به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی امیدنامه، «محمدرضا عارف» امروز -شنبه- در دیدار اعضای شورای سیاست گذاری دومین كنفرانس جامع مدیریت شهری ایران بر ضرورت حل موانع تمركززدایی در مدیریت شهری تاكید كرد و افزود: حادثه ساختمان پلاسكو آحاد جامعه را نگران كرده است و هشدار جدی برای مدیریت بحران در كشور است،
رئیس مجمع نمایندگان تهران گفت: متاسفانه در قبال معضلات شهری مسئولیتپذیری سازمانها و نهادهای ذی ربط بالا نیست و مطمئناً مسیری كه در این ارتباط میرویم قابل دوام نخواهد بود.
عارف در این دیدار با تبریك ایام الله دهه فجر به موضوع تمركززدایی از خدمات مدیریت شهری دولت پرداخت و گفت: از جمله راهكارهای اساسی برای نیل به توسعه پایدار شهری كه به ویژه از دهه 1980 در بیشتر كشورهای در حال توسعه دنبال شده است تمركززدایی از خدمات زیربنایی شهری دولتی بوده است.
وی افزود: بر همین اساس باید به جای تكیه بر نقش متمركز دولتی در امور تصدیگری و توسعه اقتصاد محلی، اجتماعی و زیرساختارهای شهری، بر مؤلفههایی همچون مشاركت مدنی تاكید كرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه جهتگیری برنامه سوم توسعه در مسیر تمركززدایی بود كه البته با موانعی رو به رو شد،خاطرنشان كرد: بین تمركززدایی و خصوصیسازی رابطه تنگاتنگی وجود دارد و در كشور ما با ابلاغ سیاستهای كلذی اصل 44 قانون اساسی انتظار بر این بود كه با محوریت بخش خصوصی بحث تمركززدایی با جدیت دنبال میشد كه متاسفانه تاكنون اینگونه نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه در مدیریت شهری نیازمند پارلمان شهری هستیم ،گفت: دخالت دولتها در امور تصدی مدیریت شهری باید به حداقل برسد و به اعتقاد من حداكثر دخالت دولتها در مدیریت شهر باید تا مرز شهرها باشد و راهبرد كلی اداره شهر را به سمت پارلمان شهری یا محلی باید ببریم.
عارف بر نقش آفرینی مؤثر نهادهای مدنی از جمله سازمان های مردم نهاد (NGO) در موضوع مدیریت شهری اشاره كرد و گفت: با توجه به عملكرد موفق نهادهای مدنی و NGO ها در موضوعات اجتماعی بویژه آسیبهای اجتماعی باید از آنها به عنوان بازوان مشورتی در مدیریت شهری استفاده كرد و بیش از گذشته به NGOها میدان داد.
وی با اشاره به حادثه ساختمان پلاسكو ،یادآور شد: وقتی برای حادثهای به مانند ساختمان پلاسكو با این حجم از مشكلات در مدیریت بحران رو به رو شدیم ، اگر خدای ناكرده زلزلهای در پایتخت اتفاق بیافتد چه كاری میتوان انجام داد؟آیا با این توان تجهیزات و مدیرت بحران میتوان آمادگی برای زلزله در تهران را داشت؟
*نمیتوان لایحه مدیریت شهری را كنار گذاشت
رئیس مجمع نمایندگان تهران به لایحه مدیریت شهری اشاره كرد و گفت: من نافی ضعف های این لایحه نیستم ولی معتقدم نمیتوان به خاطر برخی ضعفها این لایحه را كنار گذاشت باید با تفاهم ملی و رفع ایرادات احتمالی به سمت قانونی كردن این لایحه برویم.
وی با بیان اینكه باید در تدوین لایحه مدیریت شهری به حداقلها اكتفا و ترجیحاً از بسط و گسترش آن خودداری كرد ،گفت: مطمئناً به تناسب اختیاراتی كه به شهرداریها داده میشود باید نظارت قویتر و جدیتر نیر بر نحوه عملكرد این نهادهای خدماتی صورت گیرد.
عارف برای دست اندركاران كنفرانس جامع مدیریت شهری برضرورت آسیب شناسی عملكرد شوراهای اسلامی شهر و روستا در ادوار گذشته تاكید و اظهار امیدواری كرد در انتخابات شورای شهر و روستا شاهد حضور افراد متخصص،با انگیزه و تازه نفس باشیم تا تحولی در مدیریت شهری در كل كشور بویژه در تهران صورت بگیرد و با پارلمانهای محلی و شهری متخص در امور شهری و دغدغهمند در مسائل اجتماعی و فرهنگی رو به رو شویم.
**باید روند اجرایی شدن لایحه مدیریت شهری تدریجی باشد/ ضرورت اجرا در كلان شهرها
«احمد دنیا مالی» رئیس شورای سیاست گذاری دومین كنفرانس جامع مدیریت شهری نیز در ابتدای این دیدار ضمن بیان اهمیت و نقاط قوت لایحه مدیریت یكپارچه شهری بر ضرورت تعیین تكلیف شدن منابع مالی اداره شهر تاكید كرد و گفت: باید روند اجرایی شدن لایحه تدریجی باشد و حتماً بصورت مرحلهای در شهرهای مختلف پیاده شود و بعد از یك دوره 50 ساله طبق مصوبه مجلس ارزیابی و اصلاح لایحه در دستور كار دولت قرار گیرد.
«امین سارنگ» دبیر علمی این دوره از كنفرانس ضمن تشریح روند بررسی محتوایی لایحه مصوب كارگروههای 6 گانه در كمیسون زیر بنایی دولت،در جلسات متعدد كمیته علمی ،گفت:ضروری است روند اجرایی شدن لایحه به صورت پایلوت در كلان شهرها دنبال شود و در این خصوص ظرفیتسازی لازم در شهرداریها شكل بگیرد.
وی ادامه داد:بهتر است در شهرهایی كه شهرداری با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند كابینه اجرایی شهرداری شامل معاونین و شهرداران مناطق و برخی سازمانها در شورای شهر مطرح و رأی اعتماد داشته باشند.
همچنین بروجردی دبیر كنفرانس و برخی دیگر از اعضای شورای سیاست گذاری از اقدامات انجام شده برای برگزاری این كنفرانس گزارشی ارائه كردند.
به گزارش ایرنا،دومین كنفرانس جامع مدیریت شهری 16 و 17 اسفند در تهران برگزار میشود.
ساختمان 54 ساله پلاسكو درخیابان جمهوری تقاطع خیابان فردوسی حدود ساعت هشت صبح روز پنجشنبه (30 دی) دچار آتش سوزی شد و پس از حدود سه ساعت عملیات اطفای حریق، ساختمان ناگهان فروریخت.
پس از 9 روز تلاش امدادگران، پیكرهای 15 شهید آتش نشان از زیر آوار ساختمان خارج شد كه با احتساب شهادت یك آتش نشان در بیمارستان شهید مطهری، 16 آتش نشان در حادثه پلاسكو جان خود را از دست دادند.
سیام**3070**1449** تنظیم كننده: داود نخ كوب نیاسر**انتشاردهنده: امیر كاردان راد
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰
تهران-ایرنا- رئیس مجمع نمایندگان تهران با تاكید بر ایجاد تحول در مدیریت شهری در كل كشور به ویژه در تهران گفت: از حادثه ساختمان پلاسكو نباید به راحتی گذشت.