پكن - ایرنا - گزارش ها حاكی است كه چین یك فروند موشك بالستیك قاره پیما از مدل «دونگ فانگ» را كه قابلیت حمل ۱۰ كلاهك هسته ای دارد، آزمایش كرده است.

به گزارش ایرنا، این آزمایش موشكی در ماه گذشته میلادی و در شرایطی انجام شده كه مناسبات چین و آمریكا در یكی از بدترین دوره ها پس از روی كار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا قرار دارد.
بسیاری بر این باورند كه موشك پرتاب شده كه از نسل جدید این مدل راكت ها به حساب می آید، تلاشی از سوی چین برای نشان دادن بازوی قدرتمند خود از جمله در زمینه اتمی به ترامپ است.
بسیاری از شبكه های خبری از جمله دیلی میل، رویترز، تارنمای ام.اس.ان و مقامات پنتاگون پرتاب این موشك را بازتاب داده و اعلام كرده اند: ظاهرا چین برای پرتاب این موشك كه مدل «دی اف ـ ۵ سی» می باشد از خودروهای ۱۰ منظوره ویژه ای كه قابلیت هدفگیری موشك را افزایش می دهند، ‌استفاده كرده است.
آزمایش مزبور از مركز فضایی «تای یوان» در استان «شانسی» در شمال چین و با ۱۰ كلاهك مشقی انجام شده است و سرویس های اطلاعاتی آمریكا‌ آن را رصد كرده اند.
موشك جدید از نوع موشك های دونگ فانگ بالستیك قاره پیمای چین است كه این كشور از دهه های ۱۹۸۰ میلادی بكار گرفته است.
این خبر در شرایطی مطرح می شود كه تارنمای ارتش چین پیشتر در گزارشی اعلام كرده بود كه جنگ بین چین و آمریكا واقعی تر از هر زمانی به نظر می رسد.
وزارت امور خارجه چین هم در پی اعلام دولت ترامپ مبنی بر جلوگیری از نزدیك شدن چین به جزایر مصنوعی دریای جنوبی به آمریكا هشدار داد مراقب تحركات خود در منطقه باشد.
آمریكا برآورد كرده است كه زرادخانه اتمی چین ۲۵۰ كلاهك اتمی را در خود جای داده كه با توجه به این آزمایش موشكی ممكن است ظرفیت انبارها بیش از این باشد.
چین از یك سال قبل كار افزودن بر كلاهك های هسته ای روی موشك های «دونگ فانگ 5» را آغاز كرد و همان زمان آمریكا در این خصوص به پكن هشدار داد كه باید برنامه های نظامی خود را آشكار سازی كند.
روزنامه گلوبال تایمز چین به دنبال انتشار تصاویری از آرایش موشك های «دونگ فانگ ـ ۴۱» چین در شمال شرق این كشور كه قابلیت حمل ۱۰ تا ۱۲ كلاهك هسته ای دارد، گزارش كرد كه این سلاحی قوی و بازدارنده برای چین محسوب می شود.
این نشریه افزود كه با توجه به فشارهای ترامپ بر چین به نظر طبیعی می رسد كه چین هم آمادگی های نظامی خود را به دولت وی نشان دهد.
اواخر خرداد ماه سال 94 نیز چین یك فروند موشك مافوق صوت هسته ای از مدل «وو 14» را با موفقیت آزمایش كرده بود.
آساق*231*1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی