حسن روحانی در هفته ای كه گذشت به استان البرز سفر كرد و 11 طرح مهم صنعتی و تولیدی این استان با حضور ایشان و وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهره برداری رسید.
3 طرح بزرگ صنعتی شامل افتتاح خط تولید فروكتوز، گلوگز و گلوتن ذرت و فاز توسعه ذخیره سازی و نگهداری غلات در سیلو در شهرستان ساوجبلاغ و شروع عملیات احداث یك طرح جدید در شركت زرنام با حضور رئیس جمهوری آغاز شد.
این مجتمع با ظرفیت 400هزارتن شامل 15 هزارتن گلوتن ذرت و 70هزار تن گلوكز وشربت و 315هزارتن فروكتز و شربت است. 210 هزار تن ذخیره سازی و نگهداری غلات در سیلو نیز در زمینی به مساحت 4000مترمربع در زیر بنای 21 هزار و 527 متر مربع به بهره برداری رسید.
روحانی در مراسم افتتاح بزرگترین مجتمع فرآوری غلات كشوری در شهرستان ساوجبلاغ با اشاره به این كه دولت در سال اقتصاد مقاومتی با همه توان وارد عمل شده است، گفت: با میدان دادن به بخش خصوصی شاهد حركت خوبی در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.
رئیس جمهوری با تبریك فرا رسیدن دهه مبارك فجر به ملت ایران ، ضمن بیان این كه با بهره برداری از پالایشگاه غلات زر 6هزار و 500 اشتغال پایدار ایجاد شد، افزود: مردم در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، به ندای رهبر معظم انقلاب پاسخ مثبت داده و دولت با همه توان وارد عمل شده است.
روحانی خاطرنشان كرد: در دهه فجر امسال صدها و هزارها طرح در سراسر كشور افتتاح شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس جمهوری افتتاح پالایشگاه غلات زر را حائز اهمیت برشمرد و گفت: این پالایشگاه تأسیساتی دانش بنیان و جزو اولینها است كه در آن ذرت تبدیل به قند مایع میشود كه محصول آن در داخل و خارج مصرفكننده داشته و امروز كشورهای زیادی متقاضی خرید این محصول هستند.
وی اظهار داشت: ارزش محصول این پالایشگاه به اندازه قند و شكر با قیمتی پایینتر و حدود 40 درصد ارزانتر است و به همین دلیل بهرهبرداری از این پالایشگاه اقدامی اقتصادی، تولیدی و دانشبنیان است كه در مجموع 6 هزار و 500 اشتغال پایدار ایجاد كرده است.
روحانی تأكید كرد: تأسیسات و بنگاه های دانش بنیان كه میتواند برای جوانان تحصیلكرده اشتغال ایجاد كند، برای دولت بسیار حائز اهمیت است.
رییس جمهوری با اشاره به این كه پالایشگاه غلات زر توسط بخش خصوصی و با استفاده از تسهیلات بانكی به بهرهبرداری رسیده است، گفت: اگر به بخش خصوصی میدان داده شود، شاهد یك حركت خوب در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در كشور خواهیم بود.
همچنین روحانی از ٥ بذر جدید محصولات زراعی و كشاورزی در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال در استان البرز رونمایی و از پژوهشكده بیوتكنولوژی در این استان دیدن كرد.
پروژه خط تولید الیاف شیشه نیز با دستور وی از طریق ویدئو كنفرانس در شهرك صنعتی اشتهارد استان البرز افتتاح شد.
این خط تولید الیاف شیشه با ظرفیت تولید سالانه 5 هزار تن در زمینی به مساحت 5 هزار و 400 متر مربع به بهره برداری رسیده و این پروزه صنعتی زمینه اشتغالزایی برای 14 نفر را فراهم كرده است.
برای راه اندازی این خط تولید 18 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد.
حسن روحانی در ادامه دومین سفر خود به استان البرز كه روز 12 بهمن ماه همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی صورت گرفت، در دیدار با جمعی از مردم و نخبگان فرهنگی و اجتماعی استان البرز با اشاره به این كه امروز برخی به دنبال از بین بردن امید مردم هستند، گفت: ما دست منتقد سازنده را میبوسیم، اما تخریب امید ملت، خیانت به كشور است.
دكتر روحانی برجام را محصول ایستادگی و مقاومت ملت ایران و هدایتهای مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: مهمترین دلیل عصبانیت ترامپ از برجام به رسمیت شناختن حق غنیسازی ایران در این توافق است.
همچنین در هفته ای كه گذشت وزیران دولت تدبیر و امید همچون هفته های قبل سفرهای متعددی به استان ها داشتند تا ازنزدیك مشكلات و راهكارهای رفع آنها را در محل مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت
**توسعه كشور درگرو حمایت از بخش خصوصی است
محمد رضا نعمت زاده نیز در هفته گذشته به همراه رئیس جمهوری به استان البرز سفر داشت و در آئین افتتاح مجتمع فرآوری غلات كشور و 8 پروژه صنعتی مهم در استان ، گفت: از بخش خصوصی كه با توانایی های زیاد، از اعتبارات و توان خود برای پیشرفت و توسعه كشور استفاده می كند، حمایت و آنها را تشویق می كنیم.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: با به كار گیری دانش انسانی و نیروهای خلاق و توانمند جوان، می توانیم شاهد احداث چنین پروژه هایی بزرگ در كشور باشیم.
وی ادامه داد: افتتاح خط تولید بردهای الكترونیك برای تولید یك میلیون عدد بردهای الكترونیكی برای لامپهای led و گیرنده دیجیتال در زمینی به مساحت 2 هزار و 400 مترمربع در زیربنای یك هزار و 220 متر مربع و اشتغالزایی برای 74 نفر در اشتهارد صورت گرفت.
نعمت زاده اظهار داشت: افتتاح طرح تولید انواع قالب برش صنایع كاغذ و چاپ 100 تن در زمینی به مساحت 4 هزار متر مربع در زیربنای یكهزار و 500 متر مربع و اشتغالزایی برای 10 نفر در كرج است.
وی ادامه داد: افتتاح خط تولید انواع رنگ صنعتی وساختمانی وترافیكی با ظرفیت 2 هزار و 790 تن انواع رنگهای صنعتی، ساختمانی و ترافیكی با اشتغالزایی برای 80 نفر طرح دیگری است كه در اشتهارد به بهره برداری رسید.
وزیر صنعت معدن و تجارت خاطرنشان كرد: خط تولید انواع یخچال و فریزر با ظرفیت تولید صد هزار دستگاه انواع یخچال و فریزر در زمینی به مساحت 50 هزار متر مربع با زیر بنای 45 هزار متر مربع با اشتغالزایی برای 750 نفر نیز در كرج رونمایی شد.
وی ادامه داد: خط تولید كنتاكتور فشار متوسط با ظرفیت پنج هزار سلول انواع تابلوی برق در زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع با زیر بنای 23 هزار متر مربع با اشتغالزایی برای 276 نفر در كرج رونمایی شد.
