تهران - ايرنا - بررسي‌هاي انجام شده در حوزه تلفن همراه نشان مي‌دهد، نانوپوشش‌ها بهترين گزينه براي محافظت از اين وسايل و مقرون به صرفه ترين فناوري براي توليد كنندگان است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، تحقيقات اخير مؤسسه IDC نشان مي‌دهد كه كمتر از 10 درصد از تلفن‌هاي همراه خاصيت ضدآب دارند و سيالات آسيب 7.96 بيليون دلاري به اين محصولات وارد مي‌كنند.
تقريباً يك سوم از آسيب‌هاي وارد شده به تلفن‌هاي همراه از طريق سيالات است و در سال 2015 بيش از 328 ميليون تلفن همراه به صورت تصادفي با سيالات دچار آسيب شده‌اند.
اين در حالي است كه تنها 27 شركت از 360 توليدكننده تلفن همراه از مواد مقاوم كننده در برابر سيال استفاده مي‌كنند.
اين مؤسسه در پژوهش اخير خود نشان داده است كه نانوپوشش‌ها يكي از گزينه‌هاي اصلي براي مقابله با اين مشكل هستند و براي محافظت از تلفن‌هاي همراه دو گزينه شامل ايزوله كردن فيزيكي و پوشش‌دهي وجود دارد.
در ايزوله كردن فيزيكي، اطراف تلفن همراه با يك سد فيزيكي به صورت درزبندي پوشيده مي‌شود تا سيال به تلفن نرسد، اما در پوشش‌دهي از نانوپوشش‌ استفاده مي‌شود. نانوپوشش‌هاي آبگريز موجب مي‌شوند تا سيالات از سطح تلفن همراه دور بمانند.
در ايزوله كردن يك كاور كوچك روي پورت‌هاي شارژر، هدست و سيم كارت قرار داده مي‌شود تا سيال وارد آن نشود، اين كار هزينه بالايي براي توليدكننده دارد.
بر اساس اين گزارش، از سه نوع فناوري نانوپوشش پوشش آبگريز، لايه‌نشاني اتمي و فيلم‌هاي چند لايه براي تلفن‌هاي همراه مي‌توان استفاده كرد، ضمن اينكه پوشش‌هاي آبگريز نسبت به پوشش‌هاي استاندارد، دفع آب بيشتري انجام مي‌دهند.
در اين روش يك لايه نازك آبگريز روي سطح قرار داده مي‌شود. سيال در صورت تماس با اين سطح، روي آن لغزيده و به حركت در مي‌آيد. اين پوشش بدون ايجاد مشكل براي مدارهاي الكتريكي مي‌تواند براي اين ادوات استفاده شود.
نانوپوشش‌ها با قيمت بسيار پايين قابل استفاده بوده و نسبت به ايزوله كردن فيزيكي، كارايي بالاتري دارند. براي تلفن‌هاي همراه كه به طور معمول به صورت تصادفي در معرض آب قرار مي‌گيرند، استفاده از نانوپوشش‌ها منطقي‌تر بوده و قيمت نهايي محصول را افزايش نمي‌دهد.
تحليل‌گران IDC معتقداند كه براي توليدكنندگان استفاده از نانوپوشش‌ها مقرون به صرفه بوده و به طور قطع همراه با بازگشت سرمايه خواهد بود.
علمي ** 1836 **1440
دريافت كننده: يوسف درويشي** انتشاردهنده: معصومه گلشن