به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومي اداره كل بهزيستي استان همدان، فريدالدين حجتالاسلامي افزود: همچنين در استان همدان پنج مركز مراقبت در منزل براي خدمت به 284 معلول فعال است كه هدف از راهاندازي اين مراكز در دسترس قرار گرفتن خدمات، استانداردسازي و كاهش هزينههاي درماني سرسامآور مددجويان است.
وي با بيان اينكه گسترش اين گونه خدمات در برنامه آينده بهزيستي استان است افزود: حضور تيم درماني در منزل معلولان منجر به تمركز وجود معلول در خانواده و حضور تيم بهزيستي به عنوان نقش هميار براي خانواده است.
وي در خصوص مراكز شبانهروزي نگهداري از معلولان نيز اظهار كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون يك هزار و 150 نفر از معلولان در مراكز شبانهروزي از حوزه توانبخشي بهزيستي استان همدان خدمت دريافت كردهاند.
معاون توانبخشي بهزيستي استان همدان در خصوص خدمات مراكز شبانهروزي افزود: اين مراكز به صورت شبانهروزي فعال هستند و مددجوياني در اين مراكز مقيم مي شوند كه امكان حضورشان در خانواده وجود ندارد.
حجت الاسلامي با بيان اينكه خدمات اين مراكز شبانهروزي به معلولان شامل خدمات بهداشتي، مراقبتي، درماني و توانبخشي است گفت: در حال حاضر 12 مركز فعال شبانهروزي در سطح استان وجود دارد كه بيشتر اين مراكز در همدان، ملاير، نهاوند، كبودراهنگ و اسدآباد براي ارائه خدمات توانبخشي مستقر هستند.
وي ادامه داد: براي گسترش اين مراكز در شهرستانها به دنبال سوق دادن مراكز شبانهروزي به سمت مراكز روزانه هستيم چراكه علاوه بر موضوع تحكيم بنيان خانواده و خدماتي كه خانوادهها به معلول ميدهند، در كنار آن خدمات روحي و رواني به اين افراد در كانون خانواده نيز وجود دارد.
حجتالاسلامي در خصوص مراكز روزانه نگهداري از معلولان نيز يادآور شد: از ابتداي امسال تاكنون 960 نفر در سطح استان خدمات را در 16 مركز روزانه دريافت كردهاند.
وي اضافه كرد: در مراكز روزانه با وجود معلوليتهاي متنوع اين افراد ميتوانند در خانواده حضور داشته باشند اما با يك مقدار مراقبت ويژه، خدمات را دريافت كنند چراكه نوع خدمات در اين مراكز مراقبتي، توانبخشي، درماني و هم آموزشي ـ بازتواني است.
معاون توانبخشي بهزيستي استان همدان با بيان اينكه سالمندان نيز در 2 مركز شهرستان ملاير و همدان به مانند معلولان خدمات شبانهروزي دريافت ميكنند بيان كرد: سياست بهزيستي استان همدان بر اين است كه از آن دسته افراد معلولي حمايت كند كه شرايط نگهداري آنها در خانواده وجود نداشته باشد و يا سرپرست خانوار نداشته باشند و مجهولالهويه باشند.
حدود يك سوم جمعيت استان همدان به طور مستقيم و غيرمستقيم از خدمات ارتقايي، پيشگيري، حمايتي و توانبخشي بهزيستي استان بهره مند هستند.
1181/2087
تنظيم كننده:الهام تدين**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
همدان - ايرنا - معاون توانبخشي بهزيستي استان همدان گفت: 6 مركز 'ويزيت در منزل' در استان همدان فعال است كه به 268 نفر از معلولاني كه شرايط بسيار سختي دارند در منزل خدمات درماني و توانبخشي ارائه مي دهد.