معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی مازندران در مراسم افتتاح این طرح گفت : سوق دادن نگاه اجتماعی محور به سمت مردم از اهداف مهم سازمان بهزیستی است تا در این راستا بتواند خدمات اجتماعی خوبی را ارائه دهد.
علیرضا قلندری افزود : عدم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای شناسایی مبتلایان به اختلال اتیسم از چالش های مهم در جامعه است و اگر فرد مبتلا شناسایی شود برگرداندن آن به جامعه از سوی این مراكز ممكن خواهد بود.
وی با بیان اینكه در حال حاضر سه شهرستان در مازندران دارای مركز آموزشی و توانبخشی اتیسم است ، گفت : چهارمین مركز اتیسم امروز در بابل افتتاح شد و مجوز چهار مركز دیگر نیز در مازندران صادر شده كه در مرحله راه اندازی قرار دارد .
او با بیان اینكه راه اندازی مراكز تخصصی بهترین راه برای تشخیص اتیسم است ، افزود : آموزش مستمر و درست باعث می شود كه فرد به زندگی بازگردد.
قلندری بیان داشت : خدمات آموزشی، روانشاختی، هماهنگی حركات، بازی درمانی و موسیقی درمانی از جمله مواردی است كه در این مراكز انجام می شود با این هدف كه فرد مبتلا به اختلال اتیسم بتواند درجامعه به صورت مستقل زندگی كند.
وی با اشاره به اینكه غربالگری اتیسم از جمله برنامه های مهم سازمان بهزیستی است ، افزود : كودكان 2 الی 5 سال گروه هدف این طرح هستند .
معاون امور توانبخشی اداره كل بهزیستی مازندران گفت : در حال حاضر 120 نفر از مبتلایان به اتیسم تحت پوشش سازمان بهزیستی مازندران قرار دارند و آمار دقیقی از این افراد در جامعه در دست نیست.
رئیس بهزیستی بابل نیز در این مراسم گفت: متاسفانه برخی از مبتلایان به اتیسم كه تحت پوشش بهزیستی بابل قرار دارند به شهرستان آمل برای درمان مراجعه می كردند كه راه اندازی این مركز در بابل باعث می شود كه شناسایی و درمان افراد مبتلا به اختلالات اتیسم بهتر و راحت تر صورت گیرد.
جعفر عمرانی افزود : تاكنون تعداد 20 نفر از افراد مبتلا به اتیسم در بابل شناسایی شدند كه امیدواریم با راه اندازی مركز آموزشی و توانبخشی اتیسم بتوانیم این افراد را به جامعه برگردانیم.
وی اظهار داشت : در صورت برخورداری این مراكز از یارانه ، حدود 70 درصد از هزینه های مبتلایان به اتیسم از سوی بهزیستی پرداخت می شود و بقیه هزینه ها را خانواده ها می پردازند.
وحید شعاری مدیر اولین مركز آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اتیسم بابل هم گفت : اوتیسم (Autism) نوعی اختلال رشدی است كه با رفتارهای ارتباطی، كلامی غیر طبیعی مشخص می شود كه علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می كند و علت اصلی آن ناشناخته است و این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.
وی افزود : این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد.
او ادامه داد : كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات كلامی و غیر كلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی ، مشكل دارند كه این اختلال ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می سازد.
مركز روزانه آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلال اتیسم در بابل ظرفیت پذیرش 50 نفر را دارد.
خبرنگار : زینب حبیب پور گودرزی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7328/1654
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۷
ساری - ایرنا - چهارمین مركز آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلال اتیسم مازندران امروز یكشنبه همزمان با دهه مبارك فجر با حضور معاون توانبخشی بهزیستی مازندران در بابل راه اندازی شد.