقلام به فروش خواهد رسيد.
وي اعتبار هزينه شده براي طرحهاي تحقيقاتي توليد آفت كش غيرشيميايي را حدود 290 ميليون ريال اعلام كرد و افزود: توجه به طرحهاي تحقيقات با رويكرد كاربردي و درآمدزايي از اولويتهاي اين مركز است.
وي فعاليتهاي برنامه محور مركز تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد را در سالهاي اخير يادآور شد و تصريح كرد كه طرح جامع افزايش عملكرد گندم، اصلاح و تغيير الگوي كشت در چند دشت بزرگ استان و برنامه بهرهوري آب نمونهاي از اين اقدامهاي مؤثر است.
خبرنگار: مظفر عدالت نسب** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
/6110/6162
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰
ياسوج -ايرنا - رئيس مركز تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد ارتقاي جايگاه اين استان در شاخص برنامهريزي امور پژوهشي را ياد آور شد و افزود: اين استان از اين لحاظ رتبه 10 را در بين استانهاي كشور داراست.