تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته به موضوعاتی چون وضعیت كولبران، تصمیم ترامپ درباره اتباع ایرانی، حادثه پلاسكو، تفریغ بودجه 94 و املاك نجومی شهرداری تهران پرداختند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، مجلس شورای اسلامی هفته گذشته در روزهای یكشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسه علنی داشت ولی به دلیل طولانی شدن بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در شورای نگهبان و تقاضای مهلت این شورا برای بررسی مواد این لایحه ، نمایندگان ملت در جلسات هفته گذشته به بررسی ادامه دستور هفتگی مجلس پرداختند.
در هفته گذشته مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر مصوبه تعطیلی روز هشتم ربیع الاول سالروز شهادت امام حسن عسگری(ع) و آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) كه از شورای نگهبان به دلیل بار مالی عودت داده شده بود، اصرار كردند.

**قرائت گزارش تفریغ بودجه 94 / عودت كل حقوق‌های نامتعارف به خزانه
عادل آذر رییس دیوان محاسبات با قرائت گزارش تفریغ بودجه 1394 اعلام كرد: كسری تراز عملیاتی بالغ بر 34 هزار و 172 میلیارد تومان بوده كه با توجه به میزان درآمدهای تحقق یافته و مصارف اعتبارات هزینه ای در عمل 57 هزار و 17 میلیارد تومان فزونی مصارف نسبت به این منابع مشهود است.
وی از بازگشت 23 میلیارد و 300 میلیون تومان حقوق‌های نامتعارف به خزانه خبر داد و گفت: 397 نفر كه 23 میلیارد و 300 میلیون تومان حقوق غیرمتعارف به آنها پرداخته شده بود، تمام مبلغ را به خزانه بازگرداندند.
رییس دیوان محاسبات كشور تصریح كرد: دیوان محاسبات بین دریافت‌كننده حقوق‌های غیرمتعارف و مدیری كه حقوق نجومی پرداخت كرده تفكیك قائل شده است و در واقع تصمیم‌گیرنده برای پرداخت حقوق غیرمتعارف تخلف كرده است.

**طیب نیا: 70 درصد كالای قاچاق از مبادی غیررسمی وارد می شود
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی روز سه شنبه برای پاسخ به سوال جلال محمود زاده نماینده مهاباد در مورد حجم بالای قاچاق كالا به كشور در مجلس حضور یافت.
طیب نیا در این جلسه اعلام كرد: براساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز 70 درصد كالاهای قاچاق خارج از مبادی رسمی ونظارت گمرك، وارد كشور می شود.
وی به رشد 117 درصدی كشفیات قاچاق كالا و 711 درصدی كشفیات مواد مخدر در هشت ماهه امسال اشاره كرد و گفت: میزان قاچاق كالا از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار كاهش یافته است.

**قول طیب نیا برای تشكیل كارگروهی ویژه برای بررسی وضعیت كولبرها در دولت
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس با طرح این سوال كه چرا دولت نظارت كافی بر واردات در گمركات ندارد؟، گفت: متاسفانه واردات بی رویه و بیش از نیاز كشور، تولید را با خطرات جدی مواجه كرده ولی وزارت اقتصاد اجازه می دهد قاچاق كالا از گمركات انجام شود.
وی افزود:‌متاسفانه مرزهای غربی و شرقی كشور برای افرادی خاص منبع قاچاق شده است و افراد خاصی با یك تلفن در گمركات مرزی هزاران تن كالا را جابجا می كنند و میلیاردها تومان به جیب می زنند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس در این هنگام شروع به گریه كرد و اظهارداشت: ‌در چند روز گذشته كولبران بخاطر 100 هزار تومان یا روی مین می روند یا زیر بهمن می مانند اما هرچه برای پیگیری وضعیت آنها با وزیر كشور و رییس نیروی انتظامی و رییس سازمان گمرك نشست گذاشتیم،هیچ كدام به سرانجام نرسیده است.
محمود زاده تصریح كرد: با واردات بی رویه محصولات كشاورزی، كشاورزان حتی نمی توانند محصولات خود را با قیمت تمام شده در كشور بفروشند ولی افراد خاصی شبانه هزاران تن خشكبار و محصولات كشاورزی را از مرزهای رسمی كشور قاچاق می كند.
وی در ادامه از وزیر امور اقتصادی خواست كه قول دهد تا برای كولبرها كارگروه ویژه ای در مجلس تشكیل می دهد. نهایتا پس از این قول وزیر اقتصاد، نماینده سوال كننده از پاسخ های وزیر قانع شد.

