تهران- ایرنا- 'چاك شومر' رهبر اقلیت دمكرات در مجلس سنا آمریكا در واكنش به صدور حكم اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا مبنی بر ممنوعیت صدور روادید برای هفت كشورعمده مسلمان جهان گفت: اشك از گونه های مجسمه آزادی جاری است.

به گزارش ایرنا، تارنمای خبری 'واشنگتن اگزماینر' امروز شنبه گزارش داد: چاك شومر اواخر روز جمعه حكم اجرایی ترامپ را كه به موجب آن منعی بر روند مهاجران و پناهجویان به آمریكا ایجاد می كند، به باد انتقاد گرفت.
بر اساس این گزارش، شومر سناتور ارشد از ایالت نیویورك در واكنش به این اقدام رئیس جمهوری آمریكا در بیانیه ای گفت: امشب اشك از گونه های مجسمه آزادی جاری است چرا كه استقبال از مهاجران به عنوان یك سنت نجیبانه و باشكوه كه از بدو تاسیس آمریكا وجود داشته است، لگدمال شد.
رهبر دمكرات اقلیت سنا افزود: پذیرفتن مهاجران و پناهجویان نه تنها بشردوستانه بلكه این امر دهه ها است كه موجب توسعه اقتصادی و ایجاد شغل بوده است.
شومر دراین بیانیه نوشت: «این یكی از زننده ترین و برگشت به عقب ترین احكام اجرایی است كه توسط یك رئیس جمهوری صادر شده است.»
به گزارش ایرنا، واشنگتن اگزماینر در ادامه نوشت: ترامپ در نظر دارد پروتكل های مربوط به برنامه های روادید در كشورهای عمده مسلمان كه شامل ایران، سودان، سوریه، لیبی، سومالی، یمن و عراق می شود را سخت تركند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است: در متن نهایی دستور اجرایی ضدمهاجرت كه روز جمعه به امضای رئیس جمهوری آمریكا رسید، دوره تعلیق روادید كشورهای هدف به 90 روز افزایش یافته اما در قانونی كه به آن استناد شده، فهرستی از این كشورها ارائه نشده است.
خبرگزاری آسوشتیدپرس دراین باره افزود: گرچه سند نهایی فهرست دقیقی از كشورهای مورد نظر ارائه نمی دهد، وزارت امور خارجه آمریكا اعلام كرد برای اتباع كشورهای عراق، سوریه، ایران، سودان، لیبی ، سومالی و یمن در سه ماهه آینده روادید صادر نخواهد شد لذا از ورود اتباع كشورهای هدف به خاك این كشور ممانعت می شود. روادید دیپلماتیك از این قاعده مستثنی است.
دستور اجرایی ترامپ در بحث پناهجویان منع 120 روزه برای پذیرش پناهجو تعیین كرده است. این اقدام با هدف تامین زمان لازم برای تعیین ساز و كار بررسی صلاحیت پناهجویان، پیش از ورود آنها به آمریكا، صورت گرفته است.
دستور ترامپ همچنین تعداد پناهجویانی را كه آمریكا قصد دارد در سال جدید میلادی پذیرش كند، به 50 هزار نفر كاهش داده است. «باراك اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریكا سقف فعلی پذیرش پناهجو را 110 هزار نفر در نظر گرفته بود.
در دستور روز جمعه ترامپ به جزئیات طرح دولت جدید آمریكا در بررسی صلاحیت پناهجویان اشاره نشده است.
اروپام **1302**مترجم: بهروز وفاداری ** انتشار دهنده: زهرا هژبری