برلين - دادستاني فدرال آلمان امروز (چهارشنبه) اعلام كرد، پليس 12 آپارتمانِ راست هاي افراطي مظنون به برنامه ريزي براي حمله به پليس، پناهجويان و يهوديان را مورد تجسس قرار داد و هفت مظنون را بازداشت كرد.

به گزارش تارنماي خبري لوكال، منابع امنيتي به خبرگزاري 'DPA' آلمان گفتند كه اين هدف اصلي اين عمليات گروه موسوم به 'رايش بورگر' (Reichsbürger) بوده است، گروهي كه دولت و قوانين آلمان را به رسميت نمي شناسد.
گفته مي شود كه افراطي هاي ايالت 'بادن - ووتمبرگ' در جنوب غربي آلمان يك گروه تروريستي تشكيل داده و در حال برنامه ريزي براي حمله به پناهجويان و يهوديان بوده اند.
بنا به گفته منابع خبري DPA، رهبر اين گروه اهل منطقه 'شويتزينگن' نزديك 'هايدلبرگ' است و يكي ديگر از اعضاي آن نيز از ايالت بادن در شمال آلمان است و گفته مي شود اين مظنونان از طريق رسانه هاي اجتماعي با يكديگر مرتبط شده اند.
منابع امنيتي به خبرگزاري آلمان گفتند كه حدود 200 نيروي پليس روز چهارشنبه براي تجسس آپارتمانهاي مظنون در 'ساكسوني سفلي'، 'براندنبرگ' ، 'راينلند پالاتينت'، 'برلين'، 'ساكسوني آنالت' و 'بادن - وورتمبرگ' اعزام شدند.
هدف پليس از اين تهاجم ها جمع آوري مدارك بيشتر از ساختار اين گروه و تشكيل يك پرونده جنايي احتمالي است.
اعضاي گروه افراطي 'رايشبورگر' مدعي هستند كه 'رايش آلمان' يا حتي 'پروس' هنوز وجود دارد و برخي از گروههاي مرتبط با آن 'دولت' خاص خود را تشكيل داده اند. اين گروه در ماه اكتبر زماني كه يكي از اعضاي آن يك مامور پليس را هنگام تجسس خانه اش به قتل رساند، ‌در مركز توجه قرار گرفت.
گروه رايشبورگر از دهه ها پيش در آلمان وجود داشته است اما يك رشته حوادث خشونت بار اخير موجب حساسيت بيشتر نيروهاي امنيتي روي اين گروه شده است. مرگ خشونت بار يك افسر پليس در ايالت بايرن آلمان در اوايل آبان ماه امسال، جنبش موسوم به رايش بورگر را در كانون توجه رسانه هاي آلمان قرار داده و هراس از افراط گرايي طرفداران اين گروه را تشديد كرده است.
تا پيش از اين حادثه حتي نهاد موسوم به «دفتر محافظت از قانون اساسي آلمان» (سازمان اطلاعات داخلي آلمان) اين گروه را تشكلي خطرناك قلمداد نمي كرد. اين گروه، دولت كنوني آلمان را به رسميت نمي شناسد، آنگلا مركل صدر اعظم را 'فراماسون يهودي' مي داند و خواستار احياي مرزهاي سال 1937 است.
اما اين گروه تنها تشكل راست افراطي در آلمان نيست، بلكه بيش از 30 انجمن، گروه و شبكه و حتي احزاب سياسي سازمان يافته در آلمان ديدگاههاي راست افراطي شامل يهودي ستيزي، اسلام ستيزي و بيگانه هراسي را ترويج مي كنند.
گروه موسوم به «جنبش شهروندان رايش» (Reichsbürgerbewegung) يك جنبش ناهمگون و بدون رهبري مركزي است كه برخي از پيروان آن به رايش آلمان و مرزهاي سال 1937 شامل قلمرويي كه اكنون بخشي از لهستان است، باور دارند. برخي ديگر از آنها نيز به امپراتوري پروس 1871 اعتقاد دارند و برخي ديگر نيز حتي ايالت هاي كوچك خاص خود را اعلام كرده اند.
در ماه مه 2014 پليس در ايالت راين- وستفاليا رهبر خودخوانده يك ايالت تخيلي با نام «ژرمانيتيا» را بازداشت كرد.
موضوعي كه جناح هاي مختلف اين جنبش را متحد مي كند، اين باور است كه قانون اساسي وايمار سال 1919 هيچگاه بطور كامل لغو نشد و همچنان معتبر بوده و به همين علت جمهوري فدرال آلمان غيرقانوني است.
اروپام**1078**1479
مترجم: بابك جعفري **انتشاردهنده:حسن سالك رضائي