كرج- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز بحث تفكيك زباله از مبدا و بازيافت آن را از مصاديق اقتصاد مقاومتي دانست.

حسين محمدي روز دوشنبه در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: در استان روزانه بالغ بر 1700 تن زباله عادي و 13 تن زباله بيمارستاني و مقادير زيادي زباله هاي ديگر از جمله صنعتي، نخاله هاي ساختماني، الكترونيكي و كشاورزي توليد مي شود.
وي با اشاره به اينكه تمام پسماندهاي استان به جز طالقان به منطقه حلقه دره منتقل مي شود، بيان داشت: براي مديريت اصولي پسماند در طالقان كه مشكل از سال هاي دور وجود دارد مجوز يك دستگاه زباله سوز را صادر كرديم و شهرداري به دنبال ايجاد اين زباله سوز است.
محمدي گفت: حدود 98 تا 99 درصد زباله هاي عادي به حلقه دره مي آيد و كمتر از نيم درصد آن به صورت تفكيك از مبدا و بازيافت زباله انجام مي شود.
وي با بيان اينكه بحث تفكيك زباله از مبدا و بازيافت آن از مصاديق اقتصاد مقاومتي است، افزود: زباله هاي دفني مي توانند به عنوان مواد اوليه در بخش توليد مورد استفاده قرار گرفته و مي توانند از آن استحصال انرژي داشته باشند.
اين مسئول اظهار داشت: از شهرداري انتظار داريم طرح جامع مديريت پسماند را با رويكرد تفكيك از مبدا و بازيافت از تكنولوژي نوين انجام دهد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز اضافه كرد: در كل كشور حدود 7 درصد زباله ها تفكيك از مبدا مي شوند.

***توليد روزانه 13 تن زباله بيمارستاني در البرز
محمدي در مورد توليد زباله هاي ويژه و بيمارستاني در استان، گفت: روزانه 13 تن زباله بيمارستاني در استان توليد مي شود كه بيمارستان ها همه داراي مجوز بوده و به سيستم بي خطرسازي مجهز هستند ولي مشكل اصلي ما براي مراكز ديگر خدماتي درماني همچون درمانگاه ها، آزمايشگاه ها، كلينيك و مطب ها است.
وي افزود: اين مراكز به دستگاه هاي بي خطرساز مجهز نيستند ولي در شهرستان هاي نظرآباد و ساوجبلاغ از يك سال گذشته تا كنون يك شركت در بخش خصوصي كه به تاييد دانشگاه علوم پزشكي البرز نيز رسيده ، تمام پسماندهاي پزشكي اين 2 شهرستان را در بيمارستاني در نظرآباد كه مجهز به اين دستگاه است بي خطر مي كند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز ادامه داد: علاوه بر اين پسماندها، پسماندهاي ديگري داريم كه قانون گذار در رابطه با پسماندهاي ويژه و صنعتي تكليف كرده محيط زيست محل مناسب را براي مديريت اين پسماندها مشخص كند و به وزارت كشور و صنعت و معدن معرفي كند.
وي گفت: اقدامي كه ما براي مديريت اين گونه پسماندها كه در استان صنعتي ما مقدارش كم نيست و با چالش و مشكل جدي براي مديريت آن روبرو هستيم، كرده ايم مطرح كردن و پيگيري موضوع در كارگروه مديريت پسماند است.
وي افزود: به همين منظور 4 سرمايه گذار بخش خصوصي از طريق فراخوان انتخاب شدند و قرار است آن سرمايه گذاراني كه امكانات و تجهيزات لازم مثل لندفيل، كوره زباله سوز و ساير تجهيزات و امكانات را دارند در آن محل كه محدوده اي حدود 30 هكتار در محله قشلاق طلايي است، فعاليت خود را آغاز كنند.
محمدي اظهار اميدواري كرد كه بتوانيم در اين مراكز تمام زباله هاي پزشكي، صنعتي و ساير پسماندهاي ويژه را به صورت اصولي مديريت كنيم.
وي بيان داشت: اولويت اول در فرايند مديريت اين زباله ها ابتدا بازيافت، سوزندان و سپس دفن است كه در اين 4 شركت همه امكانات و تجهيزات لازم را فراهم مي كنند.
وي گفت: اين اقدامي است كه بايد از 10 سال گذشته انجام مي شد تا اين مشكلات امروز خود را بروز نمي داد كه اين امر از جمله اقدامات مهم حوزه مديريت پسماند است كه اميدواريم هر چه زودتر انجام شود كه اكنون اين مراكز تحويل موقت شده اند.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي** انتشار دهنده : محمد عزيزپور