تهران- ایرنا- كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران در مجلس در گزارشی درمورد حادثه پلاسكو،ایمن‌سازی اماكن از جمله پلاسكو را از وظایف شهرداری اعلام و تاكید كرد: عدم اقدام اصلاحی برای بهبود ایمنی ساختمان پلاسكو و بسنده كردن به اخطارها از جمله عوامل زمینه ‌ساز این واقعه بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا،‌ محمدرضا نجفی عضو مجمع نمایندگان تهران در مجلس درجلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی گزارش كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران درباره حادثه پلاسكو را قرائت كرد.
دراین گزارش آمده است: ایران كشوری بزرگ است كه پس از پیروزی انقلاب به زیور جمهوری اسلامی آراسته شد اما این كامیابی‌ها نمی‌تواند چشمان ما را در برابر نواقص ببندد.
كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران در مجلس در این گزارش با ابراز تاسف از این كه امسال در حالی ایام‌الله دهه فجر را در كشور جشن می‌گیریم كه كام مردم از حادثه پلاسكو و حریق گسترده در آن بسیار تلخ شد، افزود: این واقعه را باید از ابعاد گوناگون مورد پیگیری قرار داد تا از تكرار آن جلوگیری شود.
در ادامه این گزارش با یادآوری این كه واقعه تلخ پلاسكو ابهامات زیادی دارد كه لازم است به آنها توجه شود، تصریح كرد: در همین زمینه كمیته‌ای در مجمع نمایندگان تهران تشكیل شد كه بررسی‌های این كمیته در خصوص این حادثه دارای مواردی است.
كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران در مجلس یادآور شد: آگاهی از شرایط ساختمان پلاسكو این واقعه را از قبل قابل پیش‌بینی كرده بود و رفع خطر از پلاسكو و كاهش مخاطرات باید در اولویت قرار می‌گرفت، ضمن این كه رفع خطر از حادثه پلاسكو با تعطیلی و پلمب به آن تلازمی ندارد.
در این گزارش با تاكید بر این كه به موجب مواد قانونی، شهرداری موظف به رفع خطر از شهر و اماكن عمومی است، آمده است: شهرداری باید اقدام به ایمن‌سازی این اماكن می كرد و درضمن اینكه عدم اقدام اصلاحی برای بهبود ایمنی این ساختمان و بسنده كردن به اخطارها از جمله عوامل زمینه ‌ساز این واقعه بوده است.
در ادامه این گزارش تصریح شده است: مسئولیت احتمالی مالكین، سرقفلی‌ داران و وزارت كار در ایمن‌ سازی ساختمان برابر ضوابط باید بررسی شود، همچنین ابعاد وسیع خسارت جانی و مالی این واقعه و شیوه و اثربخشی مدیریت بحران نیز نیازمند بررسی كارشناسانه است و باید با تحلیل عمیق و همه جانبه ارزیابی شود.
كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران در مجلس كفایت تجهیزات و ابزار مناسب برای مدیریت بحران را محل پرسش دانست وخاطرنشان كرد: ما باید نگران وقوع حوادث مشابه باشیم و تدابیر لازم را برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه انجام دهیم. در همین راستا باید نسبت به ارزیابی كارشناسانه ساختمان‌های مرتفع، رفع خطر، تقویت مدیریت بحران و اجتناب از احداث ساختمان‌های مرتفع در مكان‌های ناایمن اقدام شود.
در این گزارش باتسلیت شهادت آتش‌نشانان در حادثه ساختمان پلاسكو از تلاش‌های مدیران و كاركنان دستگاه‌های نهادهای مختلف به ویژه آتش‌نشانان و دستگاه‌های امدادی و سازمان‌های مردم نهاد و مردم تقدیر شد.
كمیته ویژه مجمع نمایندگان تهران در مجلس در این گزارش خاطرنشان كرد: نقد افراد و دستگاه‌ها از جمله شهرداری به معنی نادیده گرفتن خدمات ارزشمند آنها نیست بلكه مردم حق دارند از خدمات شهری مناسب برخوردار باشند.
به گزارش ایرنا، ساختمان پلاسكو واقع در خیابان جمهوری تقاطع خیابان فردوسی ساعت 7 و 59 دقیقه صبح روز پنجشنبه (30 دی) دچار حریق شد و پس از حدود سه ساعت عملیات اطفا حریق، ساختمان یكباره به طور كامل فروریخت و تعدادی از آتش نشانان و شهروندان زیر آوار ماندند.
16 آتش نشان در حادثه پلاسكو به درجه شهادت نائل شدند.
سیام**9103** 1336 خبرنگار: حمید شهریاری ** انتشار: مهرنوش خانزائی