تهران- ایرنا- مشاور اقتصادی رییس جمهوری با بیان اینكه شاغلان عمده فقیران كشور را به خود اختصاص داده اند، گفت: 68 درصد فقرا شاغلان، 24 درصد صاحبان درآمد بدون كار و 4 درصد بیكاران هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مسعود نیلی» روز چهارشنبه در همایش
«رشد فراگیر و تاویلی از اقتصاد مقاومتی (رشد اشتغال زا،چالش ها و راهكارها» در مجموعه تلاش،تاكید كرد،ضرورت دستیابی به رشداقتصادی بالا ومستمر، اشتغالزایی و فراگیری است.
این اقتصاددان با بیان این كه رشد فراگیر به معنای آن است كه اقشار محروم نیز از این امر منتفع شوند، اشتغال را موضوع مهم سال های آینده كشور دانست و افزود: از یكسو جمعیت دهه 1360 وقتی به سن كار رسیده با نبود شغل در بازار مواجه شده اند و از سوی دیگر، شاهد تراكم جمعیت فعال در بازار كار هستیم.
نیلی سهم جمعیت 15 تا 34 ساله از كل جمعیت كشور در دهه 1380 را معادل 45درصد دانست و گفت: شاید تا ١٠٠ سال دیگر چنین تجربه ای نداشته باشیم. همه اینها در حالی بود كه در سال های 1384 تا 1391 شمار شاغلان برابر با ٢٠ میلیون و 600 هزار نفر بود، یعنی تغییری در شمار تعداد شاغلان نداشتیم، در حالی كه شاهد بیشترین ورودی به بازار كار بودیم.
به گفته نیلی، مسایل یاد شده دو عوارض مهم داشت؛ بخشی از متولدان اول دهه1360 و پایان دهه 1350 به سن ٢٧ تا ٣٠ سال رسیده بودند و از یافتن شغل عبور كرده بودند كه عوارض اجتماعی زیادی داشت و آسیب های اجتماعی پدید آورد.
وی گفت: از سویی انباشت جوانان جویای كار را به آینده موكول كرد، یعنی شمار دانشجویان دختر در این دوره به ازای١٠٠ پسر به ١٢٠ دختر رسید.
این اقتصاددان گفت: به دلیل یاد شده در سالهای آتی نرخ مشاركت اقتصادی زنان فزونی می یابد.
نیلی شمار ورودی به بازار كار قبل از سال 1393 را سالانه ٨٣ هزار نفر عنوان كرد و گفت: در پاییز 1393 معادل 663 هزار نفر، زمستان همان سال معادل یك میلیون و 422 هزار نفر ، بهار امسال معادل یك میلیون و 245 هزار نفر و تابستان نیز یك میلیون و ٢٣٠ هزار نفر متقاضی شغل وارد بازار كار شدند.
وی گفت: این تعداد جویای كار نه تنها در ایران بلكه میان سایر كشورهای جهان نیز موضوعی نادر است.
به گفته نیلی، در پاییز 1393 از 663 هزار نفری كه وارد بازار كار شدند، 543 هزار نفر شغل یافتند و ١١٩ هزار نفر بیكار ماندند؛ به عبارتی 82 درصد شغل پیدا كردند و ٢٨ درصد بیكار ماندند.
وی افزود: وقتی ١٨ درصد را با ١٢ درصد نرخ بیكاری مقایسه كنیم، متوجه می شویم بیكاری افزایش یافته و از ١٢ درصد هم بیشتر شده است.
مشاور اقتصادی رییس جمهوری گفت: در بهار 1395 از یك میلیون و 245 هزار نفری كه وارد بازار كار شدند،743 هزار نفر شاغل و 502 هزار نفر بیكار ماندند یعنی نسبت شاغل به بیكار 60 به 40 شد.
وی افزود: در تابستان 1395 به 51 به 49 رسیدیم یعنی 49 درصد بیكار ماندند، همانطور كه اشتغال افزایش یافت، بیكاری نیز بیشتر شد.
نیلی ادامه داد: این روند در میان جوانان نیز مشاهده شد حتی افزایش بیشتری داشت.
این كارشناس اقتصادی، این اتفاق (افزایش ورود به بازار كار) را تجربه ای نادر در ایران دانست و افزود: به نظر نمی رسد این میزان ورودی موقتی باشد، زیرا موج ورود فقط دهه 1360 نیست و الان دهه 1370 نیز اصافه شده استو
وی گفت: در موضوع شغل باید درآمد نیز مورد توجه قرار گیرد، زیرا اگر از دستمزد غفلت شود، می تواند قدرت خرید خانوار را كاهش دهد.
به گزارش ایرنا، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی همایش یك روزه رشد فراگیر و تاویلی از اقتصاد مقاومتی (رشد اشتغال زا،چالش ها و راهكارها) را با اهداف تبیین ضرورت گذار به رشد اشتغالزا و ضد فقر، بررسی وضعیت كنونی ایران سیاستهای اجرا شده و اثرات اقتصادی آن، بررسی تجارب دنیا در حوزه رشد فراگیر، تبیین پیش نیازها و راهكارهای ایجاد شده رشد فراگیر و تبیین مختصات تحول ساختاری مورد نیاز ایران برگزار كرده است.
ادامه دارد...
اقتصام **9123**1070**1561** خبرنگار: زهره دریغ گفتار **انتشاردهنده:مژگان توانا