نعمت زاده گفت: افتتاح خط تولید چمن مصنوعی با ظرفیت یك هزار تن انواع چمن مصنوعی و كفپوش های ورزشی با اشتغالزایی برای 25 نفر نیز طرح دیگری است كه در نظرآباد افتتاح شد.
وی تصریح كرد: خط تولید پارچه بی بافت شیشه ای با ظرفیت 5 هزار تن پارچه های بی بافت از الیاف شیشه ای اشتغالزایی برای 14 نفر نیز در اشتهارد به بهره برداری رسید وهمچنین خط تولید انواع صابون با ظرفیت 43 هزار تن انواع شوینده، صابون، با اشتغالزایی برای 50 نفر در اشتهارد افتتاح شد.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشكی
**1400 پروانه تولید فرآورده های طب سنتی طی 3 سال گذشته در كشور صادر شد
سید حسن قاضی زاده هاشمی نیز در هفته گذشته سفری به استان البرز داشت و همزمان با رونمایی از داروی گیاهی درمان آلزایمر و خانواده جدید باكتریایی در مجتمع جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: از
افزایش 70 درصدی تولید گیاهان دارویی در كشور خبر داد.
وی ادامه داد: تا پیش از دولت یازدهم شمار پروانه های تولید فرآورده های طب سنتی یك هزارو 900 فقره بود كه در سه سال گذشته یك هزارو 400 پروانه بر تعداد آنها افزوده شد.
وزیر بهداشت افزود: البته در بخش گیاهان دارویی سهم ما در بازار جهانی كم است هر چند كه ایران به لحاظ تولید و تنوع این گیاهان از چین و هند به عنوان كشورهای مطرح تولید گیاهان دارویی كم ندارد.
وی با بیان اینكه امروز در موضوع گیاهان دارویی و طب سنتی در كشور افراط و تفریط می شود، برخی طب سنتی را قبول ندارند وبرخی دیگر طب سنتی را درمانگر تمام درد ها می دانند، اظهارداشت: در بخش طب سنتی و گیاهان دارویی كشور در 200 سال گذشته به این بخش كم توجهی و از آن غفلت شده است.
** دولت مصمم به توسعه خدمات حوزه سلامت است
هاشمی در ادامه سفر خود به استان البرز در حاشیه آیین بهره برداری از مركز جامع اهدای خون استان البرز، گفت : طی سه سال گذشته وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشكی و سایر اركان دولت در جهت رفع محرومیت و توسعه بیشتر كشور تلاش داشته اند و به طور قطع در آینده نیز همین مسیر را دنبال خواهیم كرد.
وی اضافه كرد: خیرین زیادی در سراسر كشور در همه حوزه ها از جمله حوزه سلامت ایثار فعالیت می كنند و از این بابت باید تبریك گفت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر جای تاسف دارد كه در حاشیه پایتخت و استان البرز شاهد محرومیت هایی هستیم كه چند دهه است كه مزمن شده اند لیكن به تدریج این محرومیت ها با كمك خیرین ، همت دولت و مدیران استانی در حال رفع است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در ادامه با بیان اینكه در بحث اهدای خون با مردم مواجه هستیم بیان داشت: مردم بسیار فداكار هستند و در این خصوص هیچ مشكلی نداریم و در این بخش خوشبختانه جزء كشورهای كم نظیر در دنیا هستیم و امروز وضعیت ذخیره خونی كشور بهتر از هر زمان دیگری است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: نمونه آن در حادثه پلاسكو بود كه همه مردم علاقه مند به اهدای خون به مصدومان این حادثه بودند و هستند و لیكن مانع شدیم به این دلیل كه اگر در یك بازه زمانی كوتاه فرآورده خونی زیادی جمع آوری شود در بلند مدت قابل استفاده نیست.
وی ادامه داد: خوشبختانه سازمان انتقال خون در بین مردم دارای اعتباراست و مردم آن را باور دارند و هر زمانی كه این سازمان اعلام كرده و نیاز به واحدهای خونی داشته مردم حضوری گسترده در پایگاه های انتقال خون داشته اند و از این بابت باید از مردم تشكر كرد.
وزیر كشور
**عبدالرضا رحمانی فضلی نیز هفته گذشته سفری به استان كرمان داشت و همزمان با دهه فجر و حضور ایشان در استان چندین پروژه افتتاح و به بهره برداری رسید، عملیات اجرایی خط انتقال گاز به شهرستان نرماشیر و 35 روستای آن، فهرج و 35 روستا و 15 روستای خواجه عسكر از توابع شهرستان بم و افتتاح فاز نخست كارخانه خودروسازی كارمانیا با اعتباری بالغ بر 600 میلیارد ریال در مجموعه ارگ جدید شهرستان بم از جمله این طرح ها بود.
**دولت تدبیر و امید، شر بزرگی را از كشور دور كرد
وزیر كشور در آیین افتتاح فاز نخست كارخانه خودرو سازی كارمانیا در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم ، گفت : دولت تدبیر و امید با هدایت و حمایت های رهبر معظم انقلاب اسلامی، پشتیبانی مجلس و قوه قضاییه مسیری را در عرصه سیاست خارجی پیش گرفت كه در نهایت شر بزرگی را از سر كشور دور كرد.
رحمانی فضلی افزود: عقل سلیم بر دفع شر تاكید دارد و هرچه رفع شر با هزینه كمتر باشد به نفع ماست كه این اقدام انجام شد.
وی گفت: در عرصه سیاست خارجی توانستیم تحریم های مرتبط با برجام را از شورای امنیت بیرون آوریم و با تحقق برجام، میزان سرمایه گذاری ها و بازارهای صادراتی كشور افزایش و فشارهای سیاسی به شدت كاهش یافت.
وزیر كشور افزود: با تحقق این موارد با وجود كاهش قیمت نفت، توانسته ایم با تكیه بر اقتصاد مقاومتی و فضای سیاسی مناسب، تورم را به تك رقمی برسانیم و رشد اقتصادی 7.4 نیز محقق شده است.
وی اظهار كرد: برخی موضوعات از برجام قابل مشاهده است كه صادرات 2.2 میلیون بشكه نفت یكی از این موارد است.
رحمانی فضلی با اشاره به اینكه در آغاز به كار این دولت با وضعیت نامناسب اقتصادی مواجه بودیم گفت: از نظر شاخص های رشد، تورم، سرمایه گذاری و اشتغال شاخص های مناسبی نداشتیم و دولت با شعار حل مشكلات اقتصادی و سیاست خارجی پا به عرصه گذاشت.
وی تاكید كرد: مسیر اقتصاد كشور در یك مسیر روشن و مشخص برای همه ما اعم از مجلس، دولت، قوه قضاییه و فعالان اقتصادی است، روند موجود دارای ثبات اقتصادی و تصمیمات روشن و هدف نیز تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: پنج سال است كه هدف گذاری بزرگی از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی انجام شده است.
