دكتر حسن خوش قلب روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: گردش مالي شركت هاي فناور و دانش بنيان مستقر در پارك هاي علم و فناوري در سال هاي 1393 و 1394 به رقم چهار هزار ميليارد تومان رسيده است در حالي كه در اين مدت، حدود 200 ميليارد تومان بودجه به آنها تخصيص يافته است.
وي افزود: با توجه به نوپا بودن اين شركت ها و اينكه بخش زيادي از بودجه تخصيصي آنها نيز صرف ايجاد زيرساخت و امور عمراني پارك ها و مراكز رشد شده است، ميزان ارزش افزوده اين شركت ها نشانگر ظرفيت و توانمندي بالاي آنها در كسب ارزش افزوده است.
رئيس حوزه رياست معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم خاطرنشان كرد: شركت هاي دانش بنيان و فناور همچنين در اين دو سال، حدود 100 ميليون دلار صادرات به ديگر كشورها داشته اند.
وي عامل اصلي كارآيي و بهره وري بالاي شركت هاي دانش بنيان را نقش مهم و اثرگذار علم و فناوري در اقتصاد ذكر كرد و گفت: اين موفقيت، مرهون دانش بنيان كردن توليد، فرآيندها و اقتصاد مبتني بر آن است.
خوش قلب تاكيد كرد: يكي از مسيرهاي تحقق اقتصاد مقاومتي، نقش آفريني شركت هاي دانش بنيان و واحدهاي فناور در اقتصاد ملي است و قطعا با سرمايه گذاري و حمايت بيشتر اين شركت ها، نرخ ارزش افزوده آنها بالاتر خواهد رفت.
وي يادآور شد: در سال هاي 1393 و 1394، در پارك ها و مراكز رشد حدود 2 هزار و 800 ايده به محصول تبديل شده و از اين تعداد، 2 هزار محصول تجاري سازي شده اند همچنين محصول 50 فناوري نوين پارك ها و مراكز رشد علم و فناوري نيز به كشورهاي ديگر صادر شده است.
اكنون 39 پارك علم و فناوري و 177 مركز رشد در تمام استان هاي كشور فعاليت مي كنند.
علمي**1055**1834
خبرنگار: زينب كارگر ** انتشاردهنده: ناهيد شفيعي
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
تهران- ايرنا- مشاور معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: ميزان كسب ارزش افزوده شركت هاي فناور و دانش بنيان مستقر در پارك هاي علم و فناوري، 20 برابر هزينه كرد آنها است.