به گزارش ايرنا علي اسدي كرم عصر سه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه در محل اقامتگاه بومگردي ريواس شهربابك افزود: شهربابك در زمينه صنعت، انرژي و گردشگري ظرفيت هاي بالايي دارد كه بايد با نمايش آينه اي تمام نما، ظرفيت هاي اين شهرستان به استان كرمان و كشور معرفي شود.
وي ادامه داد: در صورت به كارگيري و استفاده از همه ظرفيت هاي شهربابك، علاوه بر اينكه مردم اين شهرستان بيكاري نخواهد داشت، نيروهاي بيكار ساير مناطق استان را نيز به كار گرفته خواهد شد.
وي به عوارض صنعتي شدن شهربابك نيز اشاره و تصريح كرد: پيش از اين شهربابك قطب دامداري و كشاورزي بود در حالي كه اين شهرستان اكنون به سمت صنعتي شدن پيش مي رود و با صنعتي شدن، مراتع و كشاورزي اين شهرستان در حال از بين رفتن است.
نماينده مردم شهرستان شهربابك در مجلس شوراي اسلامي گفت: معادن اين شهرستان عوارض و آلايندگي هاي زيادي داشت كه به موقع پيشگيري نشد كه موجب از بين رفتن مراتع و دام هاي اين منطقه شد.
وي ادامه داد: بايد جلوي پيشروي عوارض آلايندگي صنايع در شهرستان شهربابك گرفته شود و در اين مورد اقدامات و نشست هايي با مسئولان وزارت صنعت معدن تجارت و شركت ملي صنايع مس ايران گذاشته و بنا شد جلوي اين عوارض گرفته شود.
وي با بيان اينكه در برنامه ششم توسعه، شوراي عالي معادن را به رياست استاندار و عضويت شوراي تامين استان، مديركل صنعت، معدن و تجارت و 2 نفر نماينده مجلس شوراي اسلامي به عنوان ناظر تشكيل داديم افزود: آلايندگي معادن در زندگي مردم بومي، شهر، آب، دام و كشاورزي تاثير منفي دارد و قانون بايد اين معادن را براي جبران خسارات وارده از طريق اختصاص يك درصد فروش محصولات، وادار به جبران هزينه ها كند.
اسدي كرم با بيان اينكه در خروجي كارخانه اسيد، گوگرد نيز به اسيد تبديل مي شود و آلودگي كم مي شود عنوان كرد: مقرر شد شركت ملي صنايع مس ايران به جاي 650 ميليارد تومان بدهي كه به دولت دارد، كارخانه اسيد را تاسيس كند و با سود حاصل از اين فروش، بدهي دولت را نيز پرداخت كند.
وي با بيان اينكه كاني نوع دوم مس، فيروزه و اين صنعت مربوط به استان كرمان است گفت: توليد فيروزه نبايد به نام استان و شهر ديگري عرضه شود.
وي تصريح كرد: تاكنون در زمينه معرفي سنگ فيروزه شهربابك به دنيا كه از سنگ فيروزه نيشابور جذاب تر است كار فرهنگي و تبليغاتي خاصي انجام نشده است.
دبير مجمع نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در استان كرمان با بيان اينكه سرمايه گذاري روي فيروزه براي شركت ملي صنايع مس ايران صرفه اقتصادي ندارد اظهار كرد: عده اي رگه هاي فيروزه را از سنگ مس جدا مي كنند و با اين كار، ظرفيت جذب نيروي كار در صنعت فيروزه مي تواند به هزار و ۵۰۰ نفر برسد، اين در حالي است كه سنگ فيروزه به شكل تعاوني در اختيار كارگاه ها قرار مي گيرد.
وي بيان كرد: برخي شركت هاي كشورهاي عربي درخواست سرمايه گذاري 20 ساله در اكتشاف و توليد فيروزه شهربابك را داشته اند كه به دليل تقاضاي اين مدت زمان نتوانستيم موافقت كنيم.
