تهران - ایرنا- سرویس عكس شبكه اجتماعی اینستاگرام كه به مانند تلگرام در ایران شناخته شده است از هفته گذشته از فناوری تازه ای در آمریكا با عنوان ارسال فیلم به صورت آنلاین به صورت آزمایشی خبر داد.

این فناوری به كاربران اینستاگرام در تلفن های همراه این امكان را می دهد كه به صورت زنده با دنبال كنندگان خود ارتباط برقرار كنند و از طریق دوربین گوشی تلفن همراه برای آنان در لحظه تصاویر زنده پخش كنند.
قابلیت دیگری كه در كنار پخش تصاویر آنلاین، در اینستاگرام وجود دارد و استقبال از این فناوری جدید را دوچندان كرده است، رندوم كردن تصاویر آنلاین براساس افزایش تعداد بینندگان آنلاین است ، براین اساس مخاطب لیستی از تصاویر آنلاین و تعداد بینندگان آن در اختیار دارد كه با لمس هر كدام می تواند به لحظه آن را تماشا كند.
به عبارت ساده تر، هر یك از اعضای خانواده 500 میلیون نفری اینستاگرام كه روز به روز در حال بزرگتر شدن است، در صورت بروز رسانی نرم افزار اینستاگرام در گوشی خود می تواند، پر بیننده ترین تصویر آنلاین جهان را به صورت همزمان و با اینترنت سیم كارت تلفن همراه تماشا كند.
كیفیت تصاویر ارسالی كاربران این شبكه اجتماعی نیز به گوشی ارسال كننده تصاویر بستگی دارد، بنابراین هر چه گوشی هوشمند كاربر حرفه ای تر و قدرتمندتر باشد ، تصویر با كیفیت تری برای دنبال كنندگان ارسال می شود، قطعا تصاویر ارسالی در اینستاگرام به اندازه تصاویر تلویزیونی و ماهواره ای نیست اما به دلیل پویا و زنده بودن ، مخاطبان خاص خود را پیدا كرده است.
در یك هفته ارایه آزمایشی، شاید اینستاگرام اطمینان پیدا كرد كه كاربران این شبكه اجتماعی، از ابزار جدید رضایت دارند چرا كه از چهارشنبه شب به صورت گسترده این ابزار را در اختیار كاربران خود در سراسر جهان قرار داد و دنیایی بدون حد و مرز را جلوی كاربران خود گشود.
به زبان ساده تر، این قابلیت به این معنا است كه هر یك از كاربران اینستاگرام هم اكنون یك شبكه آماتور در اختیار دارد و در صورت داشتن اینترنت، می تواند در هر لحظه كه تمایل داشت ارتباط مستقیم و زنده با كاربران اینستاگرام درجهان برقرار كند.
هنوز شبكه های تلویزیونی جهان یا افراد مشهور كه پخش برنامه های آنان، از قوانین كپی رایت تبعیت می كند، در این خصوص اظهار نظری نكرده اند، اما قطعا چنین ابزاری در دست مردم جهان، برای بسیاری از مردم، خانواده ها، دولت ها و كشورها چالش برانگیز است. چرا كه به نوعی انحصار تصویر و صدا به صورت زنده را به چالش می كشد.
می توان گفت كه اینستاگرام با این اقدام خود از شبكه های تلویزیونی جهان سبقت گرفته است و تلاش كرده هر فرد را تبدیل به یك شبكه تلویزیونی در محیط معروف خود در فضای مجازی نماید.
با توجه به مشاهدات صورت گرفته چند روز اخیر تیم فضای مجازی ایرنا، بیشتر افرادی كه به دنبال دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن هستند یا كنجكاوند كه بدانند این قابلیت چه تاثیری بر زندگی روزمره آنان خواهد داشت، از این برنامه استفاده كرده اند.
بنابراین نمی توان گفت كه شبكه های تلویزیونی جهان كه در چند سال اخیر همواره تلاش كرده اند حضوری قدرتمند در شبكه های اجتماعی و فناوری های روز اطلاعات داشته باشند، در مواجه با این ابزار جدید چه خواهند كرد و چه برنامه ای برای عقب نماندن از شهروند خبرنگارانی خواهند داشت كه به لطف ظهور فناوری های نوین فضای مجازی به یك رسانه تبدیل شده اند.
قطعا آزادی بی حد و مرز تصاویر زنده از نقاط مختلف جهان، چالشی جدید پیش روی اینستاگرام به عنوان متولی و مقامات امنیتی كشورهای مختلف جهان نیز خواهد بود و فراتر از آن، ظهور و بروز هر فناوری مخالفان و موافقانی خواهد داشت، بنابراین تنها در صورت گذشت زمان می توان در خصوص معایب و محاسن آن قضاوت كرد.
-----------------------------------------------------------------------------
* سردبیر فراورده های نوین خبری ایرنا