مشهد-ايرنا- دومين همايش نماد اعتماد الكترونيكي روز چهارشنبه با حضور تعدادي از بازرگانان و صنعتگران خراسان رضوي در ساختمان ساپكوي مشهد برگزار شد.

به گزارش ايرنا، معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در اين همايش گفت:نماد اعتماد الكترونيكي، بستري براي ايجاد كسب و كارهاي اينترنتي است.
علي غفوري مقدم افزود: مزيت ايجاد كسب و كارهاي اينترنتي اين است كه هزينه كمتري مي برد و موجب كاهش سفرهاي درون شهري مي شود.
وي اظهار كرد::طبق مطالعات صورت گرفته ساماندهي و اصلاح شبكه توزيع و كاهش هزينه هاي آن بايد مد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد و توسعه تجارت الكترونيك راهكاري براي رسيدن به اين موضوع است.
او گفت: نسبت واحدهاي صنفي توليدي و توزيعي در كشور ما تطابق ندارد و تعداد واحدهاي توزيعي 47 درصد واحدهاي صنفي است كه بايد به نفع واحدهاي توليدي كاهش يابد.
وي افزود: براي مناسب شدن تعداد اين واحدها نيازمند توسعه تجارت الكترونيك هستيم كه توسعه اين نوع از تجارت هم به توسعه نماد اعتماد الكترونيكي وابسته است.
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي عدم اعتماد مصرف كننده به فضاي كسب و كار الكترونيكي و نبود فرهنگ انجام خريدهاي اينترنتي را از چالشهاي اين نوع از تجارت دانست.
غفوري مقدم گفت: اوايل سال گذشته كمتر از 350 سايت فروش اينترنتي داراي نماد اعتماد الكترونيكي در خراسان رضوي وجود داشت اما با برگزاري نخستين همايش اعتماد الكترونيكي اين تعداد به بيش از يكهزار و 800 نماد اعتماد الكترونيكي افزايش يافته است.
وي افزود: در كل كشور نيز ٢٢ هزار و ٨٠٠ سايت اينترنتي فروش كه داراي نماد اعتماد الكترونيكي هستند و به فروش اينترنتي مي پردازند مشغول فعاليت هستند.
دبير اجرايي دومين همايش نماد اعتماد الكترونيكي نيز گفت:از پارسال كه نخستين همايش نماد اعماد الكترونيكي در مشهد برگزار شد تاكنون تعداد متقاضيان اخذ اين نماد در خراسان رضوي افزون بر 200 درصد افزايش يافته است.
امير مهدي مرادي افزود:از بين بردن بعد مكان و احتياج به سرمايه گذاري كمتر از جمله مزاياي تجارت الكترونيكي است.
وي گفت:عدم دسترسي به ارايه دهندگان كالا و خدمات و ناتواني از اعتبار سنجي آنها، عدم امكان بازديد فيزيكي كالا و دشواري شكايت از واحدهاي ارايه دهنده كالا از معايب تجارت الكترونيكي است كه با ترويج و توسعه نماد اعتماد الكترونيكي مي توان بخشي از اين معايب را كاست.
رئيس اداره مبارزه با جرايم سايبري پليس فتاي خراسان رضوي نيز در اين همايش گفت: در 10 ماه امسال جرايم مالي و اقتصادي سايبري در اين استان نسبت به مدت مشابه پارسال 60 درصد افزايش داشته است.
سرهنگ جواد قنبري افزود:'پنهان بودن هويت' در فضاي مجازي و شبكه اينترنت و چالش 'امنيت' از مشكلات مهم فضاي سايبري است و در چنين فضايي اهميت 'نماد اعتماد الكترونيكي كسب و كارهاي اينترنتي' اين است كه هويت شخصي كه شهروندان مي خواهند با وي وارد تجارت و بازرگاني و خريد و فروش شوند از مبدا تا مقصد قابل رهگيري و شناخت است.
'نماد اعتماد الكترونيكي كسب و كارهاي اينترنتي' نشانه‌اي نمادين است كه به شكل انحصاري توسط مركز توسعه تجارت الكترونيكي صادر شده و به كسب و كارهاي مجازي (كسب و كار اينترنتي و موبايل) مجاز با هدف ساماندهي، احراز هويت و صلاحيت آنها اعطا مي‌ شود. اين نماد پس از بررسي درگاه(وب‌سايت) و احراز هويت و صلاحيت مالك حقيقي يا حقوقي آن صادر مي شود و براي مدت يك سال اعتبار دارد.
1922/ 6012 خبرنگار:كاميار اسماعيل پور** انتشار دهنده: علي حيدر شاه حسيني