تهران- ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه هنر تئاتر را نیاز جامعه ایران دانست و گفت: تئاتر در توسعه فرهنگی جامعه نقش مهمی دارد.

«سیدرضا صالحی امیری» شامگاه پنجشنبه در حاشیه بازدید از ساختمان نماد تئاتر ایران در گفت وگو با خبرنگاران گفت: تئاتر یكی از كانون های مصرف فرهنگی ایران است كه باید به آن بیشتر توجه شود.
وی با بیان اینكه «تئاتر در دهه چهارم انقلاب اسلامی در حال جهش است و آینده آن را رضایت بخش و امیدوار كننده می بینیم»،‌ گفت: در بودجه سال آینده توجه ویژه ای به مجموعه تئاتر كشور شده است و بودجه آن را 100 میلیارد ریال افزایش خواهیم داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال مجموعه تئاتر فجر با همت معاونت هنری و مجموعه دست اندركاران این جشنواره حركت بسیار خوبی را آغاز كرده است و امیدواریم این روند تداوم داشته باشد.
صالحی امیری با بیان اینكه «در جشنواره تئاتر فجر در سال جاری در مجموع 178 اجرا دارد»، گفت: در این جشنواره 12 كشور، 19 نمایش را به روی صحنه بردند و از مجموع تهران و شهرستان ها نیز 111 نمایش اجرا شد.
وی گفت: بررسی این آمارها نشان می دهد كه 55 درصد نمایش ها مربوط به تهران و 45 درصد آن مربوط به استان ها است. این نشاندهنده آن است كه اجراهای استانی در جشنواره فجر امسال خوب و فعال بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به میانگین سنی كارگردان های نمایش های امسال اشاره كرد و گفت: میانگین سنی كارگردان ها در جشنواره تئاتر فجر امسال 36 سال است كه نشان می دهد نسل جدیدی وارد تئاتر شده است.
صالحی امیری افزود: تئاتر ریشه سینما و مادر هنر است و هویت هنر از تئاتر گرفته می شود و در واقع به دلیل تاریخ و سابقه تئاتر در ایران، مردم به آن علاقه خاصی دارند.
وی شمار اجراهای صحنه را در طول سال مناسب توصیف كرد و گفت: به طور متوسط در تهران روزانه 90 تا 110 اجرا انجام شده است كه آمار بسیار رضایت بخشی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مضامینی جشنواره تئاتر فجر را بسیار مهم دانست و گفت: سبك زندگی، دفاع مقدس، مسئولیت اجتماعی و اخلاق اجتماعی، روابط انسانی، ادبیات و هنر ایرانی، مضامین به كار گرفته شده در این جشنواره است كه این مجموعه بزرگ می تواند در انعكاس و انتقال فرهنگ ایرانی به جامعه نقش بی بدیلی داشته باشد.
صالحی امیری گفت: بیش از 93 درصد متن نمایش ها هم خوشبختانه ایرانی است و نشان می دهد نویسندگان و كارگردانان ما به بلوغ لازم رسیده اند.
وی در مورد حضور امشب خود در تئاتر شهر گفت: به اتفاق معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران این حوزه به تماشای تئاتر پستو از شهرستان بیجار استان زیبای كردستان نشستیم. كردستان فرهنگ غنی و تمدن بسیار دیرینه ای دارد و افتخار ملی ایرانیان است.
صالحی امیری گفت : بیجاری های خونگرم و صمیمی امروز تئاتر زیبایی اجرا كردند.
خبرنگاری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سئوال كرد كه آیا حضور شما در جشنواره و تماشای تئاتر نشان دهنده توجه شما به این موضوع مهم است؟ او پاسخ داد: من پیش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به تماشای تئاتر می آمدم و علاقه مند بودم، از این پس هم خواهم آمد، اما سعی می كنم حضورم غیر رسمی باشد. چرا كه جذابیت بیشتری برای خودم خواهد داشت.
وی اضافه كرد: فیلم، موسیقی و تئاتر بخشی از مصرف فرهنگی من است و علقه ما فرهنگی ها به حوزه هنر یك علقه ذاتی و درونی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری این نكته كه جامعه با هنر زنده است گفت: تئاتر در ایران از سابقه تاریخی و تمدنی برخوردار است و مربوط به دیروز و امروز كشور ما نیست. برنامه های آئینی ما قدمت تاریخی بسیار طولانی دارد كه از آن جمله می توان به تعزیه اشاره كرد.