وزیر كشور با تاكید بر اینكه اقتصاد مقاومتی الگوی مناسبی است كه همه باید تلاش كنیم تا محقق شود، گفت: مردمی بودن، درون زا بودن، برون گرا بودن، دانش بنیانی و عدالت محور بودن از ویژگی های اصلی اقتصاد مقاومتی در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
** اصل مهم در شرایط كنونی حل مشكل اقتصادی است
عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه سفر خود به استان كرمان در نشست كارگروه منطقه سه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، اظهار داشت: نتوانسته ایم متناسب با رشد اقتصادی و تحولات علمی اقتصادی دنیا پیش برویم و دولت ها در داخل كه باید از این فرصت ها استفاده می كردند نتوانستند این مهم را محقق كنند.
وی بیان كرد: نبود اعتماد به جوانان و مردم، توجه و وابستگی جدی به كانون های اقتصادی دنیا، نقد فروشی و نقد خوردن، اقتصاد ما را به اقتصادی ضعیف تبدیل كرده است و پس از جنگ و تحریم ها كه امكان رویارویی جدی را در عرصه اقتصادی به ما نمی داد، اكنون فرصتی است كه در این حوزه وارد شویم.
رحمانی فضلی ادامه داد: امروز در حالی به مرحله رقابتی رسیده ایم كه در سخت ترین شرایط رقابتی هستیم و در حوزه اقتصادی موفق می شویم.
وزیر كشور تصریح كرد: ایران ظرفیت های زیادی دارد كه اگر بتوانیم قوانین و مقررات دست و پاگیر و برخی نظامات نامناسب در عرصه سرمایه گذاری و تولید را رفع كرده و تحولات در ساختارهای نوین تولید را در عرصه اقتصاد مقاومتی محقق كنیم، دستاورهای بسیار خوبی را كسب می كنیم.
وی افزود: برای رسیدن به موفقیت در عرصه اقتصاد مقاومتی و تداوم موفقیت ها در سایر حوزه ها كاملا مهیا هستیم و نسخه شفابخش و كامل اقتصاد بیمار و رنجور ایران اقتصاد مقاومتی است.
رحمانی فضلی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در جایگاه طبیب بیمار مزمن اقتصادی كشور هستند و نباید تمایلات، تجربه های غلط و رسوبات ذهنی نامناسب باعث شود كه نظرات ایشان را كامل اجرا نكنیم.
وی ضمن بیان سخنان رهبری كه می فرمایند اقتصاد مقاومتی باید دانش بنیان باشد و این یك اصل مهم است زیرا بدون توجه به این اصل، صنایع از حوزه انتفاعی خارج می شوند، افزود: در این مقطع از انقلاب، رسالت بزرگ ما تداوم اقتصاد مقاومتی و تداوم فعالیت و كوشش در حوزه های تولیدی است و مردم كرمان در این عرصه خوب درخشیده اند.
وزیر كشور با بیان اینكه رتبه استان كرمان در عرصه اقتصاد مقاومتی، رتبه بالایی است گفت: نوآوری ها، خلاقیت ها، ابتكارات، انسجام، وحدت داخلی، تقسیم كار و جدیت مسئولان استان كرمان موجب شده كه وضعیت بسیار خوبی قرار داشته باشید و باید تلاش كنید این روند ادامه یابد و این الگویی برای سایر استان هاست.
وی با اشاره به اینكه طرح همیاران آب در استان كرمان می تواند الگویی در سراسر كشور باشد گفت: مدیریت ارشد در استان كرمان فعال، با انگیزه و ایثارگرانه كارها را دنبال می كند و اكثر استانها در مسیر تحقق اقتصاد مقاومی با درجات مختلف كار می كنند و یقین بدانید این امر را به مقصد می رسانیم و این اراده رهبری، دولت نظام و مردم است.
وزیر كشور تاكید كرد: یكی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی در نگاه رهبری، برون گرایی است و باید از ظرفیت های بیرونی كشور برای توسعه اقتصادی نیز استفاده كنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
**حجم مبادلات ایران و روسیه 45 درصد رشد داشته است
محمود واعظی نیز هفته گذشته سفری به استان بوشهر داشت و در فرودگاه بوشهر در جمع خبرنگاران ضمن اعلام رشد 45 درصدی حجم مبادلات و همكاری های ایران و روسیه از سال گذشته تاكنون ، گفت: در این ارتباط در كمیسیون مشترك همكاریهای ایران و روسیه یك قرار داد برای احداث چهار واحد نیروگاهی در بندرعباس به ارزش یك میلیارد دلار امضا شده است.
وی اضافه كرد: همچنین برقی كردن راه آهن گرمسار– اینچه برون نیز با یك میلیارد و 200 میلیون دلار از جمله دیگر پروژه های مصوب شده در این كمیسیون است.
واعظی در باره فعالیتهای صادراتی بیان كرد: در زمان حاضر در كشور روسیه بازار خوبی برای لبنیات، سبزیجات و میوه جات ایران ایجاد شده است.
وی بیان كرد: بسیاری از استانهای كشور بویژه استانهایی كه محصولات گلخانه ای دارند زمینه صادرات محصول آنها به كشور روسیه فراهم شده است.
واعظی در مورد همكاری وكار بزرگ مشترك ایران با اتحادیه اقتصادی اورآسیا اظهار كرد: مرحله نخست مذاكرات ایران با روسیه و چهار كشور ارمنستان، بلا روس، قزاقستان و قرقیزستان دو هفته پیش به نتیجه رسید و در اجلاس سراسری این اتحادیه مورد تائید قرار گرفت.
وی اظهار كرد: دور بعدی مذاكره با اتحادیه اقتصادی اورآسیا برای امضای موافقتنامه 'تعرفه ترجیحی برای صادرات كالاهای ایرانی' به كشورهای یاد شده در این ماه انجام می شود.
واعظی گفت: براین اساس تعرفه ها كاهش و بازار مناسبی برای صادركنندگان ایرانی در این كشورها به وجود می آید.
وی با اشاره به محصولات آبزیان و خرمای استان بوشهر اظهار كرد: برای صادرات آبزیان به روسیه تخفیف هایی در تعرفه ها منظور شده است و امروز در نشست با صادركنندگان و كارآفرینان استان بوشهر در گناوه تلاش می شود، مشكلات آنان بررسی و زمینه برای صادارت محصولات آنها فراهم شود.
وی یادآور شد: با توجه به اینكه وزارت ارتباطات مسئول كمسیون مشترك با هفت كشور مختلف است و وجود كشورهایی مانند امارات متحده عربی، آذربایجان، تركیه، روسیه، مالزی، اندونزی و فیلیپین در اطراف ایران تلاش می شود، زمینه صادرات محصولات صادركنندگان استان بوشهر در این كشورها فراهم شود.
** برجام سند اقتدارجمهوری اسلامی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در نشست شورای اداری استان ضمن بیان اینكه برجام باعث شد اقتصاد و اقتدار جمهوری اسلامی جایگاه خود را در دنیا پیدا كند، گفت: اگر برجام براساس نظر برخی ها كه ادعا می كنند به ضرر منافع ایران است باید در آمریكا بخوبی از آن استقبال شود.
واعظی اضافه كرد: این درحالی است كه آمریكا بعد از نهایی شدن این سند دنبال كارشكنی برای انجام نشدن آن است.
واعظی اظهار كرد: نتیجه مذاكرات 1+ 5 با هوشمندی رهبر معظم انقلاب، مقاومت مردم و وحدت و همدلی موجود در كشور این شد كه رئیس جمهوری آمریكا امروز اعلام می كند ' این مذاكرات اشتباه بزرگ است و هیچ یك از منافع ما را تامین نكرده و آنرا پاره می كنم'.
وی ضمن تاكید این امر كه' اما رئیس جمهوری آمریكا به طور یقین نمی تواند این كار را انجام دهد'
اضافه كرد: وقتی سندی در شورای امنیت سازمان ملل ثبت می شود به عنوان سند بین المللی مطرح است و یك كشور و یك رئیس جمهور نمی تواند اعلام كند، آن را پاره می كنم.
وی با اشاره به اوضاع بحرانی منطقه خاورمیانه گفت: در این شرایط بحرانی ایران با همت نیروهای انتظامی، نظامی و امنیتی در امنیت كامل قرار دارد.
وی در باره وضعیت صادرات در استان بوشهر گفت: با توجه به قابلیت های موجود در این استان، اگر كمك و تلاش لازم صورت گیرد در زمینه صادرات حرف برای گفتن دارد.
واعظی افزود: استان بوشهر در 10 ماه گذشته 13میلیارد دلار صادرات داشته است كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش نشان می دهد.
وی یكی از آروزهای مسئولان كشور را كنار گذاشتن صادرات نفت عنوان كرد و گفت: در این ارتباط امروز تراز صادرات غیرنفتی و واردات در كشور مثبت شده و انتظار می رود تا یك ماه آینده این كار به صورت كامل انجام شود.
وی درمورد حجم سرمایه گذاری انجام شده در زمینه ارتباطات در استان بوشهر گفت: دولت تدبیر و امید تاكنون پنج هزارو 290 میلیارد ریال در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر سرمایه گذاری كرده است.
** عزم دولت یازدهم به طور جدی، بر صادرات متمركز است
محمود واعظی در ادامه سفر خود به استان بوشهر به گناوه سفر كرد و در جلسه كارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان بوشهر در فرمانداری گناوه گفت : بحث صادرات یكی از اولویت های مهم و خط مشی كلی است كه عزم دولت یازدهم نیز به طور جدی، بر آن متمركز است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در هر استانی بازدیدی صورت می گیرد، به بحث صادرات توجهی ویژه می شود كه این نشان از عزم جدی دولت در این بخش دارد.
وی با بیان اینكه صادركنندگان دچار مشكلاتی هستند و این موضوع مختص استان بوشهر نیست، اظهارداشت: از گذشته واردات همانند اتوبان بدون چراغ قرمز بود و صادرات كشور نیز كوره راهی بود كه انواع گرفتاری ها داشت.
واعظی اضافه كرد: باید این فرهنگ را به وجود بیاوریم كه صادركننده برای كشورش ارزش می آفریند، باعث اشتغال و ارزآوری می شود و از همه مهمتر، نام محصول و كالای ایرانی را در همه خانه های خارج از كشور مطرح و بخوبی معرفی می كند.
وی گفت: محصول همه این فعالیت ها، رونق اقتصادی است كه این رونق بخشی بدون صادرات محقق نمی شود.
رئیس كمیسیون همكاری های مشترك ایران و روسیه افزود: صادرات محصول مولفه هایی دارد كه قیمت تمام شده ارزان، پایین بودن هزینه حمل و نقل، فرایند گمركی روان و رقابت از عمده آنهاست و باید به آنها اهمیت داده شود.
وی ادامه داد: سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در كشورهای جهان، باید مرجعی شوند كه هر صادركننده با مشكلی برخورد كرد، بداند كه یك پناهگاه دارد و دولت یازدهم بر این موضوع بارها تاكید كرده است.
واعظی گفت: باتوجه به اینكه رئیس جمهوری قرار است در آغاز سال آینده به روسیه سفر كند، مشكلات و موانعی كه صادركنندگان در این جلسه بیان كردند، جمع بندی و تصمیم مناسبی اتخاذ خواهد شد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی
** راه اندازی كارخانه اسپیرال در شركت لوله سازی اهواز گامی بزرگ در راستای اقتصاد مقاومتی است
علی ربیعی نیز هفته گذشته سفری به استان خوزستان داشت و در حاشیه افتتاح كارخانه اسپیرال شركت لوله سازی اهواز اظهار كرد: تولید لوله های 24 و 100 اینچ در كارخانه اسپیرال شركت لوله سازی اهواز ضمن تامین نیازهای این بخش، گامی بزرگ در راستای اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: از ابتدای كار دولت تدبیر و امید توجه به بخش كشاورزی و تامین آب مورد نیاز آن ها یكی از اولویت ها و سیاستهای دولت بود كه مقرر شد با اقتصادی كردن آب، نیازهای این بخش به خوبی تامین شود.
وزیر تعاون افزود: همچنین درخوزستان و بسیاری از استان های دیگر برنامه های مختلفی در بحث انتقال آب، آبیاری های قطره ای و زهكشی ها صورت گرفته است.
ربیعی ادامه داد: كارخانه اسپیرال در دو صنعت نفت و آب كاربرد دارد و برای نخستین بار لوله های 24 و 100 اینچ در این كارخانه تولید شده و ما را از واردات بی نیاز می كند.
وی بیان كرد: برخی از لوله های صنعت حفاری نیز كه تاكنون وارد كشور می شد دیگر در این كارخانه تولید می شود و در راستای اقتصاد مقاومتی گام بزرگی محسوب می شود.
ربیعی تصریح كرد: این كارخانه 261 شغل را از همان ابتدا ایجاد كرده و تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت اشتغال این استان دارد.
وی اظهار كرد: هزینه ابتدایی راه اندازی این كارخانه یك هزار و 200 میلیارد ریال بوده و تاكنون باتوجه به پروژه هایی كه در دست انجام است 110 میلیون تن سفارش كار برای تولید گرفته شده است.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: با راه اندازی كارخانه اسپیرال ضمن كمك شایان به تولید داخل ،از خروج ارز از كشور نیز جلوگیری شده و امید است با گسترش مشاغل جانبی این كارخانه تعداد بیشتری از نیروهای این استان مشغول بكار شوند.
**منتقدان، دولت را منصفانه نقد كنند
وزیر تعاون ،كار و رفاه اجتماعی در ادامه سفر خود به استان خوزستان به دزفول سفر داشت و در آیین كلنگ زنی نیروگاه سیكل تركیبی اندیمشك در منطقه پشمینه زار این شهر با تاكید بر خدمات چشمگیر دولت در بسیاری از ابعاد گفت: این تلاش های دولت غیر قابل انكار است و منتقدان نیز باید نقدها را منصفانه بیان كنند.
ربیعی افزود: دولت دكتر روحانی رسالت خود را توسعه و پیشرفت همراه با استقلال و آزادی می داند و همت و تلاش خود را برای تثبیت رشد و سپس برنامه ریزی برای توسعه بیشتر به كار گرفته است.
وی اظهار كرد: منحنی رشد اقتصادی كشور نشان دهنده تلاش های انجام شده می باشد و علائم و روند اقتصادی رو به بهبود است.
ربیعی تاكید كرد:باید با عقلانیت و سخت كوشی فاصله مان را با دنیا كم كنیم زیرا ما باید سهم بیشتری از پیشرفت به دست آوریم و در دهه فجر می خواهم اعلام كنم دولت روحانی عرصه كارآمدی انقلاب را افزایش داد.
وی افزود:برای نیروگاه سیكل تركیبی اندیمشك بالای هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود و به طور مستقیم 400 شغل و به طور غیر مستقیم 600 فرصت شغلی ایجاد خواهد كرد.
ربیعی گفت:این نیروگاه با توجه به شرایط پیش بینی شده، قدرت افزایش دارد كه پس از تثبیت به هزار مگاوات افزایش می یابد.
وی افزود:یك كارخانه تولید فرآورده های لبنی هم در اندیمشك مورد بازدید قرار گرفت كه امیداوریم با همكاری صندوق بازنشستگی كشوری فعال شده و 200 شغل برای مردم اندیمشك ایجاد شود.
وی تاكید كرد:برای افزایش سطح رفاهی مردم شهرستان اندیمشك نیز تا حد امكان تلاش خواهد شد.
وزیر اطلاعات
**تثبیت سرمایه در پروژه های كیش بیانگر احساس ثبات اقتصادی و حمایت مدیران است
حجت الاسلام سیدمحمود علوی نیز در آخرهای هفته گذشته سفری به كیش داشت و در حاشیه مراسم افتتاح مجموعه هنری و موزه خلیج فارس كیش ضمن تبریك ایام مبارك دهه فجر، گفت: امیدوارم كه همیشه در ایام دهه فجر شاهد بهره برداری از اقداماتی باشیم كه به دست خدمتگذاران مردم در سراسر ایران اسلامی انجام می شود تا شاهد رشد و توسعه كشور اسلامیمان باشیم.
وی روند توسعه كیش را مثبت خواند و اظهار كرد: از سفر دوره قبل من بیش از یك سال و ده ماه می گذرد كه در آن از مناطق مختلفی در كیش بازدید داشتم و در این دوره از بازدید دیدم نبض زندگی و سازندگی در جزیره كیش به خوبی می تپد كه نشان دهنده حركت رو به رشد این منطقه است.
وزیر اطلاعات دولت تدبیر وامید تصریح كرد: روند رو به رشد جزیره كیش كه با استقامت و صلابت به راه خود ادامه می دهد، ریشه در نگاه خوب و مهندسی عمیق توسعه توسط مدیر عامل سازمان منطقه آزاد كیش دارد زیرا آقای مونسان بدون ایجاد حاشیه و سر و صدا خدمتی خاموش، جهادی و آرام را در عرصه سازندگی انجام می دهد.
علوی ضمن ابراز خرسندی از حركت های انجام شده، گفت: امروز ورود بخش خصوصی به عرصه های مختلف نوید بخش تحولات نوینی است زیرا تا این بخش احساس امنیت، حمایت و ثبات در بازار نداشته باشد، وارد عرصه سرمایه گذاری نمی شود و بیشتر به سمت تجارتی می رود كه سرمایه در آن شناور است و تثبیت نمی شود اما خوشبختانه امروز می بینیم كه بخش خصوصی در پروژه های متعددی سرمایه های خود را در جزیره كیش تثبیت كرده است.
وزیر آموزش و پرورش
** سلطه آموزش بر تربیت زمینه ساز مشكلات زیادی شده است
فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در روزهای پایانی هفته سفری به مشهد مقدس داشت و در حاشیه نشست با اعضای مجمع خیرین مدرسه ساز خراسان رضوی در مشهد ضمن بیان اینكه سلطه آموزش بر تربیت باعث به وجود آمدن مشكلات بسیار زیادی در كشور شده و در این خصوص نظام آموزشی به بیراهه می رود، گفت : بسیاری از كسانی كه به عنوان خیرین مدرسه ساز در چنین نشستهایی حضور می یابند خود معلمانی هستند كه مشكلات دانش آموزان و مدارس را به خوبی درك كرده اند.
وی ادامه داد: كنكور هم توانایی استعدادسنجی مناسبی ندارد و این موضوع زمینه ساز فعالیت موسسات و كتابهای آموزشی بسیار زیادی در كشور شده كه عملا همه آنها از موضوع تربیت دور هستند.
وزیر آموزش و پرورش ضمن بیان اینكه این نگرش در كشور باید تغییر كند تا تربیت به عنوان یكی از اصول جدی در آموزش و پرورش دنبال شود ادامه داد: باید در سنین پایین بسیاری از مهارتها آموزش داده شود تا فرد بتواند نقش موثری را در توسعه كشور ایفا كند.
دانش آشتیانی گفت: باید برای كسانی كه توانایی مالی ندارند شرایط مناسب با بهترین امكانات فراهم و فضای آموزشی با كیفیت برای دانش آموزان در سراسر كشور مهیا شود.
وی در ادامه همچنین اظهار كرد: برای تمامی استانهای كشور به ویژه مناطق محروم هر سال اعتباری به صورت خاص به منظور بازسازی مدارس ناامن در نظر گرفته می شود تا مشكلات موجود در این زمینه به حداقل برسد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت در زمینه ایمن سازی مدارس نمی تواند به تنهایی مشكلات را رفع كند لذا باید همه مردم به این موضوع كمك كنند. یكی از مشكلات فراروی ایمن سازی مدارس این است كه مدرسه جایگزین در مناطق مختلف كشور وجود ندارد تا دوره ایمن سازی به بهترین شكل ممكن طی شود.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه
اما در هفته گذشته روزهای پركاری برای نوبخت، با سفربه استانهای مختلف كشور رقم خورد در این راستا رئیس سازمان برنامه و بودجه به استانهای مركزی ، خراسان شمالی و اصفهان سفر كرد.
** توسعه زیرساخت های فرهنگی و اسلامی از اولویت های دولت است
محمدباقر نوبخت نیز در هفته گذشته سفری به استان مركزی داشت و در جریان بازدید از مجتمع حوزوی خاتم الانبیا (ص) اراك ،گفت: در راس دولت یك شخصیت روحانی و حوزوی است و این دولت ضمن توجه به مباحث عمرانی به مولفه های فرهنگی و اسلامی نیز توجه دارد.
وی بیان كرد: استان مركزی استانی عالم خیز و عالم پرور است و باید حمایت های لازم درخصوص مركز بزرگ حوزوی خاتم الانبیا (ص) صورت گیرد.
معاون رئیس جمهوری در ادامه سخنانش، هدف از سفر به استان مركزی را ابلاغ پیام رئیس جمهوری به مردم این استان و پیگیری مصوبات سفر كاروان تدبیر و امید اعلام كرد.
نوبخت اظهار كرد: در سفر رئیس جمهوری و كاروان تدبیر و امید حدود 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای حدود 55 طرح مصوب شده كه باید در مدت 2 سال اعتبارات آن تزریق شود تا در زمان مقرر تكمیل و بهره برداری شوند.
وی گفت: بخش قابل توجهی از این اعتبارات تا پایان اسفندماه امسال تخصیص می یابد و بخش دیگر در سال 96 پرداخت می شود.
**16هزار میلیارد تومان برای احیای واحدهای صنعتی كشور تخصیص یافت
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه سفر خود به استان مركزی در نشست مشترك شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد اقتصاد مقاومتی استان ، گفت : در عالی ترین سند فرادستی نظام بعد از قانون اساسی، تحقق اهداف توسعه یافتگی در افق 1404 و در كنار آن ایستادن در جایگاه نخست اقتصادی و فناوری در منطقه است.
وی بیان كرد: توسعه در سال 1395 مقصد برنامه پنجم و ششم است و این تحقق این امر از طریق رفع موانع تولید میسر است.
نوبخت ادامه داد: توسعه از طریق تسریع در تكمیل طرح های عمرانی دولتی با جدیت دنبال می شود و برای رفع موانع در مسیر كمك به واحدهای تولیدی، مقرر شد حداقل برای هفت هزار و 500 واحد تولیدی زیانده یا كم كم توان شناسایی شده در كشور، 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات درنظر گرفته شود.
نوبخت اظهار كرد: با توجه به ماهیت غیر دولتی بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی كشور، باید تسهیلات بانكی به عنوان سرمایه در گردش و سرمایه ثابت در اختیار این واحدها قرار گیرد.
وی عنوان كرد: بر اساس گزارش استاندار مركزی در این راستا، حدود پنج هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار 703 واحد تولیدی از مسیر مستقیم با بانك و یا از طریق فرایند رونق تولید قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهوری اضافه كرد: 13 هزار واحد در سطح ملی از این تسهیلات استفاده كرده اند و امید است روز به روز شاهد رفع موانع تولید باشیم.
** افزون بر143هزارمیلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شد
معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین درهفته گذشته به استان خراسان شمالی نیز سفر داشت و 522 پروژه مخابراتی با حضور وی افتتاح شد .
نوبخت در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی ، اظهار كرد: 143هزار و 590 میلیارد ریال تسهیلات با هدف فعال شدن واحدهای تولیدی و افزایش رشد اقتصادی به 11هزار و 410 واحد در 10 ماه امسال پرداخت شده است.
وی پرداخت این تسهیلات را به واحدهای تولیدی در حوزه بخش غیردولتی دانست و بیان كرد: در حوزه دولتی هم كمك های زیادی برای اجرای پروژه های عمرانی انجام شده و مجوزهایی هم صادر شده است تا بتوانیم زمینه جذب سرمایه های خارجی را فراهم كنیم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: استان خراسان شمالی علاوه بر اعتبارات جاری و عادی از محل سفرهای استانی رییس جمهوری هم اعتباراتی دارد كه این اعتبارات به طورقطع به اقتصاد استان كمك خواهد كرد.
وی اظهار كرد: همچنین از قانون بودجه یك ردیف دیگری نیز برای این استان اختصاص یافته است.
نوبخت اظهار كرد: خراسان شمالی در اعتبارات هزینه ای و عمرانی بیشترین رشد را در سراسر كشور دارد در حالی كه حتی برخی از استان ها در این خصوص رشد منفی دارند.
وی افزود: این استان برای سال آینده نیز ردیف توسعه مستقلی دارد كه این موضوع را قبلا تعهد كرده بودیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بخشی از اعتبارات عمرانی را نیز از طریق اسناد خزانه و اوراق اعمال خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه خراسان شمالی از نظر ثروت و دارایی استان توسعه یافته است، گفت: این استان بر اساس منابع زیر زمینی و معادن، دارایی های روی زمین از جمله ابنیه و ساختمان ها و سرمایه انسانی، استانی غنی است.
نوبخت همچنین با اشاره به اینكه نیروی انسانی سومین عامل دارایی و سرمایه جوامع محسوب می شود گفت: استان خراسان شمالی دارای نیروی انسانی توانمندی است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در روزهای پایانی هفته سفری به اصفهان داشت وبیش از 2 هزارو 406 پروژه مخابراتی با حضور وی به بهره برداری رسید.
** طی سال گذشته بیش از 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران انجام شد
محمدباقر نوبخت در مراسم بهره برداری از 2 هزار و 406 پروژه مخابراتی استان اصفهان، گفت: این سرمایه گذاری ها پس از برجام كه سرپنجه تدبیر اصفهانی ها در آن نقش داشت، انجام شده و البته به زمان نیاز است تا این سرمایه های ثبت شده اجرایی و مردم از ثمرات آنها استفاده كنند.
وی با اشاره به اینكه برطرف شدن تحریم ها فرصت خوبی را برای تقویت اقتصاد كشور بوجود آورده است، افزود: دولت به رغم مشكلات فراوان و محدودیت های منابع مالی سعی كرده است با استفاده از فرصت بوجود آمده طرح های عمرانی و واحدهای صنعتی و تولیدی را كه براثر تحریم ها دچار ركود و رخوت شده بودند، فعال كند.
وی با اشاره به اینكه دولت تدبیر و امید در طی سه سال گذشته توانسته است رشد منفی اقتصادی را به رشد مثبت اقتصادی تغییر دهد، ادامه داد: رشد اقتصادی كشور در 6 ماه نخست امسال با احتساب درآمدهای نفتی به 6.5 درصد و بدون درنظرگرفتن درآمدهای نفتی به 4.5 درصد رسیده است .
سخنگوی دولت با بیان اینكه برخی افراد حتی خورشید و روشنایی روز را در پاره ای موارد تكذیب یا تشكیك می كنند، گفت: خوشبختانه صندوق بین المللی پول و بانك جهانی طی یكماه گذشته در 2 گزارش كه آخرین آن سه روز قبل بود با تایید رشد اقتصادی ایران اعلام كرد كه ایران در بین كشورهای منطقه از لحاظ اقتصادی با ثبات ترین است . سخنگوی دولت در عین حال تصریح كرد: برای آنكه رشد اقتصادی محقق شده بتواند یخ های ایجاد شده بر اقتصاد كشور در پی رشد منفی حاصل از تحریم ها را آب كند و آثار خود را در زندگی مردم نشان دهد، زمان نیاز دارد.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
**تاكید معاون رئیس جمهوری بر لزوم تدوین سند بالادستی گردشگری كشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز هفته گذشته سفری به مشهد مقدس داشت و در دیدار با كارآفرینان حوزه صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در محل موزه بزرگ خراسان بر لزوم تدوین سند بالادستی گردشگری كشورتاكید كرد و گفت: باید طرح جامع گردشگری تهیه و سیاست های كلی این صنعت به عنوان یك سند بالادستی تدوین تا افق روشنی برای این مهم در ایران ترسیم شود.
