تهران - ایرنا - رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: در حال حاضر جامعه پزشكی در كشور به جامعه ای مكدر تبدیل شده است كه این تكدر به خاطر مطالبات انباشته شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علیرضا زالی روز چهارشنبه در هشتمین گردهمایی علمی فصلی انجمن پزشكان عمومی ایران افزود: این جامعه نیاز به لطف های بیشتری دارد چون ذخایر ملی كشور ما همین مغزهای متفكر است.
زالی ادامه داد: این دل نگرانی ها در جامعه پزشكی وجود دارد اكنون مشكلات ،تبیین شده و باید همه دست به دست هم بدهیم تا این مشكلات حل شود.

** كارنامه درخشان تیم پزشكی در حادثه پلاسكو
رئیس كل سازمان نظام پزشكی ضمن تسلیت حادثه پلاسكو و شهادت تعدادی از آتش نشانان گفت: امدادرسانی كامل تیم های پزشكی به گونه ای بود كه كمترین دغدغه را در حوزه درمان داشتیم و از جامعه پزشكی تقدیر می شود چرا كه كارنامه درخشانی در حادثه پلاسكو از آنها شاهد بودیم.

** مطالبه احیای طب عمومی، صنفی نیست
رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: احیای طب عمومی در كشور و بازهویتی هویت پزشكان عمومی كه منتج از تغییر ساختار طب عمومی است مطالبه ای صنفی نیست.
وی تصریح كرد: این موضوع مصلحت عمومی نظام سلامت كشور است كه منجر به صرفه جویی، ساماندهی منابع، اصلاح مكانیزم ها و افزایش مراقبت در حوزه سلامت می شود.
وی با بیان اینكه سطح یك خدمات پزشكی سطحی , پوشیده است، گفت: باید همه برای احیای هویت طب عمومی تلاش كنند.

** پزشكان عمومی و مشكلات معیشتی
زالی همچنین به تلاش جدی برای رفع مشكلات معیشتی پزشكان عمومی اشاره كرد و گفت: بحث اقتصاد یا همان تعرفه پزشكان عمومی باید تغییر كند چون پایین ترین سطوح پرداختی ها در میان این قشر است.
وی ادامه داد: نظام ارجاع و پزشك خانواده راه حل بنیادی برای حل مشكلات پزشكان عمومی است و خوشبختانه وزارت بهداشت نیز در این زمینه با ما هم عقیده است.
زالی اضافه كرد: ما همچنان منظورمان از اجرای طرح پزشك خانواده با حمایت ویژه از پزشكان عمومی است.
وی با بیان اینكه باید تعرفه ماماها و پزشكان عمومی تغییر كند، اظهار داشت: این دو قشر آسیب پذیرترین عناصر در عرصه پزشكی است و باید برای افزایش تعرفه آنها در بخش خصوصی و دولتی اقداماتی صورت گیرد.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: اگر بتوانیم قدر مطلق تعرفه پزشكان عمومی را بالا ببریم، پرداختی از جیب مردم كمتر می شود و منجر به این می شود كه مردم بیشتر به پزشكان عمومی مراجعه كنند.

** مغفول ماندن بخشی از كتاب ارزش گذاری نسبی
زالی همچنین به مغفول مانده بخش بزرگی از كتاب ارزش گذاری خدمات اشاره كرد و افزود: به همین دلیل بسیاری از همكاران ما از جمله پزشكان عمومی در این زمینه آسیب دیده اند.
وی در ادامه به بخش (E&M) كتاب ارزش گذاری خدمات نسبی در بخش سرپایی نیز اشاره كرد و اظهار داشت: این بخش نیز به خوبی رشد نكرده است و نیازمند اصلاح است.
زالی اضافه كرد: باید پروتكل اجرایی سازی بخش (E&M) كتاب درباره پزشكان عمومی را اجرایی كرد و پس از آن برای دیگر پزشكان كشور نیز اجرایی شود.
وی در ادامه به یك مشكل اساسی در تعرفه گذاری در بخش بیمه ها اشاره كرد و گفت: در این بخش بجای اینكه تعرفه های پزشكان در بخش خصوصی بر مبنای تعرفه های بخش خصوصی باشد براساس تعرفه های دولتی داده می شود كه این مبنای غلط در حال اصلاح است.
زالی ادامه داد: باید تعرفه ها اصلاح شود تا مردم بیشتر به این پزشكان مراجعه كنند چرا كه براساس آمارها، بار مراجعه شهروندان ایرانی برای دریافت خدمات از پزشكان عمومی از متوسط جهانی به طور جدی فاصله دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع در كشور گفت: این طرح تاكنون فقط در استان فارس انجام شده است كه به رغم فراز و نشیب هایی كه داشته اما رضایت نسبی برای پزشكان داشته است.
هشتمین گردهمایی علمی فصلی انجمن پزشكان عمومی ایران كه از امروز آغاز شد تا هشتم بهمن ماه در سالن همایش های رازی برگزار می شود.
اجتمام **٧٢٦٨** 1776
خبرنگار: مهناز بیرانوند**انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده