تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸

بندرعباس- ايرنا- مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت كشور با بيان اينكه در 10 سال اخير سن ازدواج در ايران بين 4 تا 6 سال افزايش يافته است،گفت: در حال حاضر حدود 13 ميليون دختر و پسر در آستانه ازدواج در كشور داريم .

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمد اسماعيل مطلق چهارشنبه در همايش تبيين سياستهاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك در بندرعباس، اظهار داشت: بهترين سن براي ازدواج و بارداري 18 تا 35 سال است و بعد از آن باروري بايد با مراقبت انجام شود.
وي اشاره به وجود چالش‌هاي متعدد در كاهش نرخ باروري در كشور ادامه داد: متوسط تعداد فرزندي كه يك زن در طول دوران باروري خود به جهان مي‌آورد را نرخ باروري كلي مي‌گويند و براي پيشگيري از منفي شدن رشد جمعيت ميزان نرخ باروري بايد حداقل 2.1 (سطح جانشيني) باشد.
مطلق با بيان اينكه بر اساس اعلام جمعيت شناسان ميزان باروري كلي يك و 9دهم در كشور است كه بايد به 2 و يك دهم برسد، افزود: اگر ميزان باروري كلي كمتر از دو و يك دهم باشد، وضعيت سلامت كشور در آينده مناسب نيست.
وي افزايش فاصله ازدواج تا فرزند اول و افزايش فاصله فرزند اول تا دوم، تك فرزندي و افزايش سن ازدواج را از مهمترين عوامل كاهش ميزان باروري كلي در كشور عنوان كرد.
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت : اگر ميانگين سن ازدواج در كشور تا دو سال كاهش يابد، نرخ باروري افزايش مي يابد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود افزود : رهبر معظم انقلاب در ارديبهشت سال 93 سياست‌هاي افزايش جمعيت را در 14 بند ابلاغ كرد كه پنج بند از اين سياست‌ها به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مربوط است كه اين وزارتخانه تمام تلاش خود را براي تحقق اين موارد انجام مي دهد.
اين مقام مسئول با اشاره به اجراي طرح كمك به زوج هاي نابارور در هشت استان محروم كشور براي افزايش ميزان باروري، گفت: اين طرح با مشاركت بنياد بركت، ستاد اجرايي فرمان امام خميني (ره) و وزارت بهداشت در حال اجراست.
وي با اشاره به وجود حدود سه ميليون زوج نابارور در كشور، بيان داشت: از اين شمار، 44 هزار نفر آنها در مناطق محروم هستند.
مطلق مشاوره و كمك هزينه درمان نازايي، راه اندازي مراكز درمان نازايي در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور را از جمله اقداماتي عنوان كرد كه براي زوج هاي نابارور انجام مي شود.
رهبر معظم انقلاب در ارديبهشت سال 93 سياست‌هاي افزايش جمعيت را در 14 بند ابلاغ كرد كه پنج بند از اين سياست‌ها به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مربوط است.
بند اول سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري يعني ارتقاء پويايي، بالندگي و جواني جمعيت با افزايش نرخ باروري به بيش از سطح جانشيني و بند دوم اين سياست‌هاي ابلاغي كه شامل رفع موانع ازدواج، تسهيل و ترويج تشكيل خانواده و افزايش فرزند، كاهش سن ازدواج و حمايت از زوج‌هاي جوان و توانمندسازي آنان در تأمين هزينه‌هاي زندگي و تربيت نسل صالح و كارآمد است به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مربوط است.
همچنين اختصاص تسهيلات مناسب براي مادران بويژه در دوره بارداري و شيردهي و پوشش بيمه‌اي هزينه‌هاي زايمان و درمان ناباروري مردان و زنان و تقويت نهادها و مؤسسات حمايتي ذيربط و تحكيم بنيان و پايداري خانواده با اصلاح و تكميل آموزش‌هاي عمومي درباره اصالت كانون خانواده و فرزندپروري و با تأكيد بر آموزش‌ مهارت‌هاي زندگي و ارتباطي و ارائه خدمات مشاوره‌اي بر مبناي فرهنگ و ارزش‌هاي اسلامي- ايراني و توسعه و تقويت نظام تأمين اجتماعي، خدمات بهداشتي و درماني و مراقبت‌هاي پزشكي در جهت سلامت باروري و فرزندآوري و ارتقاء اميد به زندگي، تأمين سلامت و تغذيه سالم جمعيّت و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي، بويژه اعتياد، سوانح، آلودگي‌هاي زيست محيطي و بيماري‌ها از ديگر بندهاي اين سياست‌هاي ابلاغي است كه اجرايي كردن اين سياست‌ها به برنامه‌ها و دستورالعمل‌هاي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مربوط شده است.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده