به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از بیمه مركزی، عبدالناصر همتی افزود: اكنون بیمه گذاران باید برای خرید بیمه نامه 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت كنند كه اگر حذف شود بیمه ارزان تر می شود.
وی ابراز امیدواری كرد با تصویب لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی به زودی شاهد حذف صنعت بیمه از پرداخت این مالیات باشیم.
همتی عوارض وضع شده بر بیمه شخص ثالث را عامل فشار به شركت های بیمه دانست و گفت: بیمه شخص ثالث به خودی خود زیان ده است و این عوارض نیز مزید بر علت شده است.
رییس كل بیمه مركزی تاكید كرد: صنعت بیمه سالانه مبالغ زیادی از حق بیمه شخص ثالث را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و نیروی انتظامی پرداخت می كند كه وزارت بهداشت از این منابع مصدومان حوادث رانندگی را رایگان پذیرش می كند.
وی با یادآوری اینكه پس از حادثه پلاسكو مردم به خرید بیمه آتش سوزی گرایش پیدا كردند، گفت: حق بیمه آتش سوزی در برابر خسارت پرداختی احتمالی ناچیز است و مردم باید پرداخت حق بیمه را نوعی سرمایه گذاری بدانند.
همتی با یادآوری اینكه ایران جزو 10 كشور حادثه خیر دنیاست، گفت: كشورهای هم رده ایران برای جبران سریع خسارات مالی حوادث، صندوق حوادث طبیعی تاسیس كرده اند، اما تهیه لایحه تاسیس این صندوق در ایران 13 سال طول كشید.
رییس كل بیمه مركزی درباره زمان آغاز فعالیت این صندوق توضیح داد: لایحه تاسیس آن در مجلس تصویب شد اما به دلیل ایرادهای شورای نگهبان، در حال رفع ایرادها هستیم.
وی با برشمردن مزایای این صندوق گفت: با تاسیس این صندوق، بیمه زلزله برای همه اجباری می شود و تعیین حقبیمه پایه در این صندوق به صورت پلكانی تنظیم شده است به شكلی كه ظرف مدت 10 سال از آغاز اجرای این قانون سهم مالكان به 100 درصد و سهم سازمان مدیریت و بحران كشور به صفر برسد.
وی درباره فرجام تلاش بیمه مركزی برای تغییر مبنای محاسبه دیه در قوه قضاییه از شتر به نقره اظهار داشت: تغییر مبنای دیه با توجه به مباحث فقهی و شرعی امكان پذیر نیست و در این زمینه تابع نظر قوه قضاییه هستیم و بنابراین به دنبال راهكار دیگری برای كاهش مبلغ حق بیمه شخص ثالث هستیم تا بتوانیم به مردم كمك كنیم.
وی با یادآوری آمار بالای كشته شدگان حوادث رانندگی در كشور گفت: باید به دنبال راهكاری برای كاهش حوادث باشیم چرا كه پرداخت دیه عامل اصلی افزایش ضریب خسارت بیمه شخص ثالث شده و شركت های بیمه را با مشكل مواجه كرده است.
همتی با اشاره به اینكه از 11 میلیون موتورسیكلتی كه در كشور تردد می كنند، تنها 2 میلیون دارای بیمه شخص ثالث هستند، گفت: موتورسیكلت های بدون بیمه نامه به معضلی برای صنعت بیمه به خصوص صندوق تامین خسارت های بدنی تبدیل شده اند.
به گفته همتی، به تازگی در مجمع صندوق خسارت های بدنی، مصوب شد جریمه تاخیر درخرید بیمه نامه برای موتورسیكلت ها بخشوده شود تا دارندگان موتورسیكلت ها به خرید بیمه شخص ثالث ترغیب شوند.
وی با یادآوری اینكه ضریب نفوذ بیمه در ایران به بیش از 2 درصد رسیده است، گفت:
علت بالا بودن ضریب نفوذ بیمه در جهان، سهم بالای بیمه های عمر است به گونه ای كه در كشورهای پیشرفته 60 درصد پرتفوی صنعت بیمه را بیمه عمر تشكیل داده است.
همتی درباره جمع سرمایه تحت پوشش بیمه گفت: 700 میلیارد دلار از سرمایه كشور در بخش های مختلف انرژی، كشتی و صنایع مختلف تحت پوشش بیمه هستند كه نیاز به پوشش اتكایی دارند.
وی گفت، در دوران پسا برجام همكاری های بین المللی خوبی با شركت های بیمه اتكایی مطرح جهان در حال شكل گیری است كه امیدوارم به نتایج خوبی برسیم.
رییس كل بیمه مركزی، در مورد پرونده بیمه توسعه گفت: تاكنون 6 هزار و 500 میلیارد ریال (650 میلیارد تومان) خسارت از سوی بیمه مركزی و بیمه ایران پرداخت شده است و امیدواریم در آینده نزدیك پرونده بیمه توسعه بسته شود.
اقتصام**2025**1561**تنظیم: لیلا جودی** انتشار: مژگان توانا
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
تهران- ایرنا- رییس كل بیمه مركزی میزان خسارت پرداختی صنعت بیمه را روزانه حدود 450 میلیارد ریال(45میلیاردتومان) برآورد كرد و گفت: حذف مالیات بر ارزش افزوده از این صنعت به كاهش حق بیمه پرداختی مردم كمك می كند.