به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از وزارت نيرو، «حميدرضا عظيمي» افزود: براي تحقق اين رقم، علاوه بر ساخت نيروگاه هاي ياد شده، تكميل بخش بخار نيروگاه سيكل تركيبي چابهار نيز در دستور كار است.
اين مقام مسوول اظهار داشت: براي تامين برق مورد نياز توسعه پايدار سواحل مكران، 2 هزار مگاوات از 25 هزار مگاوات توسعه ظرفيت برق كشور در برنامه ششم توسعه كشور به اين منطقه راهبردي اختصاص يافته است.
وي درباره واحدهاي جديد نيروگاهي در محدوده سواحل مكران گفت: طبق برنامه ريزي هاي انجام شده، نيروگاههاي «بندزرك» به ظرفيت 500 مگاوات، نيروگاه بخاري «سيريك» به ظرفيت يكهزار و 400 مگاوات و بخش بخار نيروگاه سيكل تركيبي چابهار به ظرفيت 160 مگاوات، در سالهاي 1398 تا 1400 طبق به بهره برداري خواهند رسيد.
عظيمي ادامه داد: نيروگاه سيكل تركيبي بندزرك با سرمايه گذاري بخش خصوصي و نيروگاه بخاري سيريك نيز با تامين مالي خارجي (فاينانس) كشور روسيه ساخته خواهد شد.
معاون برنامهريزي شركت توليد نيروي برق حرارتي تصريح كرد: ظرفيت نيروگاههاي حرارتي موجود در اين منطقه 556 مگاوات شامل بخش گاز نيروگاه سيكل تركيبي چابهار و نيروگاههاي گازي كوچك «كنارك» و چابهار است.
به گزارش ايرنا، براساس پيش نويس برنامه ششم توسعه مبني بر توسعه شهرها و سواحل مكران از خرمشهر تا چابهار و همچنين جبران عقبماندگيهاي كشور در سواحل جنوبي، بيش از 33 طرح در حوزه برق و انرژي در اين منطقه اجرا مي شود.
طرحهاي ياد شده در بخشهاي مختلف از ساخت پستهاي 63، 230 و 20 كيلووات تا ساخت نيروگاههاي 500 مگاواتي و اتصال شبكه برق استان هرمزگان به كشور امارات متحده عربي را در برمي گيرد.
براساس اين طرحها ساخت چهار نيروگاه 500 مگاواتي در شهرستانهاي جاسك، غرب و شرق چابهار به ارزش ريالي نزديك به 60 هزار ميليارد ريال براي حداكثر پنج تا 10 سال آينده پيشبيني شده است.
در طرحهاي توسعه برق سواحل مكران به طرح «اتصال شبكه برق هرمزگان به شبكه امارات» نيز اشاره شده كه ساخت بيش از 300 كيلومتر كابل زيردريايي HVDCاز بندرلنگه به امارات و از جاسك به عمان و امارات را در برمي گيرد.
بر اساس برآوردهاي انجام شده اين طرح به تنهايي بين 1.5 تا دو ميليارد دلار هزينه در بر خواهد داشت.
به گزارش ايرنا، منطقه مكران به طول بيش از 700 كيلومتر و با وسعت بيش از 32 هزار كيلومتر مربع شامل چهار شهرستان سيريك و جاسك در استان هرمزگان و كنارك و چابهار در استان سيستان و بلوچستان است.
دولت بنا دارد در طول برنامه ششم توسعه، سرمايه گذاري هاي عظيمي در حوزه هاي انرژي، نفت ، گاز، پتروشيمي، بنادر، زير ساخت هاي حمل و نقل، ايجاد سكونت گاه هاي جديد، شيلات، كشاورزي، گردشكري و نظاير آن در اين منطقه به اجرا گذارد.
اقتصام ** 3065 **2025** تنظيم كننده: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:ليلا جودي
آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://telegram.me/irnaeco
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۸
تهران- ايرنا- معاون برنامهريزي شركت توليد نيروي برق حرارتي از ساخت 2 نيروگاه جديد در محدوده سواحل مكران و افزوده شدن 2 هزار و 60 مگاوات به ظرفيت توليد برق اين سواحل تا پنج سال آينده خبر داد.