مشهد - ایرنا- بیانیه پایانی كارگروه تخصصی زبان و ادبیات و نقش آن در گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب با حضور میهمانان كمیسیون علمی اجلاس گفت وگوی فرهنگی ایران و جهان عرب روز دوشنبه در دانشگاه فردوسی مشهد به تصویب شركت كنندگان در این نشست رسید.

احسان قبول دبیر اجرایی كارگروه تخصصی زبان و ادبیات و نقش آن در گفت و گوهای ایران و جهان عرب متن این بیانیه را در اختیار خبرگزاری جمهوری اسلامی قرار داد.
محورهایی كه شركت كنندگان در این نشست با توجه به ظرفیتها و اشتراكات فرهنگی و تاریخی زبان و ادبیات و نقش آن در تحكیم پیوندها و روابط فرهنگی بر آن تاكید كردند عبارتند از 'ایجاد زمینه ها و ساز و كارهای مناسب برای ارتباط و گفت و گوهای مستمر میان متخصصان زبان و ادبیات و اهمیت محتوای روابط زبانی و ادبی ایران و جهان عرب و نقش آن در ارتقا مناسبات و تعاملات فرهنگی.'
'انجام پژوهشهای ادبی در راستای تقویت هویت اسلامی، گسترش آموزش زبان فارسی و عربی در راستای تحكیم و ارتقا مناسبات فرهنگی و علمی، ارتقا ترجمه دوسویه برای تسهیل تبادل علمی و فرهنگی میان ایران و جهان عرب و بهره گیری از ظرفیت انجمنهای ادبی موجود برای ارتقاء تعامل و گفت و گوهای فرهنگی' از دیگر موارد دیگر مورد تاكید شركت كنندگان در این نشست بود.
همچنین بر پاسداشت میراث مشترك زبانی و ادبی ایران و جهان عرب، فراهم كردن ساز و كار ارتباط مستمر از طریق راه اندازی وبگاه در دانشگاه مشهد، فصلنامه تخصصی، شبكه های اجتماعی و برگزاری نشستهای دوره ای و نیز بر لزوم برگزاری منظم و سالانه نشستهای كمیته علمی تاكید شد.
در ادامه این بیانیه شركت كنندگان در نشست پیشنهاد كردند به منظور فراهم سازی امكان ارتباط و گفت و گوی مستمر و سازنده میان متخصصان زبان و ادبیات در ایران و جهان عرب مجمعی با عنوان 'مجمع گفت و گوهای فرهنگی متخصصان زبان و ادبیات فارسی و عربی' تاسیس شود.
بنا بر این پیشنهاد قرار است دفتر هماهنگی این مجمع در دانشگاه فردوسی مشهد مستقر شود و مجموعه ای از فعالیتهای علمی و فرهنگی را سازماندهی كند.
این فعالیتها در قالب انتشار نشریه تخصصی زبان و ادبیات، ایجاد تارنمای زبان و ادبیات با مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد، برپایی نشستهای دوره ای و دیگر فعالیتها در چارچوب سیاستها و برنامه های تعیین شده دبیرخانه دائمی، گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب خواهد بود.
نویسندگان بیانیه همچنین تصویب كردند در صورت توافق این مجمع از این پس به صورت دوره ای نشستهای خود را برگزار كند و آیین نامه داخلی آن در نخستین نشست توسط اعضا تهیه و برای تصویب و تایید نهایی به دبیرخانه ارسال شود.
همزمان با برگزاری نخستین دور از گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب، كارگروه تخصصی زبان و ادبیات با عنوان 'زبان و ادبیات و نقش آن در گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب' سوم بهمن ماه 1395(22 ژانویه 2017) با حضور جمعی از فرهیختگان و استادان زبان و ادبیات در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
كمیسیون علمی اجلاس گفت و گوی فرهنگی ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مسئولان این دانشگاه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و میهمانان روز یكشنبه سوم بهمن ماه 1395 در تالار شریعتی دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
نخستین اجلاس گفت و گوی فرهنگی بین ایران و جهان عرب از دوم تا چهارم بهمن در تهران، مشهد، قم و قزوین برپا شد و مراسم پایانی آن همزمان با مراسم آغاز رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام، عصر امروز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
اجلاس گفت و گوی فرهنگی ایران و جهان عرب كه با حضور 85 نخبه از 12 كشور جهان عرب برپا شد تاكنون شش پیش نشست در كشورهای تونس، لبنان، قطر و ایران داشته است.
1922/1858**خبرنگار: كامیار اسماعیل پور **انتشاردهنده: حسین كریم زاده