تهران - ایرنا - رئیس مركز دانش پژوهان و تشكل های شاهد و ایثارگر بنیاد شهید گفت: در حال حاضر بودجه این مركز كمتر از 20 میلیارد ریال است كه به هر یك از اعضا برای انجام فعالیت هایشان، رقم ناچیزی داده می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی عباس كمری روز شنبه در نشست خبری به مناسبت تشریح فعالیت های این مركز در ایام الله دهه فجر افزود: در سال گذشته تا سال 94 از بودجه های جاری برای انجام فعالیت های نخبگان ایثارگر هزینه می شود كه با كمك دولت تدبیر و امید بخشی از این مشكلات از سال 94 رفع شد.
وی تصریح كرد: به همین منظور از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم نگاه ویژه ای به موضوع بودجه این مركز داشته باشند تا اعتبارات آن به سطح واقعی خودش برسد.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال آینده این اعتبارات به صورت ویژه تری دیده شود و مجلس شورای اسلامی نسبت به تخصیص بودجه بیشتری به این مركز اقدام كند.

** تلاش برای تصویب آیین نامه اجرایی ماده 69 قانون خدمات ایثارگران
رئیس مركز دانش پژوهان و تشكل های شاهد و ایثارگر افزود: ما تلاش های زیادی در سال جاری برای تصویب آیین نامه اجرایی ماده 69 قانون خدمات رسانی جامع به ایثارگران داشته ایم كه اكنون این آیین نامه در كمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسیده است.
وی خاطرنشان كرد: در مجموع 15 دستگاه اجرایی این آیین نامه را كه كمك و ارائه تسهیلات ویژه به ایثارگران عضو این مركز را تدوین كرده اند و امیدواریم هیات وزیران نیز این آیین نامه را به تصویب برسانند.
كمری اضافه كرد: با تصویب این آیین نامه، با همكاری سایر دستگاه های اجرایی به ویژه بنیاد ملی نخبگان، امكانات و تسهیلات بیشتری برای ایثارگران در نظر گرفته می شود.

** اجرای سه برنامه فرهنگی در دهه فجر
كمری همچنین به برخی از برنامه های دهه فجر كه توسط این مركز انجام می شود اشاره كرد و گفت: نمایشگاه «رویش دوباره» با حضور 22 هنرمند و 100 اثر خوشنویسی، نقاشی، گرافیك، كاریكاتور و نگارگری یكی از این برنامه ها است.
وی اضافه كرد: این نمایشگاه از فردا هفدهم تا 21 بهمن ماه ادامه دارد و بخشی از آثار نخبگان هنری در موزه شهدا به نمایش گذاشته می شود و آیین افتتاحیه آن با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
كمری ادامه داد: برپایی نمایشگاه آثار و توانمندی های شاهد و ایثارگر در مسیر راهپیمایی 22 بهمن از خیابان خوش تا شادمان از دیگر برنامه های این مركز است كه برای اولین بار در سطح كشور اجرا می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینكه دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به جامعه ایثارگران دارد با استفاده از توانمندی ها و فكر این قشر، این نمایشگاه برپا می شود و بخشی از نبوغ و اختراعات آزادگان در دوران اسارت، فعالیت های فرهنگی و اختراعات جانبازان و آثار فرهنگی ایثارگران به نمایش گذاشته می شود.
رئیس مركز دانش پژوهان و تشكل های شاهد و ایثارگر گفت: همچنین برنامه فرهنگی با عنوان «نامه به یك شهید» با همكاری بنیادشهید و وزارت آموزش و پرورش در سطح كشور در حال اجرا است تا دانش آموزان در صورتی كه خاطره ای یا دلنوشته ای از شهدا دارند برای ما ارسال كنند، البته بیشتر روی نامه ای به یك شهید تاكید شده است.
وی ادامه داد: از اول تا 22 بهمن ماه دانش آموزان می توانند نامه ای به شهدا بنویسند البته ممكن است كه تا 30 بهمن نیز تمدید شود كه در نهایت 620 اثر در استان ها برگزیده و 220 اثر برتر در قالب نامه در كل كشور انتخاب خواهند شد.
كمری به برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی مخترعان و جشنواره عكس با عنوان «ویرا ایستا زینو» با همكاری سازمان سینمایی فجر و شركت ویرا در ایام دهه فجر اشاره كرد و افزود:در این جشنواره عكس كه در چهار حوزه مستند اجتماعی، طبیعت، پورتره و آزاد است عكاسان می توانند آثار خود را تا 25 بهمن ماه به دبیرخانه این جشنواره ارسال كنند، البته زمان برپایی این جشنواره 15 اسفند سال جاری است.

