حامد ديلمي عضدي در گفت وگو با ايرنا عنوان كرد: كشف استعدادهاي خاص محور برنامه راهبردي در حمايت و هدايتگري امور در بنياد نخبگان استان است.
وي گفت: بنياد ملي نخبگان تعريفي دقيقي از نخبه ارائه اما در دايره حمايتي اين نهاد طيفي از صاحبان استعداد ذاتي در هر زمينه جاي مي گيرد كه بتواند با باروري آن تاثيرگذاري مثبت در جامعه داشته باشد.
ديلمي عضدي افزود: تسهيل گري مسير نخبگي در كنار شناخت استعدادهاي خاص شرط اساسي است.
وي عنوان كرد: يكي از راهبردهاي مهم اين بنياد پيگيري برنامه هاي تكريم افراد مستعد و الگوسازي در اين راستا است تا هدررفت استعدادها صورت نگيرد.
رئيس بنياد نخبگان استان مركزي تدوين ارائه برنامه شهاب(برنامه شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر) را در راستاي شناخت و هدايت استعدادهاي افراد دانست و گفت: اين برنامه توسط بنياد ملي نخبگان تدوين شده و با همكاري آموزش و پرورش اجرا مي شود و از سال 93 نيز در استان مركزي به مرحله اجرا رسيده است.
وي تصريح كرد: برنامه شهاب با هدف شناسايي و تقويت استعداد افراد از پايه با نظارت و تامين منابع مالي از جانب بنياد ملي نخبگان و اجرا توسط آموزش و پرورش ويژه دانش آموزان پايه چهارم،پنجم و ششم تدوين شده است.
ديلمي عضدي افزود: اين طرح در پي جداسازي دانش آموزان مستعد و ارائه آموزش خاص به آنان نيست بلكه رشد باغچه را بر رشد گلخانه ترجيح داده مي دهد، به طوري كه بر پرورش فرد در محيط جامعه و تاكيد دارد تا بتوانند با شناخت استعدادهاي خود در مقطع متوسطه، بهترين انتخاب رشته را براساس توانمندي انجام دهد.
رئيس بنياد نخبگان استان مركزي عنوان كرد: اين برنامه كه توسط معلمان در سه سال تحصيلي به منظور ارزيابي و شناخت استعداد دانش آموزان انجام مي شود علاوه بر روند كمك به انتخاب درست رشته تحصيلي، مسير ادامه تحصيل در دانشگاه و انتخاب شغل را نيز تسهيل مي كند و علاوه بر آن اختصاص منابع مالي براي پرورش افراد در جامعه به صورت درست صورت مي گيرد.
وي اظهار كرد: برخي دانش آموزان نسبت به استعداد هاي خود شناخت كافي ندارد، اجراي اين برنامه كه به واسطه شاخص هاي كارشناسي شده تدوين و كار ارزيابي و تكميل كاربرگ ها نيز درسه سال تحصيلي توسط معلمان آموزش ديده انجام مي شود و علاوه بر شناخت دانش آموزان نتايج ارزشمندي را براي سيستم آموزش كشور در پي دارد.
ديلمي عضدي گفت: اين برنامه در سال 93 با حضور تمامي دانش آموزان مدارس پايه چهارم آموزش و پرورش ناحيه 2 اراك و خمين با حضور سه هزار و 800 دانش آموز آغاز شد و در سال گذشته اين رقم به هشت هزار و 200 دانش آموز و در سال تحصيلي 96-95 به 21 هزار دانش آموز افزايش يافته است كه شهرستان هاي استان نظير شازند، تفرش، خمين ومحلات در برنامه مشاركت دارند.
وي تصريح كرد: اين ارزيابي، برنامه ريزي هاي آموزش و پرورش را تسهيل مي كند و به منظور تسريع در اجراي اين برنامه حمايت اوليا دانش آموزان نيز ضرورت دارد كه در كنار آموزش معلمان، اقدامات فرهنگي براي جلب حمايت والدين نيز صورت بگيرد.
رئيس بنياد نخبگان استان مركزي افزود: با پيشرفت اين طرح اميد است نقاط ضعف، ابهامات و كاستي رفع و اثربخشي آن افزايش يابد.
وي اظهار كرد:نخستين ارزيابي نهايي سه سالانه اين برنامه در استان مركزي در سال آينده انجام مي شودكه مسير را براي هدايت انتخاب واحد و صحيح ايجاد مي كند.
بنياد نخبگان استان مركزي در سال 1392 فعاليت خود را در استان با هدف حمايت وهدايت نخبگان آغاز كرده است و در حال حاضر بيش از 300 نفر از نخبگان استان از تسهيلات اين بنياد بهره مند هستند.
6992/6013/خبرنگار:آذر اسفندياري***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
اراك – ايرنا - رئيس بنياد نخبگان استان مركزي گفت: پرورش نخبگان و باروري و شناخت استعدادهاي دانش آموزان به عنوان سرمايه هاي اجتماعي ضرورت جامعه است چرا كه رشد و توسعه از مسير نخبگي مي گذرد.