به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عباس آخوندی ظهر دوشنبه كه به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری از ایستگاه راه آهن تهران بازدید سرزده داشت در جمع خبرنگاران، افزود: ما در سال گذشته هنوز واگن هایی با 64 سال عمر داشتیم كه در آذرماه سال گذشته این واگن ها از رده خارج شد.
وی ادامه داد: در دی ماه سال 95 واگن های با عمر 45 سال را از دور خارج كردیم و امیدواریم كه بتوانیم در سال آینده واگن هایی با عمر 35 سال را از دور خارج كنیم.
آخوندی در پاسخ به گلایه های مردم درباره نظافت برخی قطارها هم گفت: این مواردی كه گله می شود عمدتا واگن های بسیارقدیمی با كیفیت بد است كه باید به تدریج آنها را خارج كنیم.
وی گفت: نوسازی واگن ها فقط توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و اتفاقات بسیارخوبی هم در نوسازی واگن های مسافربری و هم نوسازی واگن های باری در حال انجام است .
وزیر راه و شهرسازی به راه آهن حومه شهرها اشاره كرد و گفت: در دو سال گذشته بحث راه آهن حومه شهرها را دنبال كردیم كه مجلس شورای اسلامی آن را در برنامه ششم تصویب كرد.
آخوندی گفت: امیدواریم بتوانیم حومه كلان شهرها را از طریق راه آهن به مركز وصل كنیم و در واقع الگوی سكونت گزینی مردم تغییر پیدا كند.
در جریان بازدید سرزده معاون اول رییس جمهوری ، آخوندی وزیر راه و شهرسازی ، سید حسین هاشمی استاندار تهران و محمد سعیدزاده مدیرعامل شركت راه آهن جمهوری اسلامی نیز حضور داشتند. جهانگیری ضمن گفت و گو با مسافران، از ایستگاه راه آهن بازدید و با مسئولان این ایستگاه صحبت كرد.
**ایده ما ارتقای كیفیت زندگی و بازآفرینی شهری است
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، همچنین عباس آخوندی در حاشیه بازدید معاون اول رییس جمهوری از 214 واحد مسكونی محله سیروس اظهارداشت: فكر می كنم این نمونه كاملا تغییر رویكرد دولت یازدهم نسبت به دولت پیشین را نشان می دهد.
وی با بیان اینكه برآورد من این است 19 میلیون نفر در این بافت ها زندگی می كنند، گفت: امكان جابجایی این تعداد وجود ندارد و بنابراین باید بتوانیم در همین بافت برای این جمعیت زمینه ارتقای زندگی را فراهم كنیم. لذا ایده ما ارتقای كیفیت زندگی و نوسازی و بازآفرینی شهری است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: این منطقه كه در قلب تهران است نباید به منطقه كاملا فرسوده تبدیل شود و به همین خاطر ما به كمك خود مردم، این بافت را بازآفرینی می كنیم.
آخوندی خاطرنشان كرد:علت اینكه ما معمولا با توسعه درحاشیه مانند پردیس و پرند مخالفت می كنیم، این است كه ما نمی توانیم این مناطق را رها كنیم چرا كه این جمعیت در آنجا نخواهند رفت و بنابراین این جمعیت را در همین جا باید مورد بازآفرینی قرار دهیم.
به گفته وزیر راه و شهرسای، مناطق در حاشیه فقط می تواند جاذب جمعیت جدید به تهران باشد كه خلاف سیاست های كلی ابلاغ شده است.
عضو كابینه تدبیر و امید یادآور شد:مدلی كه ما داریم در واقع الگوی زندگی ایرانی است و طراحی آن بر اساس حیاط های مركزی است،البته این طرح از اواخر دولت پیشین طراحی شده بود ما وقتی آمدیم سریع فعال كردیم و به اتمام رساندیم.
آخوندی اضافه كرد: در طراحی جدید، ارتفاع واحدها را به شدت و در حد دو- سه طبقه پایین آوردیم به خاطر اینكه مردم زندگی راحت تر و ایرانی تری را داشته باشند.
وی تصریح كرد: این چنین مناطقی ظرفیت تحمل میزان مشخصی از جمعیت را دارد و ما نمی خواهیم به این منطقه فشار بیش از حد از جهت جمعیتی بیاوریم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه در بخش های جدید، تراكم را كاهش خواهیم داد؛ به ایجاد فضاهای جدید عمومی مانند بیمارستان، مدرسه و پارك اشاره كرد و گفت: مشكلی كه در این مناطق وجود دارد این است كه از جهت منزلت اجتماعی این مناطق تنزل پیدا كرده است. به دنبال این هستیم كه منزلت اجتماعی این مناطق افزایش دهیم.
آخوندی ادامه داد: وقتی منزلت اجتماعی افزایش یافت بقیه پروژه را خود مردم اجرا می كنند و نیاز نیست كه به شكل دولتی دخالت كنیم.
عضو كابینه تدبیر و امید با بیان این كه از زمان شروع این پروژه خود مردم شروع به بازسازی 360واحد كرده اند، گفت: دراین واحدها مردم از همین معماری الگو گرفتند و این نشان می دهد كه فقط باید یك مدلی در اختیار مردم قرار دهیم.
آخوندی برنامه اصلی پیشنهادی دولت در برنامه ششم را بازآفرینی شهری برشمرد و افزود:اجرای چنین پروژه هایی، دولتی نیست كه بخواهیم برای آن بودجه ای اختصاص دهیم. این پروژه را ما اجرا كردیم و بقیه را خود مردم اجرا می كنند.
وی تصریح كرد: نیاز به مسكن باید در این محلات پاسخ داده شود و این بستگی دارد به اینكه مردم در این محلات سرمایه گذاری كنند. این اقدام، یك جریان مردمی است نه دولتی، و قرار نیست دولت در حوزه مسكن مداخله كند.
سیام**1058**1429
خبرنگار: محمد افضلی**انتشار:محسن طاهرزاده
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۵
تهران-ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: بیشتر واگن های قدیمی و با كیفیت پایین هستند كه باید به تدریج آنها را از رده خارج كنیم.