تهران- ایرنا- رییس اتاق اصناف ایران به جلسه صبح امروز با حضور محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهوری اشاره كرد و گفت: تصمیم های بسیار مهمی برای رفع مشكلات اصناف اتخاذ شد كه پس از تصویب هیات وزیران، اجرا می شود؛ همچنین كارگروهی برای تسریع در حل مشكلات كسبه پلاسكو تشكیل شد.

«علی فاضلی» امروز(دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در جلسه صبح امروز كمیته ای به ریاست محمد شریعتمداری معاون رییس جمهوری و با عضویت معاون حقوقی رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و 6 وزیر كابینه، رییس كل بانك مركزی، رییس بنیاد مستضعفان، شهردار تهران و رییس اتاق اصناف ایران تشكیل شد.
وی، موضوع اسكان همه واحدهای صنفی، اشتغال دوباره كارگران پلاسكو، اعطای تسهیلات ویژه به بنگاه های صنفی و ساخت فوری ساختمان تخریب شده از جمله مصوبه های این كارگروه اعلام كرد.
رئیس اتاق اصناف ایران همچنین گفت كه سه ساختمان تجاری برای استقرار كسبه ساختمان پلاسكو آماده شده و بزودی كار اسكان آنها آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز امروز در حاشیه نشست تخصصی معاونان و رییسان اداره های مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی استان های سراسر كشور اعلام كرد كه مصوبه های دولت درباره تداوم اشتغال، بیمه و پرداخت تسهیلات به آسیب دیدگان حادثه ساختمان پلاسكو به طور رسمی ابلاغ شد.
وی خاطرنشان ساخت: در این زمینه به سرعت در تلاشیم و حتی جلسه ای صبح امروز با حضور معاون اجرایی رییس‌جمهوری برگزار شد تا هر چه سریع تر و پیش از نزدیك شدن به ایام عید، مكان دیگری برای پیگیری كسب و كار كسبه فعال در ساختمان پلاسكو تعیین شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بخشودگی بدهی های مالیاتی آسیب دیدگان این حادثه نیز گفت: بخشودگی بدهی های مالیاتی كسبه پلاسكو ناشی از فعالیت های اقتصادی، براساس ماده 165 قانون مالیات های مستقیم و به پیشنهاد وزارت اقتصاد اعمال شده است.
طیب نیا همچنین از در نظر گرفتن امتیازات و تسهیلات ویژه به آتش‌نشانان آسیب دیده و بازماندگان آنان در این حادثه توسط دولت اشاره كرد و افزود: این امتیازها امروز به طور رسمی اعلام می شود.
ساختمان تجاری پلاسكو در محدوده خیابان جمهوری تهران ساعت 8 صبح سی ام دی ماه دچار حریق شد كه پس از سه ساعت و نیم تلاش آتش نشانان برای مهار آتش، 15 طبقه ساختمان به طور كامل فروریخت.
در مجموع یك هزار و ٢٠٠ واحد در مجتمع تجاری پلاسكو وجود داشت كه براساس آمارها 560 واحد، فعال بود. 15 هزار میلیارد ریال خسارت به این واحدها وارد شده است و سه هزار كارگر نیز بیكار شدند.
بخش زیادی از كسبه این ساختمان در صنف تولیدكنندگان و فروشندگان پیراهن بودند كه 99 درصد آنان از این واحدها به عنوان «مركز پخش» استفاده می كردند. همچنین 180 واحد در این ساختمان تولیدكننده و فروشنده دیگر اقلام بودند.
در این ساختمان 400 واحد پیراهن دوز، 6 واحد كشباف، هشت واحد صنف خیاطان و 20 واحد تولیدی كفش فعال بود.
ساختمان 15 طبقه پلاسكو در سال 1341 به عنوان نخستین ساختمان بلندمرتبه تهران افتتاح شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساختمان‌های پلاسكو و آلومینیم در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت.
بنیاد مستضعفان اعلام كرد كه تلاش می كند در مدت 2 سال این ساختمان را با رعایت ضوابط و مقررات و با كیفیت بالا بسازد و واحدهای آن را به ذینفعان واگذار كند.
اقتصام**9123 ** 2023** خبرنگار: زهره دریغ گفتار**انتشار دهنده: لطیف نكوئی