تهران - ایرنا -مقامات مرزبانی تاجیكستان مقصر مناقشه مرزی اخیر با قرقیزستان را ساكنان مرزی كشورهمسایه اعلام كردند.نخستین درگیری مرزی در سال 2017 شب 22 ژانویه( سوم بهمن) رخ داد كه مشكلات علامت‌‌گذاری نشدن مناطق مرزی تاجیكستان و قرقیزستان را بار دیگر علنی كرد.

به گزارش روز سه شنبه رسانه های محلی مقامات مرزبانی قرقیزستان نیز وجود مناقشه در مرز با تاجیكستان را در شب 22 ژانویه (3 بهمن) تایید كردند ولی از اعلام جزئیات آن به رسانه ها خودداری كرده اند.
«راذیه اسراوه» نماینده محله مرزی بخش قرقیزی گفت: این درگیری به دنبال مورد ضرب و شتم واقع شدن یك شهروند تاجیكستان رخ داد. به گفته او، در این حادثه سنگ‌اندازی بین 30 شهروند منطقه مرزی سامانیان شهر اسفره تاجیكستان و 60 مرز نشین قرقیزی درگیری رخ داد كه در نتیجه چند نفر از جمله چند پلیس مرزی تاجیكی مجروح شدند.
در اظهارات نیروهای مرزبانی نیز تاجیكستان تأكید شده است، كه این حادثه از طرف چند قرقیزی آغاز شد.
تاجیكستان و قرقیزستان از 976 كیلومتر مرز مشترك بین دو كشور تا امروز در مجموع 504 كیلومتر را مشخص و علامت‌‌گذاری كرده‌اند.
معاون اول ریاست خدمات مرزبانی قرقیزستان گفته است كه مناقشه اخیر بر روی یك قطعه بحث برانگیز مرزی كه از خانواده های ساكنان هر دو كشور در آن سكونت دارند، رخ داد.
مشكل اصلی در مشخص كردن خط مرزی تكیه كردن دو كشور به نقشه های مختلف مرزبندی در زمان اتحاد جماهیر شوروی است. تاجیكستان اصرار می‌كند، كه تعیین خط مرز با قرقیزستان باید از روی نقشه سال 1924 انجام شود در حالی كه پافشاری قرقیزستان بر روی نقشه سال 1989 است.
این اختلاف نظرها باعث شد كه دو كشور از سال 2006 به این طرف در روند علامت‌‌گذاری مرز هیچ پیشرفتی نداشته باشند. مشخص نبودن خط مرزی و علامت‌‌گذاری نشدن آن بارها باعث درگیری و مناقشه بین ساكنان مناطق مرزی تاجیكستان و قرقیزستان شده است. در درگیری ماه ژانویه سال 2014 در مرز اسفره و بادكند دو مرزبان تاجیك و پنج مرزبان و 1 پلیس قرقیز كشته شدند. این ماجرا باعث سخت‌ترین تنش در روابط دوشنبه و بیشكك شد و قرقیزستان سفیرش را از تاجیكستان فرا خواند و مرزهایش با این همسایه خود را برای سه ماه بست.
آساق**1663**مترجم: خسرو حسینی**انتشار دهنده: مریم شفیعی