اسدي با تاكيد بر اينكه هزاران صنعت جانبي مس را مي توان در شهرستان شهربابك ايجاد كرد گفت: با اين كار براي افراد زيادي اشتغالزايي مي شود و در اين زمينه رايزني و جلساتي با مسئولان و بانك ها برگزار كرده ايم تا بازار فيروزه را به خارج از مرزهاي كشور ببريم و بانك صادرات اين مسئوليت را پذيرفت.
وي با بيان اينكه شهربابك با مشكل كم آبي نيز مواجه است و بيشترين آب مصرفي اين شهرستان مربوط به بخش كشاورزي است افزود: در برنامه ششم توسعه به صورت جدي براي مشكل كمبود آب استان هاي جنوبي كشور برنامه ريزي شده است.
نماينده مردم شهرستان شهربابك در مجلس شوراي اسلامي گفت: تا سال آينده مشكل كمبود آب اين شهرستان از طريق مختلف مديريت و صرفه جويي مي شود.
وي با بيان اينكه استان هاي جنوبي كشور نبايد آب آشاميدني را در معادن استفاده كنند اظهار كرد: آب مصرفي در صنعت بايد از فاضلاب تامين شود و معادن استان كرمان با توجه به اينكه از سرمايه اين منطقه استفاده مي كنند بايد در اجراي طرح فاضلاب شهري و استفاده از آب فاضلاب پيشگام باشند.
وي ادامه داد: در بخش كشاورزي نيز بايد محصولاتي در اين منطقه كشت شود كه آب كمتر و صرفه اقتصادي بيشتري داشته باشد.
اسدي گفت: گردشگري از مسائل روز دنيا است لذا به ازاي هر گردشگر، هشت نفر به كار گمارده مي شوند و ورود هر گردشگر به شهرستان شهربابك به اندازه 50 - 80 بشكه نفت سودآوري دارد.
وي افزود: روستاي تاريخي و صخره اي ميمند 2 سال قبل ثبت جهاني يونسكو شد و بايد در اين مدت در جهان شناخته مي شد اما اين مهم تاكنون به كندي پيش رفته است.
نماينده مردم شهرستان شهربابك در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: به همراه گروهي از نمايندگان با معاون وزير امور خارجه كشور آلباني مذاكراتي داشتيم كه گردشگري استان كرمان را به خارج از مرزهاي كشور معرفي كرديم و اتفاقات خوبي در اين زمينه در حال انجام است.
سرپرست فرمانداري شهربابك نيز در اين نشست با بيان اينكه 10 درصد از آب آشاميدني اين شهرستان در بخش صنعت مصرف مي شود گفت: علاوه بر استفاده از آب فاضلاب براي مصارف صنعتي، بايد نوع كشاورزي اين شهرستان را نيز از حالت سنتي به سمت پيشرفته و با آبياري تحت فشار و كشت محصولات با نياز آبي پايين تغيير دهيم.
عليرضا اسدي افزود: شهرستان شهربابك از نظر زمين شناختي، بهشت زمين شناسي ايران است و انواع كاني و معادن در اين شهرستان شناسايي شده است.
وي ادامه داد: از نظر تربيت نيروي انساني كارآمد، متعهد و متخصص نيز شهرستان شهربابك در استان كرمان نمونه است.
وي گفت: شهربابك از نظر موقعيت جغرافيايي مي تواند پل ارتباطي بين استان فارس و كرمان باشد و بزودي اين اتفاق مي افتد و فوايد زيادي براي شهرستان دارد.
خبرنگاران در حاشيه اين نشست از كارخانه ذوب مس خاتون آباد و عمارت موسي خاني شهربابك بازديد كردند.
شهرستان شهربابك در فاصله 238 كيلومتري غرب مركز استان كرمان واقع است و كارخانه ذوب مس خاتونآباد در 30 كيلومتري شرق شهربابك و 50 كيلومتري غرب شهر سرچشمه قرار دارد.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7420/3029
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۹
كرمان - ايرنا - نماينده مردم شهربابك در مجلس شوراي اسلامي به فوايد صنعتي شدن اين شهرستان اشاره كرد و گفت: بيش از 30 درصد مردم شهربابك به طور مستقيم در معادن اين شهرستان اشتغال دارند.