زهرا احمدی پور افزود: یكی از مشكلات عمده بخش گردشگری در ایران وجود نگاه های متفاوت درباره انواع گردشگری اعم از مذهبی، سلامت و نطیر آن و نبود یك سیاست و چشم انداز كلی در این عرصه است.
وی خاطر نشان كرد: تمام آیین نامه ها، مصوبه ها، دستورالعمل ها، پژوهش ها و كارهای مطالعاتی كه در عرصه گردشگری تولید شده؛ در در سه ماه گذشته در سازمان میراث فرهنگی جمع آوری شده است تا بتوان وضعیت متوازنی از مقاصد گردشگری در ایران به عنوان اولویت ها در سیاست های كلی گردشگری بوجود آورد.
وی با تاكید بر ایجاد زیرساخت های متناسب با ظرفیت های گردشگری در ایران گفت: باید متناسب با ظرفیتی كه می خواهیم برای ورود گردشگر به كشور ایجاد كنیم؛ بتوان زیرساخت ها لازم را بوجود آورد.
احمدی پور با تاكید بر آموزش تولید صنایع دستی در مدارس گفت: دانش آموزان تصویر نامناسبی از صنایع دستی دارند و آنها را كهنه و سنتی می پندارند، بنابراین برای اصلاح این ذهنیت، نیازمند خرد جمعی و هم افزایی بین مردم هستیم.
وی افزود: ساعت های درس هنر در مدارس می تواند به تولید صنایع دستی بومی ایران اختصاص یابد زیرا اگر دانش آموزان در مدارس با صنایع دستی آشنا شود، در آینده مصرف كننده آنها خواهند شد.
وی بیان كرد: بخش زیادی از ناآگاهی دانش آموزان نسبت به ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی و هنرهای سنتی به نبود هم افزایی بین هنرمندان و اقشار مختلف جامعه بازمی گردد زیرا اگر بتوان این عناصر را با هم پیوند داد، صنایع دستی تبدیل به یك سرمایه و ثروت ملی می شود.
معاون رئیس جمهوری با تاكید بر نقش پررنگ زنان در احیای هنرهای سنتی ایران گفت: اگر هنر تبدیل به ثروت نشود نمی تواند خیلی اثرگذار باشد لذا زنان نباید به اینكه هنرها و توانمندی هایشان در حد انفرادی باقی بماند، قانع باشند.
احمدی پور افزود: آمارها نشان می دهد كه زنان در آموزش، ورود به دانشگاه و تخصص های مختلف از مردان پیشی گرفتند اما هنگامی كه وارد عرصه تولید قدرت می شوند نگاه كاملا مردانه مانع از آن است كه زنان بتوانند در فرآیندهای قانون گذاری، خلق و توزیع قدرت اثرگذار باشند.
وی بیان كرد: دولت یازدهم فرصت بیشتری برای حضور زنان در قانونگذاری و خلق و توزیع ثروت فراهم كرد اما آن بخشی كه زنان باید خود اثرگذار باشند، نباید مورد غفلت قرار گیرد.
** قنات جهانی قصبه باید به جاذبه مهم گردشگری كشور تبدیل شود
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور در ادامه سفر خود به خراسان رضوی به گناباد سفر داشت و در حاشیه بازدید از آثار تاریخی و گردشگری گناباد، گفت : قنات قصبه گناباد از ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه گردشگری برخوردار است كه باید با ایجاد زیرساختهای لازم جاذبه های گردشگری آن را برای جذب گردشگر داخلی و خارجی افزایش داد.
زهرا احمدی پور اظهار كرد: با ثبت جهانی یك اثر، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مردم، دستگاههای اجرایی و نهادهای محلی از وظیفه خطیری برای حفظ آن برخوردار می شوند كه هر یك باید به رسالت خود در این زمینه به خوبی عمل كنند.
وی گفت: حفظ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار جهانی برای ما از اهمیت بسیار برخوردار است و برای جلوگیری از نابودی جاذبه های گردشگری آن به هر فعالیت عمرانی در اطرافش اجازه فعالیت نمی دهیم.
احمدی پور افزود: توسعه اقامتگاه های بوم گردی از اقدامات مهم مورد توجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و از ظرفیتهای بخشهای مختلف برای توسعه كمی و كیفی آنها استفاده می شود.
وی همچنین تقویت بوم گردها و اقامتگاه های بوم گردی را از ظرفیتهای مهم اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار كرد: در استان خراسان رضوی هفت مورد از این اقامتگاهها ایجاد می شود كه تاكنون سه مورد به بهره برداری رسیده و بقیه در مرحله گرفتن اعتبار است.
وی با اشاره به توان و ظرفیت گناباد برای توسعه اقامتگاه های بوم گردی گفت: این اقامتگاه ها به تدریج جای خود را در صنعت گردشگری باز می كنند و با پرداخت تسهیلات از فعالان این بخش نیز حمایت می شود.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
** طرح های انتقال آب كارون هیچ مجوزی از سازمان حفاظت محیط زیست ندارند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز هفته گذشته سفری به استان خوزستان داشت و در همایش روز تالاب ها در اهواز ضمن بیان اینكه سد گتوند با فشارهای سیاسی مقامات عالی در دولت قبل آبگیری شده، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در دولت یازدهم تا كنون هیچ مجوزی برای اجرای طرح های انتقال آب كارون صادر نكرده است.
معصومه ابتكار جدی گرفتن مساله ارزیابی های زیست محیطی و تعیین ردیف اعتباری برای تالاب ها را از اقدامات مهم این دولت برشمرد و افزود: در این دولت ارزیابی زیست محیطی برای طرح های بزرگ از یك امر تشریفاتی و بروكراتیك به یك فرآیند جدی و علمی تبدیل شد و همه طرح هایی كه در دولت یازدهم آغاز شده از بعد الزامات زیست محیطی قابل اعتماد است.
وی اظهار كرد: یكی از دلایل آسیب به تالاب ها اجرای طرح های انتقال آب بین حوضه ای و سدسازی بوده است، به همین دلیل این دولت بر انجام ارزیابی های زیست محیطی تاكید دارد.
ابتكار تصریح كرد: سازمان حفاظت محیط در دولت یازدهم تا كنون هیچگونه مجوزی برای طرح های برداشت و انتقال آب كارون صادر نكرده است.
معاون رئیس جمهوری از سد گتوند به عنوان نمونه یاد كرد و گفت: سدی عظیم با ظرفیت پنج هزار میلیارد مترمكعب روی كارون احداث شد و اگر چه قبل از تكمیل مطالعات، سازمان محیط زیست تایید اولیه ای صادر كرده بود اما بعد از اثبات مشكلات این سد، سازمان محیط زیست با آبگیری آن مخالفت كرد كه در نهایت این سد با دستور سیاسی از سوی مقامات عالی در دولت قبل، آبگیری شد و دولت یازدهم با مشكلات آن روبه رو شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: اهمیت تالاب ها با توجه به نقش آنها در معیشت مردم، اقتصاد و مقابله با مخاطرات طبیعی و توسعه پایدار قابل توجه است.