** افزایش كشته شدگان كولبرها به 5 نفر/ لاریجانی پیگیر دریافت دیه و مستمری كشته شدگان است
رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی از كشته شدن یك كولبر دیگر در سردشت و افزایش كشته شدگان به پنج نفر خبر داد و گفت: رییس مجلس پیگیر دریافت دیه و مستمری كشته شدگان كولبر است.
وی تاكید كرد: مشكل اصلی بیكاری و نبود معیشت اقتصادی است ، امنیت پایدار در گرو معیشت و اقتصاد است.
خضری تاكید كرد: دولت باید در مرحله نخست، دیه این كولبرها را پرداخت كرده و بعد از آن فكری برای اشتغال پایدار آنان كند.

**حضور وزیر كشور و شهردار تهران برای وضعیت حادثه پلاسكو در مجلس
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر كشور و محمد باقر قالیباف شهردار تهران چهارشنبه هفته گذشته برای بررسی وضعیت حادثه پلاسكو در مجلس حضور یافتند كه این جلسه حاشیه هایی را در پی داشت.

**گزارش شناسایی ساختمان های مشابه پلاسكو در تهران شنبه آینده ارائه می شود
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر كشور گفت: گزارش شناسایی ساختمان های مشابه پلاسكو شنبه آینده به دولت و شورای عالی امنیت ملی ارائه می شود.
وی با ارائه گزارشی در مورد حادثه ساختمان پلاسكو اظهارداشت: دو جلسه درباره دستور رییس جمهوری كه بیان كردند ساختمان های مشابه این ساختمان(پلاسكو) را در تهران شناسایی و اقدامات پیشگیرانه و ایمنی انجام دهیم، برگزار كردیم.
رئیس شورای امنیت كشور افزود: وزارتخانه های راه و شهرسازی و كشور و شهرداری تهران مامور شدند این گزارش را برای شنبه آینده آماده و به شورای عالی امنیت ملی و دولت ارائه كنند.
رحمانی فضلی تصریح كرد: همچنین شورای عالی مدیریت بحران با حضور همه دستگاه های اجرایی در وزارت كشور تشكیل شد، 12 تصمیم اساسی درمورد مباحث و موضوعات تهران و كلان شهرها اتخاذ كرد كه امیدواریم با كمك مجلس و دستگاه های اجرایی و تامین اعتبارات لازم، به سرعت بتوانیم سطح ایمنی و اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه را افزایش دهیم.

**قالیباف: آتش نشانی در حادثه پلاسكو مشكل تجهیزات نداشت/ تخلیه ساختمان 32 دقیقه قبل از ریزش
شهردار تهران با ارائه گزارشی از روند مدیریت بحران حادثه پلاسكو گفت: سازمان آتش نشانی در بحث اجرای عملیات امداد و نجات حادثه پلاسكو، هیچگونه مشكلی به لحاظ تجهیزات و امكانات نداشت.
محمد باقر قالیباف افزود: تجهیزات سازمان آتش نشانی شهرداری تهران برای مهار آتش سوزی یك یا دو ساختمان كافی است، اما اگر این حادثه به زلزله تبدیل شود یا تعداد ساختمان ها به پنج عدد برسد به طور قطع تجهیزات ما پاسخگوی نیاز نیست.

**اعتراض نماینده رشت به اظهارات قالیباف
غلامعلی جعفرزاده در هنگام گزارش محمد باقر قالیباف شهردار تهران كه بیان كرد آتش نشان تنها 2:30 دقیقه بعد از آتش سوزی ساختمان پلاسكو به محل رسیدند، با فریاد گفت: اگر این موضوع درست باشد یعنی وزیر كشور دروغ می‌گوید.
وی خطاب به علی لاریجانی رییس مجلس اظهارداشت: وزیر كشور بیان می كند كه نیروهای آتش نشانی به صحنه حادثه رسیدند ولی به دلیل كمبود تجهیزات رفتند و 15 دقیقه بعد با تجهیزات برگشتند، شما برای ما مشخص كنید چه كسی دروغ می گوید.
در این زمان بسیاری از نمایندگان به دور صندلی غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت جمع شدند و قصد آرام كردن وی را داشتند؛ بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه نیز در كنار صندلی وی حاضر شد.
علی لاریجانی رییس مجلس خطاب به نمایندگان گفت كه پراكنده شوید و به صندلی های خود مراجعه كنید.
دقایقی بعد رییس مجلس خطاب به شهردار تهران گفت كه چقدر از زمان ارائه گزارش وی باقی مانده كه این موضوع دوباره با واكنش غلامعلی جعفرزاده رو به رو شد و وی خطاب به لاریجانی با فریاد گفت: زمانی كه برای سخنرانی شهردار پیش بینی شده به پایان رسیده است.
در ادامه ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان از صندلی خود برخاسته و با فریاد به غلامعلی جعفرزاده اعتراض كرد.
این در حالی است كه در ابتدای سخنرانی، شهردار تهران از علی لاریجانی رییس مجلس خواست كه اجازه دهد فیلمی از حادثه پلاسكو در مجلس به نمایش گذاشته شود.
در این فیلم اقدامات آتش نشانی برای حضور در صحنه حادثه و جزییاتی از حادثه پلاسكو به نمایش گذاشته شده بود.

**لاریجانی: حادثه پلاسكو باید در مقیاس ملی بررسی شود/ در تهران نباید این تعداد برج سازی شود
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این كه حادثه پلاسكو را باید در مقیاس ملی بررسی كرد، خطاب به شهردار گفت: نباید در تهران این تعداد برج سازی شود. حادثه پلاسكو، حادثه ای دردناك بود و تقریبا 10 روز اذهان جامعه را به خود معطوف و كاملا جامعه را جریحه دار كرد.
علی لاریجانی با بیان اینكه گزارشات ارائه شده از سوی كمیسیون ها، وزیر كشور و شهردار تهران نشان می‌داد كه باید چه نكات و ابعادی در این حادثه و در آینده مورد توجه قرار گیرد، تصریح كرد: به خاطر اینكه حادثه پلاسكو یك حادثه غیرمترقبه بود، در ساعات اولیه یك سردرگمی ایجاد كرده بود اما زمانی كه رهبر معظم انقلاب فرمودند كه باید برای حل مشكلات افراد و نجات جان آنها بشتابیم، همه این رویكرد را دنبال كردند.
رییس مجلس تصریح كرد: درست است كه این حادثه در یكی از خبایان های شهرهای كشور رخ داد اما باید به حادثه پلاسكو با یك اشل(مقیاس) ملی نگاه كرد،‌ گزارشی كامل باید در این زمینه تهیه شود كه همه جوانب آن را در بر گیرد تا زمینه‌های سوء استفاده از آن ایجاد نشود. چون شنیده می‌ شود رسانه‌های بیگانه در چند روز اخیر خبرسازی ها و فضاسازی هایی درباره این حادثه داشته‌اند.
لاریجانی افزود: خوشبختانه دولت در چند روز گذشته كمیته‌ای برای بررسی این موضوع تشكیل داده و كمیسیون عمران نیز باید به این بحث ورود كند و گزارشی ملی تهیه كند كه در فصل اول این گزارش باید ذكر شود چرا این حادثه رخ داده و چه سهل‌انگاری هایی وجود داشته است.
وی اظهار داشت: باید در فصل اول این گزارش مشخص شود سهل‌انگاری ها مربوط به چه دستگاه هایی بوده و چرا ضابط قضایی نتوانسته آنجا را پلمب كند و اینكه چرا قوانینی كه نوشته می‌شود، اجرایی نمی‌شود؟
رئیس قوه مقننه با بیان اینكه بخشی از حادثه مربوط به كسبه باشد، تصریح كرد: باید دید كه چرا به این میزان بارگزاری انجام شده و آیا استاندارد بوده یا خیر، كه باید در گزارش ذكر شود.
لاریجانی ادامه داد:‌ باید درباره آینده‌نگری ها نیز مطالبی مطرح شود. در فصل دوم این گزارش نیز باید درباره بافت های فرسوده و اینكه چه میزان استاندارد و ایمنی برای آنها وجود دارد، مشخص شود؛ جلوی آسیب ها گرفته شود و نگاهی به آینده داشته باشیم تا موارد مشابه اتفاق نیفتد.

** اعتراض جلودارزاده به عذرخواهی نكردن قالیباف
سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به گزارش محمد باقر قالیباف شهردار تهران و عذرخواهی نكردن وی از وقوع حادثه پلاسكو اعتراض كرد.
جلودارزاده در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران با صدای بلند و عصبانی گفت: من امروز می خواهم داد بزنم، سه سال پیش در آتش‌سوزی در خیابان جمهوری، دو زن جان باختند و آتش نشانی گفت تجهیزات و نردبان نداشتیم.
وی افزود: در جریان حادثه پلاسكو نیز به دلیل همین ضعف تخصص، آنقدر آب به ساختمان بستند كه پلاسكو فروریخت.
نماینده مردم تهران ادامه داد: هم اكنون آتش نشانان نیز از رییس آتش نشانی ناراحت هستند، رییس آتش نشانی بازنشسته نظامی است و هیچ تخصصی ندارد، چرا این مسائل را در مجلس مطرح نكردند؟
جلودارزاده با بیان این كه قالیباف در جلسه امروز حتی یك عذرخواهی نكرد، ادامه داد: اگر همان سه سال پیش به بی‌كفایتی مدیر آتش نشانی توجه می‌شد، امروز این وضع پیش نمی‌آمد، روی آتش آب ریختن هنر نیست، بلكه باید یك فرد متخصص و باتجربه مسئولیت آتش نشانی را برعهده بگیرد كه بتواند نیروهای خود را تربیت كند.
وی تصریح كرد: این موضوع كه بودجه آتش نشانی برای خرید تجهیزات بی‌كیفیت هدر رفته، نكته‌ای است كه مورد بی توجهی قرار گرفته است. این موضوع كه تمام بودجه را صرف نردبان‌ها و تجهیزاتی می كنند كه در نهایت كار نمی‌كنند، بی‌فایده است، اگر شهرداری تهران بودجه ندارد، پس چگونه این همه فرهنگسرا در سطح شهر می سازد.
وی تصریح كرد: هنگامی كه برای بازدید به ایستگاه های آتش نشانی‌ می‌رویم، می گویند مشكلی ندارند و این نشان می‌دهد كه مشكل اصلی در مدیریت آتش نشانی و شهرداری است.

** فریدون در نامه ای به لاریجانی اظهارات نمایندگان را رد و آن را ناروا دانست
از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسات هفته گذشته مجلس شورای اسلامی، نامه حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی بود كه اكبر رنجبرزاده عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از قرائت آن خبر داد و گفت: در این نامه اظهارات نمایندگان رد و ناروا دانسته شده است.
وی گفت: در پی قرائت تذكر 46 نماینده مجلس شورای اسلامی درباره پرونده اقتصادی حسین فریدون در تاریخ 15 دی ماه امسال، حسین فریدون با ارسال این نامه در تاریخ 28 دی ماه سال 95، اظهارات نمایندگان را رد و آن را نسبت به خود ناروا دانست كه به این ترتیب نامه وی بر اساس آیین نامه داخلی مجلس قرائت شد.

**جلسه فوق العاده كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
جلسه فوق العاده كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوع ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به آمریكا، چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد. در این جلسه معاونان وزارتخانه های امورخارجه، دفاع و اطلاعات و فرمانده هوافضای سپاه حضور داشتند.
اعضای این كمیسیون، اقدام سخیف رئیس جمهوری آمریكا مبنی بر عدم صدور ویزا به مسافران 7 كشور اسلامی به ویژه برای ایرانیان را محكوم كردند.
سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر حمایت همه جانبه از تقویت بنیه دفاعی كشور گفت: در این جلسه امروز جمع بندی شد كه باید بهبود مناسبات با كشورهای همسایه و توجه به ظرفیت های منطقه، محور فعالیت های دیپلماتیك قرار گیرد.

**انصراف دو نماینده زن از شركت در كنفرانس مقام زن در نیویورك
زهرا ساعی نماینده تبریز و سمیه محمودی نماینده شهرضا در مجلس شورای اسلامی دو نماینده ای كه قرار بود اسفند ماه در كنفرانس مقام زن در نیویورك حضور یابند به دلیل اقدام اخیر ترامپ از شركت در این كنفرانس انصراف دادند.

** بیانیه 220 نماینده مجلس در حمایت همه جانبه از نیروهای مسلح
در جلسات هفته گذشته مجلس، 220 نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای ضمن حمایت همه جانبه از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تاكید كردند: زمزمه های مخالفت برخی كشورها نسبت به توانمندی موشكی ایران از هیچ منطقی برخوردار نبوده و آزمایشات موشكی نیز هیچ تناقضی با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه 2231 ندارد.

**طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران با حضور قالیباف در كمیسیون عمران
طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران با حضور محمد باقر قالیباف شهردار تهران هفته گذشته در كمیسیون عمران مجلس بررسی شد.
صدیف بدری سخنگوی كمیسیون عمران مجلس گفت: نمایندگان تحقیق و تفحص كننده از شهرداری تهران در این جلسه محور طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران را كه در مورد املاك شهرداری، واگذاری املاك به شركت های تعاونی و اشخاص حقیقی و حقوقی و تغییر كاربردی زمین های شهرداری و پروژه های مشاركتی بود، مطرح كردند.
وی تاكید كرد: در این جلسه تحقیق و تفحص كنندگان نظرشان این بود كه واگذاری املاك از سوی شهرداری بر اساس قوانین و ضوابط انجام نمی شود ولی شهردار تهران و معاونانش بر این موضوع تاكید داشتند كه واگذاری املاك در شهرداری بر اساس قوانین بوده است.
بدری اظهار داشت: در این جلسه شهردار گزارش كاملی در مورد نحوه تملك طرح های شهرداری و فروش املاك ارائه كرد. همچنین معاون مالی و برنامه ریزی شهرداری تهران نیز گزارشی در این راستا ارائه داد.
سخنگوی كمیسیون عمران مجلس تاكید كرد: نهایتا بنا شد كه شهرداری تهران یكسری اطلاعات دیگر را در مورد املاك به كمیسیون عمران مجلس ارائه كند و نهایتا ظرف دو جلسه آینده ما به جمع بندی می رسیم و نظر نهایی خود را به هیات رئیسه مجلس اعلام می كنیم.

**نامه آخوندی به لاریجانی درباره دلیل حضورنیافتن در كمیسیون عمران مجلس
كمیسیون عمران مجلس در هفته گذشته جلسه ای در مورد طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی برگزار كرد و اعلام كرد كه به دلیل عدم حضور وزیر در این جلسه، طرح استیضاح به هیات رییسه مجلس ارجاع شد.
در این راستا وزیر راه و شهرسازی در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، دلیل حضور نیافتن در كمیسیون عمران و جلسه استیضاح‌كنندگان را «دعوت نشدن از سوی این كمیسیون» اعلام كرد.
پس از این موضوع بنا شد كه وزیر راه و شهرسازی در جلسه دیگری در كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی حضور یابد.

**نشست هم اندیشی نمایندگان زن ادوار با گرایشات مختلف سیاسی درمجلس شورای اسلامی
هفته گذشته نخستین نشست هم اندیشی نمایندگان زن ادوار به همت فراكسیون زنان مجلس برگزار شد كه در آن نمایندگان زن 10 دوره مجلس شورای اسلامی درطول 37 سال گذشته دورهم جمع شدند و در یك نشست هم اندیشی مسائل و مشكلات زنان كشور را بررسی كردند.
دراین نشست فائزه هاشمی، فاطمه كروبی، اعظم طالقانی، وحیده طالقانی، عفت شریعتی، نیره اخوان، الهه كولایی، زهرا ساعی، سكینه الماسی، اكرم مصوری منش، فاطمه ذوالقدر، پروانه سلحشوری، حمید زرآبادی، شهربانو امانی، هاجر كنارانی، سكینه عمرانی، رفعت بیات، فاطمه حسینی، فاطمه سعیدی، رضازاده، صدیقی، حضور داشتند.
ازنكات قابل توجه این جلسه تاكید تمامی نمایندگان برهمدلی زنان بدون گرایش های سیاسی بود.
زنانی كه در این نشست حضور داشتند نمایندگان ادوار با گرایشات مختلف سیاسی از جمله اصولگرایی، اصلاح طلبی و برخی نیز مستقل بودند ولی همه این بانوان بر همدلی زنان به دور از هر گونه گرایشات سیاسی تاكید كردند.
سیام**9121**1429
خبرنگار: سمیه لاری**انتشار:محسن طاهرزاده