تهران - ايرنا - محققان انستيتوي ويس هاروارد يك ربات پوشيدني انعطاف‌پذير ساختند كه راه رفتن را براي بيماران مبتلا به پاركينسون، سكته مغزي و ام‌اس تسهيل مي‌كند. همچنين اين ربات براي حمل بار سنگين توسط افراد سالم نيز كاربرد دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس رباتيك، محققان نمونه‌اي از اين ربات را توليد كردند كه قادر است 23 درصد از انرژي كاربر را صرفه‌جويي كند.
ساختار اين ربات پوشيدني با اغلب روبات‌هايي كه تاكنون توليد شده‌اند، متفاوت است و در ساخت آن از مواد سخت استفاده نشده است. اين ربات براي افرادي طراحي شده است كه قادر به راه رفتن هستند، اما به دليل كهولت سن يا عوارض ديگر نياز به كمك دارند.
اين ربات پوشيدني از تكه‌هاي پارچه و يك سيستم كنترل مبتني بر كابل تشكيل شده است كه با حركات كاربر هماهنگ مي‌شود و به برخي از مفاصل وي كمك‌رساني مي‌كند. اين ربات با استفاده از پارچه‌هاي جديد و مواد سبك، انعطاف زيادي دارد و موجب راحتي كاربر مي‌شود.
اين ربات پوشيدني هم به صورت كامل و هم به صورت مجزا مورد استفاده قرار مي‌گيرد. لباس كامل قادر است تمام مفاصل پا از جمله ران و زانو را تقويت كند. قطعه‌هاي مجزاي لباس براي تقويت يكي از مفاصل، براي مثال مفصل قوزك پاي افراد سالم كاربرد دارند.
به اعتقاد محققان درك عملكردهاي حركتي افراد سالم و نحوه تعامل اين ربات پوشيدني با بدن اين افراد، موجب درك بهتر چگونگي تعامل اين سيستم با بدن افراد معلول يا كهنسال مي‌شود و به همين علت بررسي كاركرد آن براي افراد سالم بخش مهمي از تحقيقات را به خود اختصاص داده است. با وجود اين كه ربات موردبحث براي قشر خاصي از بيماران يا معلولين طراحي نشده است، محققان در تلاشند تا ساختار آن را به‌گونه‌اي بهبود بخشند كه براي اغلب معلولين و افراد كهنسال، بيشترين كارآيي را به همراه داشته باشد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Robotics منتشر شده است.
علمي(6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي‌كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن