تهران- ایرنا- یك كارشناس بازار سرمایه گفت: با وجود كاهش نرخ سهام بانك ها و رسیدن نرخ آنها به دامنه جذاب قیمتی، سهامداران هنوز برای خرید سهام این شركت ها نگرانند زیرا دغدغه دارند كه مبادا دوباره قانون و یا تصمیمی جدید، وضعیت بانك های بورسی را به هم بریزد.

مجتبی فریدونی در گفت وگو باخبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تاثیر بازگشت نمادهای بانكی در بورس، افزود: اكنون فضای منفی در بازار بورس به سبب توقف طولانی مدت نمادهای بانكی و تعدیل های منفی آنها شكل گرفته است.
این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه با بازگشایی نمادهای دیگر بانكی در این هفته، شاخص كل بورس دوباره با افت مواجه خواهد شد، اضافه كرد: پیش از این باید از طریق نظارت و اتخاذ راهكارهایی، مانع زیاندهی شدید بانك های بورسی شد، اما در شرایط كنونی باید اجازه داد كه این نمادها زودتر بازگشایی شوند.
فریدونی ادامه داد: بانك ها وضعیت مناسبی ندارند، بخش قابل توجهی از منابع و تسهیلاتی كه بانك ها واگذار كرده اند به سبب ركود و شرایط نامناسب برخی صنایع، بازپرداخت نشده است.
وی اضافه كرد: همچنین ورود منابع مالی جدید به دلیل كاهش سود بانكی كاهش یافته، بر این اساس شماری از بانك ها با مشكلاتی روبرو هستند.
این كارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر، واگذاری موسسه های مالی ورشكسته به بانك ها نیز مشكلات بانك ها را دوچندان كرده است، زیرا باید تعهدات مالی این موسسه های ورشكسته را نیز اجرا كنند كه این موضوع نیز فشار مالی زیادی را به بانك ها وارد می كند.
وی با بیان اینكه هنوز شرایط رشد پایدار شاخص بورس شكل نگرفته است، افزود: در شرایط موجود، فعالان بازار سرمایه، از وارد كردن سرمایه های جدید به بازار سرمایه نگرانی دارند.
فریدونی به احتمال بهبود شرایط بازار سرمایه در ماه های آینده اشاره كرد و گفت: به سبب برخی تحولات اقتصادی و سیاسی امكان دارد كه در ماه های آتی، شاهد رشد شاخص بورس باشیم، اما نباید انتظار رشد قابل توجه داشت.
به گزارش ایرنا، نماد بانك ملت سه شنبه هفته گذشته به تالار معاملات بورس بازگشت كه منجر به افت یك هزار و 14 واحدی شاخص كل بورس شد.
به گفته علی بیك زاده رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس و اوراق بهادار، قرار است نماد بانك های تجارت و صادرات نیز در این هفته باز شود.
اگرچه، با توجه به تعدیل منفی این 2 شركت، بازگشایی آنها افت قابل توجه شاخص را به دنبال خواهد داشت، اما بازگشایی این نمادها، بازار را از بلاتكلیفی چند ماه خارج خواهد كرد.
در ماه های اخیر به علت توقف این 2 نماد بانكی، حجم قابل توجهی از منابع مالی بورس، بلوكه شده و نقد شوندگی سهامداران نیز زیرسوال رفته بود.
اقتصام**2022** 2023** خبرنگار: میثم طاهری ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی

آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco