به گزارش روز یكشنبه ایرنا از مركز اطلاعات سازمان ملل متحد ، آنتونینو گوترش در این پیام اظهار كرد:ختنه زنانه، زنان و دختران را از كرامت محروم می سازد، سلامت آنان را در معرض خطر قرار می دهد و موجب درد و رنج بی مورد برای آنان می شود كه نتایج آن در طول عمرآنان باقی می ماند و می تواند حتی مرگ آور نیز باشد.
گوترش در این پیام افزود: توسعه پایدار، نیازمند رعایت كامل حقوق بشربرای همه دختران و زنان است. دستور كار 2030 برای توسعه پایدار، خاتمه ختنه زنانه را تا پایان سال 2030 میلادی نوید می دهد.
وی اظهار كرد: در این روزجهانی عدم تحمل ختنه زنانه، اجازه دهید كوشش هایمان را در راستای اقدام مثبت و تعهدی بنا نهیم كه تلاش های جهانی علیه این نقض شنیع حقوق بشر روا شده نسبت به همه زنان، دختران، جوامع آنان و آینده مشترك مان را تشدید نماییم.
به گزارش ایرنا ، بان كی مون ، دبیر كل سابق سازمان ملل متحد نیز پیش تر اعلام كرده بود كه تقرییا 125 میلیون دختر و زن در زمان حاضر، گرفتار رسم ختنه زنانه اند. این دختران و زنان جوان در 29 كشور جهان از جمله در كشورهای آفریقایی و خاورمیانه بسر می برند كه در این كشورها ختنه زنانه مرسوم تر است و آمار آن هم وجود دارد.
وی همچنین به سایر نقاط كه این عمل در آن انجام می شود اشاره كرد و گفت: ختنه زنانه در آسیا، اروپا، آمریكا شمالی و سایر مناطق نیز انجام می شود و كشورهای این مناطق باید برای حل این مشكل هوشیار باشند كه اگر جلوی این كار گرفته نشود، احتمال دارد تا سال 2030 ، شمار 86 میلیون دختر جوان دیگر در سراسر جهان تحت این عمل قرار گیرند.
به گزارش ایرنا ، اثرات فوری و طولانی مدت ختنه زنانه شامل درد همیشگی، نداشتن كنترل ادرار، عفونت و برخی مواقع مشكلات مزمن در حاملگی و وضع حمل است.
اجتمام **2181**1776
تنظیم كننده: ناهید حاجی خانی** انتشاردهنده:لیلا خطیب زاده
برای آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
تهران -ایرنا -دبیر كل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی « عدم تحمل ختنه زنانه» (6 فوریه 2017 برابر با 18 بهمن) درفراخوانی برای تلاش های جهانی علیه این اقدام تاكید كرد و خواستار تلاش های جهانی علیه این نقض شنیع حقوق بشرشد.