« محمد آقاجانلو » روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: دیگر اقدام هایی كه سازمان ایمیدرو در دولت یازدهم انجام داد، تعریف 16 طرح جدید با هزینه سرمایه گذاری بالغ بر سه میلیارد دلار است.
وی پیرامون مشخصه برنامه راهبردی ایمیدرو در بخش صنایع معدنی گفت: سازمان ایمیدرو متولی راهبری توسعه، توانمندسازی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی و تبدیل منابع و محصولات این بخش به ثروت پایدار كشور است .
به گفته این مقام مسئول، خط مشی كیفیت ایمیدرو بر پایه منابع ، مصارف و مشاركت تنظیم شده و توسعه تولید فلزات انبوه و همچنین تامین مواد اولیه صنایع فلزی و استخراج و توسعه معادن در مناطق ریسك پذیر و توسعه فلزات استراتژیك را برای صنایع حساس و گلوگاهی كشور عهده دار است.
آقاجانلو گفت: علاوه بر انجام اقدام های اكتشافی گسترده در سطح كشور و كشف ذخایر معدنی جدید، نسبت به بررسی مجدد طرح هایی كه در دوره های قبل غیر فعال بوده اند، اقدام شده تا در صورت توجیه پذیری اجرا شوند.
وی اضافه كرد: براساس مشاركت حداكثری بخش خصوصی، سازمان ایمیدرو اقدام به تكمیل طرح های ناتمامی كه بدلایل فنی و یا اقتصادی در دوره های پیشین ناتمام بوده اند، كرده كه علاوه بر آن با بررسی مجدد صنایع در حوزه های بالادستی و پایین دستی و مشخص كردن نقاط ضعف و كاستی كشور در حوزه های مختلف، اقدام به تعریف و اجرای طرح های جدید برای تكمیل زنجیره ارزش كشور كرده است.
آقاجانلو در زمینه این كه رقم سرمایه گذاری در صنایع معدنی تا پایان فعالیت دولت یازدهم به چه میزان خواهد رسید و بیشتر بر چه زمینه هایی تمركز دارد، توضیح داد:
ایمیدرو در سال 1379 تاسیس شد و دو سال بعد به شكل عملی فعالیت خود را آغاز كرد. از آن سال تا آغاز دولت یازدهم در مجموع از 69 طرح با ارزش سرمایه گذاری 218 هزار میلیارد ریال (21 هزار و 800 میلیارد تومان) بهره برداری شده و میزان سرمایه گذاری ایمیدرو در دولت یازدهم به رقم 8.6 میلیارد دلار رسید.
مدیر صنایع معدنی سازمان ایمیدرو در پاسخ به این پرسش كه بهره گیری از فناوری روز پس از برجام چه مقدار محقق شده و تا پایان دولت یازدهم چه اقدام هایی در این ارتباط صورت خواهد گرفت، گفت: توافق برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) هنوز زمان زیادی را سپری نكرده است ، بنابراین برای بهره گیری از فناوری و تجهیزات كشورهای پیشرفته مقدمات اولیه بصورت تفاهم نامه هایی بین صنایع معدنی و شركتهای اروپایی امضا شده و انتظار می رود بزودی اجرایی شود و تاكنون بخش تولید الكترود گرافیتی به این مهم دست یافته است.
پیش از این مهدی كرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو گفته بود، جمهوری اسلامی توانست فناوری الكترود گرافیتی را خریداری كند و باتوجه به اینكه برخی از تجهیزات این فناوری در مصارف انرژی هستهای نیز كاربرد دارد، جوامع بینالمللی بهطور خاص آن را به ایران نمیفروختند، اما با اجرای برجام این فناوری به كشور وارد شد.
كرباسیان طرف ایران را برای فروش الكترود گرافیتی شركت های آلمانی معرفی كرد و گفت : این مهم در یك رقابت تنگاتنگ با اتریشیها و ایتالیاییها صورت گرفت.
آقاجانلو در ادامه این گفت وگو افزود: طرح تولید پترولیوم كك نیز با همكاری شركت اكسنس ( فرانسه ) موفق به تهیه گزارش مهندسی پایه و مطالعات امكانسنجی شده است.