**ثبت 409 اختراع ایثارگران
كمری درباره اختراعات ایثارگران نیز گفت: در سال 95 حدود 409 اختراع از سوی ایثارگران به ثبت رسیده است،‌همچنین 35 دانش آموز در المپیادهای جهانی، هشت دانشجو در المپیادهای دانشجویی، 22 دانش آموز در مسابقات كشوری، 36 دانشجوی نمونه كشوری و همچنین 293 نفر برترین های جشنواره قرآنی و هنری، رتبه های برتر را از میان اعضای این مركز كسب كردند.
وی برترین های كنكور كارشناسی را 31 نفر، كارشناسی ارشد را 20 نفر و دوره دكتری را هفت نفر عنوان كرد و اظهار داشت: سال گذشته نیز 210 نفر عضو هیات علمی ایثارگر و شاهد داشتیم كه 33 نفر به درجه استادی، 40 نفر درجه دانشیاری و 139 نفر درجه استادیاری ارتقا یافتند.
رئیس مركز دانش پژوهان و تشكل های شاهد و ایثارگر تصریح كرد: در مجموع سال جاری یك هزار و 95 نفر برتر در این مركز داشتیم البته در بخش مقالات نیز 777 مقاله در «آی اس آی و جی اس آر» ثبت شد و ‌58 نفر در مقطع PHD، در تخصص پزشكی 35 نفر و هشت نفر نیز در مقطع فوق تخصصی مشغول شدند.

** آماری از اعضای مركز دانش پژوهان
كمری همچنین آمار اعضای مركز دانش پژوهان بر حسب نسبت ایثارگری ارائه كرد و گفت: از مجموع هفت هزار و 420 عضو مركز در بخش نخبگان، دو هزار و 894 نفر فرزند شهید، 91 نفر همسر شهید، یك هزار و 502 نفر جانباز، 214 نفر همسر جانباز، دو هزار و 275 نفر فرزند جانباز، 148 نفر آزاده، 39 نفر همسر آزاده،‌224 نفر فرزند آزاده و پنج نفر نیز جانباز و آزاده هستند.
وی همچنین آمار اعضا بر حسب مقطع تحصیلی را 232 نفر دیپلم و زیر دیپلم، 113 نفر كاردانی، 856 نفر كارشناسی، دو هزار و 927 نفر كارشناسی ارشد، یك هزار و 898 نفر PHD، یك هزار و 156 نفر دكتری تخصصی، 64 نفر دكتری فوق تخصص،‌حوزوی سطح یك و دو حدود 54 نفر و حوزوی خارج از فقه و اصول 120 نفر عنوان كرد.
وی تعداد بانوان عضو این مركز را دو هزار و 475 نفر و مردان نیز چهار هزار و 898 نفر بیان كرد.
كمری اضافه كرد: خوشبختانه ایثارگران در عرصه علم و دانش به خوبی خودشان را نشان داده اند كه امیدواریم با همكاری سازمان های متولی بتوان تسهیلات بیشتری به این افراد ارائه داد.
اجتمام**7268**1569
خبرنگار: مهناز بیرانوند **انتشار: علی حبیبی
برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej