به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس كاظمی امروز (چهارشنبه) به مناسبت سی وهشتمین سالگردپیروزی انقلاب اسلامی درنشستی خبری به تشریح دستاوردهای صنعت پالایش كشور پرداخت و افزود: پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترك(برجام)، موانع توسعه طرح های پالایشی برداشته شد و ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی كشور نیز شتاب گرفت.
وی گفت: تجهیزات پالایشگاه ستاره خلیج فارس در زمات تحریم توقیف شده بود كه پس از برجام، آزاد شد به گونه ای كه در مهرماه امسال نیز بخشی از تجهیزات مهم این پالایشگاه وارد كشور شد.
وی ابراز امیدواری كرد، از اوایل سال آینده، با عرضه بنزین تولیدی این پالایشگاه، از واردات بنزین بی نیاز و حتی به صادر كننده بنزین تبدیل شویم.
**صادرات روزانه 400 هزار بشكه فرآورده نفتی
معاون وزیر نفت با بیان این كه امسال به طور میانگین روزانه 400 هزار بشكه انواع فرآورده نفتی صادر شده است، گفت: صادرات فرآورده های نفتی در سال آینده افزایش خواهد یافت و در ماه های گرم سال به 600 هزار بشكه در روز می رسد.
كاظمی افزود: در حال افزایش ظرفیت اسكله های صادرات فرآورده های نفتی در جنوب كشور هستیم به طوری كه شمار اسكله صادراتی به 6 اسكله افزایش خواهد یافت.
وی با بیان این كه تا سال 1393 واردكننده ال پی جی (گاز مایع) بودیم، ادامه داد: عراق، افغانستان، هند و چین از بازارهای هدف گاز مایع ایران هستند.
**تامین فاینانس 1.3 میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان از چین
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان این كه الگوی برخی پالایشگاه های كشور قدیمی است، گفت: میزان تولید مازوت در پالایشگاه ها بالاست كه قرار است اصلاح شود.
كاظمی به تامین فاینانس نوسازی پالایشگاه آبادان از چین اشاره كرد و افزود: خط اعتباری ( ال سی) مقدماتی از چین به ارزش یك میلیارد و 300 میلیون دلار باز شده كه قرار است به زودی نهایی شود.
مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: مجموع این فاینانس سه میلیارد دلار خواهد بود كه تاكنون 1.3 میلیارد دلار تامین شده و بقیه در سال آتی نهایی می شود.
معاون وزیر نفت افزود: قرار است از طریق نوسازی این پالایشگاه، میزان تولید مازوت كاهش یافته و در مقابل بنزین یورو 5 تولید شود.
كاظمی گفت:برای نوسازی سایر پالایشگاه ها از جمله بندرعباس، اصفهان، تبریز و تهران با سرمایه گذاران مذاكراتی انجام شده است.
مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: قرار است در مجموع 14 میلیارد دلار برای نوسازی و بهسازی پالایشگاه های كشور، هزینه شود.
**تولید روزانه 61 میلیون لیتر بنزین پایه در كشور
مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان این كه در هشت كلانشهر كشور بنزین یورو 4 توزیع می شود، گفت: با راه اندازی واحد جدید بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس تولید بنزین یورو 4 این پالایشگاه به 11 میلیون افزایش می یابد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: میزان تولید بنزین پایه در كشور 61 میلیون لیتر است كه با افزودن ماده افزودنی ام تی بی ایی(MTBE) به 63 میلیون لیتر افزایش می یابد.
كاظمی گفت: 35 درصد مصرف بنزین كشور (معادل حدود 24 میلیون لیتر) مربوط به بنزین یورو 4 است كه با راه اندازی طرح های جدید سهم بنزین یورو 4 از مجموع بنزین مصرف به 63 درصد خواهد رسید.
معاون وزیر نفت با بیان اینكه در 10 ماه نخست امسال، میزان مصرف بنزین در كشور پنج درصد افزایش یافت، افزود: میزان مصرف در مناطق مرزی كه از آن مناطق، قاچاق بنزین انجام می شود، كاهش یافته كه نشان دهنده كاهش قاچاق بنزین است.
**منعی در واردات نفت خام توسط پالایشگاه ها وجود ندارد
مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در پاسخ به ایرنا درباره امكان وارد كردن نفت خام از خارج توسط پالایشگاه های كشور نیز گفت: محدودیت قانونی دراین باره وجود ندارد، اما مزیت های فراوانی در تامین نفت خام از داخل وجود دارد.
وی افزود: به سبب تخفیف پنج درصدی در نفت خام داخل و تحویل درب پالایشگاه، برای پالایشگاه های داخلی صرفه اقتصادی دارد كه نفت خام مورد نیاز خود را از داخل تامین كنند.
مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی درباره مذاكره برخی پالایشگاه ها برای وارد كردن نفت خام از سایر كشورها، بیان داشت: اگر بخواهند نفت خام را وارد كنند، قدرت رقابت با نفت خام تولید داخل را نخواهند داشت.
كاظمی ادامه داد: همچنین پالایشگاه های كشور، نفت خام را به صورت نسیه از ما خریداری می كنند درحالی كه برای واردات، چنین امكانی ندارند.
اقتصام**2022**1561**خبرنگار:میثم طاهری**انتشاردهنده:مژگان توانا
آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://telegram.me/irnaeco
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از راه اندازی نخستین كوره واحد بنزین سازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و گفت: در دوره تحریم بخش قابل توجهی از تجهیزات این پالایشگاه در خارج از كشور از جمله آلمان مصادره بود كه اكنون آزاد شده است.