وی افزود: سازمان ایمیدرو سیاست دستیابی به فناوری روز دنیا و رقابت پذیری را در صنایع معدنی دنبال می كند و نسبت به تهیه گزارش های فنی احداث یك واحد تولید محصولات تخت آلومینیومی به روش نورد گرم و بر اساس آخرین فناوری های روز دنیا، اقدام شده است.
به گفته مدیر صنایع معدنی ایمیدرو، این سازمان در زمینه تولید سوپر آلیاژها نیز برنامه ریزی كرده است تا از شركت های صاحب فناوری روز دنیا برای احداث یك واحد تولید سوپر آلیاژ دعوت به همكاری كند.
آقاجانلو پیرامون این سوال كه ایمیدرو در زمینه سیاست نظارت بر رشد بهره وری در واحدهای تابعه تاكنون چه دستاوردی داشته و در افق 1404 چه اهدافی را پیش رو دارد، گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) در چارچوب سیاست نظارت بر رشد بهره وری در واحدهای تابعه راهبرد های خود را در دو سطح بخش و بنگاه به اجرا گذاشته و تلاش می كند تا افق 1404 ضمن تحقق راهبردهای مزبور، صنایع معدنی ایران را به سطح قابل قبولی از رقابت پذیری در سطح بین المللی برساند.
به گفته این مقام مسئول، در مقیاس بخش، ایمیدرو تلاش می كند تا استفاده حداكثری از ارزش افزوده ذخایر معدنی در فرایند صنعتی شدن و بكارگیری هوشمندانه درآمدهای ناشی از استخراج و صادرات فرآورده ها و كالاهای معدنی در توسعه صنایع پایین دستی، تكمیل زنجیره ارزش مواد معدنی و سرمایهگذاری در توسعه منابع انسانی، تحقیق و توسعه و نوآوری و ... داشته باشد.
وی اضافه كرد: این سازمان در مقیاس بنگاه ها، اولویت را بر روی توانمندسازی منابع انسانی از طریق اثربخش سازی آموزش و یادگیری، توجه بیشتر به تحقیق و توسعه و افزایش خلاقیت و نوآوری، استقرار چرخه مدیریت بهرهوری و اجرای پروژههای بهینهسازی عملیات، آمادهسازی بنگاه ها برای رقابت با شركتهای سرمایهگذار خارجی به ویژه در حوزه بهرهوری و ... قرار داده است.
آقاجانلو درباره این پرسش كه برنامه های مشاركت بخش خصوصی (داخلی و خارجی) در طرح های توسعه تاكنون چه دستاوردی بهمراه داشته و در سال های برنامه ششم توسعه چه مشخصه ای دارد، توضیح داد: تكمیل و راه اندازی هفت طرح فولادی را می توان از جمله دستاوردهای مشاركت با بخش خصوصی دانست و مشاركت آنها را در اجرای طرح تولید شمش آلومینیوم جنوب، مشاركت در راه اندازی مجدد طرح تولید الكترود گرافیتی، تاسیس شركت مشترك ایران-ایتالیا به منظور احداث یك واحد تولید فولاد در كشور و ...می توان یادآور شد. همچنین برای مشاركت و جذب سرمایه گذار خارجی تفاهم نامه های همكاری با شركت های اروپایی و آسیایی امضا شده كه در این زمینه تاكنون بیش از 30 تفاهم نامه بین طرف های ایرانی و خارجی امضا شده كه برخی از آنها به مرحله اجرایی رسیده است.
به گزارش ایرنا، نتیجه مجمع عمومی سازمان ایمیدرو مربوط به عملكرد سال 1394 كه در مهرماه امسال انجام شد، در زمینه تحولات داخلی موثر در حوزه معدن وصنایع معدنی، میزان سرمایه گذاری مورد نیاز بخش معدن و صنایع معدنی به ترتیب، طرح جامع فولاد 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری، طرح های توسعه زنجیره آلومینیوم 11 میلیارد دلار و سایر پروژه های توسعه 10 میلیارد دلار قید شده است.
اقتصام** 1559**1561** خبرنگار: حسین عضدی فسا ** انتشار دهنده:مژگان توانا
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۵
تهران- ایرنا- مدیر صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) تكمیل و راه اندازی 14 طرح ناتمام به ارزش 1.3 میلیارد دلار، فعال سازی 34 طرح غیرفعال به ارزش 7.3 میلیارد دلار را از جمله اقدام های این سازمان در دولت یازدهم عنوان كرد.