صالحی امیری با اشاره به اینكه در درون تئاتر، موسیقی و همه هنرها نهفته است، تصریح كرد: تئاتر نیازمند توجه و توسعه بیشتر است، به همین سبب در سال 96 شاهد جهش بسیار امیدبخش تئاتر ایران خواهیم بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سووالی دیگر مبنی بر این كه آیا افزایش اعتبار 100 میلیارد ریالی تئاتر در سال آینده برای بازسازی تئاتر شهر نیز هست؟ گفت: بخشی از بازسازی تئاتر شهر انجام شد كه شاهد هستید و ان شاءالله همه تلاش این است كه سال 96 این بازسازی تكمیل شود.
وی اضافه كرد: به تدریج شاهد تحولی در مجموعه تئاتر شهر خواهید بود و مردم خوشحال خواهند شد كه تئاتر شهرشان زیبا، جذاب و پرمخاطب باشد.
صالحی امیری تئاتر شهر را برای تهرانی ها نوستالژیك دانست و گفت: كه حتما به آن توجهی بیشتر خواهیم كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سئوالی در باره تئاتر شهرستان ها گفت: طبق گزارش مدیركل این حوزه و همچنین معاون امور هنری، امسال سال خوبی برای استان ها است و آنها حضور فعالی در جشنواره با 45 درصد اجراها داشتند كه رقم خوبی است. اجرایی كه در استان ها و حتی برخی شهرستان ها انجام شد، نوید خوبی می دهد.
وی خاطرنشان كرد: جهت گیری وزارت ارشاد در این دوره توجه بیشتر به استان ها، شهرستان ها و حتی روستاها به منظور توزیع عادلانه فرصت های فرهنگی است و در واقع می توان گفت سیاست قطعی ما این است، چرا كه 80 درصد جمعیت كشور در استان ها هستند و عدالت فرهنگی اقتضا می كند كه همه آحاد ملت كه از این فرصت ها برخوردار شوند.
صالحی امیری ادامه داد: در زمینه سالن ها ، 400 طرح در سطح كشور در دست اجرا است كه باید مردم و سرمایه گذاران كمك كنند، چرا كه دولت به تنهایی توان تكمیل همه این طرح ها را ندارد.
وی اضافه كرد: امسال 40 طرح را به بخش مردمی از جمله نهادهای صنفی بخش هنر واگذار كردیم و سال 96 نیز این حركت شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: زیرساخت ها را در حد لازم تكمیل می كنیم، اما تلاش این است كه مشاركت بخش خصوصی، نهادهای عمومی و هنری و موسسات فرهنگی را بیشتر داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ساعتی پیش به ساختمان نماد تئاتر ایران رفت و از بخش های مختلف ساختمان تئاتر شهر در مركز تهران بازدید كرد.
«سید رضا صالحی امیری» در این بازدید كه همزمان با هفتمین روز برگزاری سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بود، همچنین به تماشای نمایش «پستو» نشست.
نمایش پستو به كارگردانی سید حسین موسوی و كامران جباری و نویسندگی باقر سروش از شهرستان بیجار در بخش مسابقه مرور تئاتر ایران در جشنواره سی پنجم روی صحنه رفت.
علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهدی شفیعی مدیركل هنرهای نمایشی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این بازدید همراهی می كنند.
تئاتر شهر بزرگ‌ ترین مجموعه نمایش تئاتر ایران است كه در سال 1346 طراحی شد و ساخت آن پنج سال طول كشید.
این مجموعه از معماری زیبا برخوردار است و در شمار آثار میراث فرهنگی كشور است. موضوع مرمت و بازسازی مجموعه تئاتر شهر در سال های اخیر مطرح بوده است.
بنای زیبای تئاتر شهر به شكل دایره و با الهام از برج طغرل ساخته شده و در ساختمان آن تركیبی از كاشی و آجر به كار رفته است. تئاتر شهر تنها سالن نمایش در ایران است كه دارای حصار نیست.
مساحت بستر طرح این بنا سه هزار متر مربع و مساحت زیر بنای آن پنج هزار و 600 متر مربع است. با توجه به پلان دایره ای شكل این بنا، قطر تقریبی بدنه آن ۳۴ متر و ارتفاع تئاتر شهر ۱۵ متر است.
مجموعه تئاتر شهر كه در ابتدا تنها برای اجرا در تالار اصلی ساخته شده بود، در حال حاضر با پنج تالار فعالیت می ‌كند. سالن اصلی گنجایش 579 نفر را دارد و همه تجهیزات لازم برای یك سالن تئاتر را دارا است. ورودی سالن نمایش نیز دارای دو در با پوشش آكوستیك است تا از ورود صدای سالن انتظار به سالن نمایش جلوگیری كند.
مجموعه تئاتر شهر دارای دو سالن دیگر به نام ‌های تالار كوچك و تالار شماره دو است كه در چند سال اخیر به دلیل نیاز به تعمیر تعطیل شده است.
فراهنگ **9012**1540**
خبرنگار: زهرا امیری انتشاردهنده:علی خورسندی