** مهار 20 هزار هكتار كانون فوق بحرانی گرد و غبار در خوزستان در اولویت است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سفر خود به استان خوزستان در نشست كارگروه مقابله با آلودگی هوا و گرد و غبار در استانداری خوزستان ، گفت: بر اساس گزارش ها، 20 هزار هكتار كانون گرد و غبار در خوزستان در شرایط فوق بحرانی است كه قرار است، خوزستان آنها را بررسی و راهكار مهار آنها را ارائه كند تا در اولویت اجرا قرار گیرد.
وی با تاكید بر پیگیری و بررسی نحوه تحقق مصوبات سال 93 به ویژه در زمینه بهداشت، هواشناسی و بحران افزود: در صورت لزوم مصوبه دیگری را دوباره در هیات دولت مطرح می كنیم.
ابتكار افزود: تداوم گرد و غبار به معنی این نیست كه هیچ تلاشی برای مقابله با آن صورت نگرفته است و برنامه ای وجود ندارد، بلكه دولت یازدهم در مبارزه با گرد و غبار اراده جدی دارد.
وی اضافه كرد: مطالعه كانون های گرد و غبار و برنامه مقابله در استان های درگیر با این پدیده تهیه شده به طور مثال در خوزستان مشكل اصلی و برنامه كاری مشخص شده است.
ابتكار اظهار كرد: یكی از دستاوردهای خوزستان كه كاملا مشهود بوده احیای تالاب هاست، وضعیت تالاب های شادگان و هورالعظیم نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته و كانون های احتمالی گرد و غبار از ناحیه این 2 تالاب مدیریت شده است.
وی مساله تامین حقابه تالاب های خوزستان را بسیار جدی و كلیدی دانست و تاكید كرد: انتظار است با تامین حقابه تالاب ها بخشی از مطالبات مردمی را پاسخ دهیم و با اتمام طرح انتقال آب كارون به تالاب شادگان تا خرداد ماه، اقدامات خوب و قابل قبولی در زمینه احیای تالاب ها داشته باشیم.
معاون اجرائی رئیس جمهوری
**برنامه 50 میلیارد ریالی دولت برای جبران خسارات سیل سیستان و بلوچستان
محمد شریعتمداری نیز در هفته گذشته سفری به استان سیستان و بلوچستان داشت و در نشستی كه با مسئولان استان در كنارك ، گفت: 50 میلیارد ریال بر اساس ماده 10 از طریق وزارت كشور برای جبران خسارات سیلاب سیستان و بلوچستان در نطر گرفته خواهد شد.
معاون اجرائی رئیس جمهوری افزود: همچنین 50 تا 60 میلیون ریال (پنج تا 6 میلیون تومان) به صورت كمك بلاعوض برای سیل زدگان این استان كه منازل آنان دچار آسیب شده، پیش بینی شده است.
وی تصریح كرد: در بازدید از مناطق مختلف سیستان و بلوچستان مشكلات و نارسایی های شهری روستایی و بین شهری بررسی و مشخص شد بیشترین آسیب تخریب سیلاب به بناها و غیره وارد شده است.
معاون رئیس جمهوری بر شناسایی و آمادگی نقاط آسیب پذیر، ضرورت مدیریت بیشتر آبها برای جلوگیری از هدر رفت و جبران خسارات محصولات كشاورزی با در نظر گرفتن اعتبار مورد نیاز تأكید كرد.
وی گفت: با توجه به اینكه عمده آسیب های وارده براثر سیلاب در سیستان و بلوچستان به ابنیه غیر استاندارد و منازل خشتی و گلی بوده، كمك دولت به استاندارد سازی فضاها به استناد ماده 10 و 12 قانون بودجه ضروری است.
شریعتمداری تأكید كرد: با توجه به اهمیت موضوع سیلاب سیستان و بلوچستان امروز برای حضور در مناطق سیل زده این استان در نشست هیأت دولت شركت نكردم.
وی با اشاره به خدمات دولت یازدهم در سیستان و بلوچستات گفت: این استان هم اینك با اجرای طرح های كلان به كارگاه سازندگی تبدیل شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهوری، راه آهن چابهار- زاهدان، افزایش ظرفیت بندر چابهار، گازرسانی به شهرهای استان، ایجاد شركت هواپیمایی تفتان ایر، طرح توسعه سواحل مكران و انتقال آب به وسیله لوله به 46 هزار هكتار زمین های دشت سیستان را از جمله طرح های بزرگ در دست اجرا در این استان ذكر و تأكید كرد: سیستان و بلوچستان هم اینك سراسر كار و تلاش و سازندگی است.
در ادامه سفر مدیران ارشد به نقاط مختلف كشور درهفته گذشته معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه به قم سفر داشت، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر كشور به كرمان ، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به زنجان، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بوشهر و معاون وزیر نفت و مدیرعامل شركت ملی گاز ایران به خرم آباد سفر كرد.
شهرهای كرمان ، گنبد كاووس ، شیرازو رشت، ساوه و خمین نیز به ترتیب در هفته گذشته مقصد قائم مقام وزیر راه و شهرسازی ، معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون ، كار و رفاه اجتماعی ، معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی و رئیس كل سازمان سرمایه گذاری و كمك های فنی واقتصادی كشورومعاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت و مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی كشور بودند.
اما هفته گذشته شیرازی ها پذیرای معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری اطلاعات بودند، مردم بندرعباس از معاون توسعه مدیریت ، منابع و امور استانهای وزارت صنعت ، معدن و تجارت میزبانی كردند، مسئولین آبادان به استقبال معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفتند و مردم كرمانشاه نیز از قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت پذیرایی كردند.
در هفته گذشته مردم و مسئولین مشهد مقدس نیز از بسیاری از مدیران ارشد استقبال كردند كه در همین راستا معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، معاون روابط كار وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعی و معاون آب و خاك وزیر جهاد كشاورزی از جمله این مدیران بودند.
همچنین معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به كاشان ، معاون آموزشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات به اصفهان ، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون تولیدات گیاهی و زراعت وزارت جهاد كشاورزی به قم ، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شركت ملی گاز به استان گلستان وقائم مقام وزیر كشور به شهرری سفركرد.
سفرهای استانی دولتمردان در سراسر كشور برای تحقق اجرایی طرح های عمرانی ، اقتصادی به منظور آبادانی و توسعه روستاهاست و پیگیری و به سر انجام رساندن طرح های در دست اجرا و حل مشكلات مردمی در این سفر ها در اولویت قرار دارند و تداوم آن از اهدف جدی دولت تدبیر و امید است.
1138/1104** خبرنگار و تنطیم كننده : ناهید صفری ** انتشار دهنده : سید سعید حسینی
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
استانها - ایرنا- هفته گذشته با حضور رئیس جمهوری در استان البرز چند طرح صنعتی و تولیدی به بهره برداری رسید و همچنین با آغاز دهه فجر سفر 8 وزیر و 31 مدیر ارشد قوه مجریه برای افتتاح طرح های مختلف به استان های مختلف سفر كردند.