به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، فناوري واقعيت مجازي آنلاين (ovr) يكي از 10 محصول فناورانه منتخبي است كه روز گذشته (17 بهمن ماه) از سوي پارك علم و فناوري دانشگاه تهران رونمايي شد.
'كام دين حاجي ميرزايي' مديرعامل شركت هنر عمران ايرانيان درباره ويژگي هاي اين محصول به خبرنگار ايرنا گفت:
از طريق اين فناوري، امكان حضور كاربران در محيط هاي فرا واقعي با استفاده از نرم افزارهاي رايانه اي و همچنين شبيه سازي محيط و كالاها در فضاي وب فراهم شده است.
وي ادامه داد: به عنوان مثال، شركت هاي خودروساز براي نمايش محصولات خود، تاكنون يك عكس از خودرو روي سايت شركت قرار مي دهند كه اين فناوري، عكس خودرو را شبيه سازي كرده و كاربر با مراجعه به سايت مي تواند روي آن كليك و درهاي خودرو را باز كند، سوار آن شود چراغهاي خودرو را روشن يا خاموش و آپشن هاي مختلف آن را امتحان كند.
اين فناور ايراني، واقعيت مجازي آنلاين مراكز خريد را از ديگر محصولات ارائه شده با استفاده از اين فناوري جديد برشمرد و خاطرنشان كرد: فروشگاه هاي آنلاين سه بعدي ما فروشگاه هاي آنلايني نيستند كه فقط نوشته داشته باشند و كاربر از طريق وب سايت مي تواند در فروشگاه قدم بزند روي كالاها كليك كند، آنها را بچرخاند و با تغير فاصله و زاويه ديد، كاملا آن را بررسي كند و درصورت تمايل، خريد خود را انجام دهد.
وي بيان داشت: اين درحاليست كه تاكنون كاربران با مراجعه به سايت هاي مختلف فقط مي توانستند تصاوير يك خودرو را به صورت 360 درجه و كروي و از اطراف آن مشاهده كنند ولي ما تعامل با محيط را براي كاربران، پياده سازي كرديم به طوريكه فرد مي تواند با كليك روي تصوير، درهاي خودرو را باز كند و خود را در آن محيط ببيند.
حاجي ميرزايي افزود: از همين فناوري همچنين اولين جامعه مجازي سه بعدي را با نام 'سامانه ساعت صفر' ارائه داديم كه در آن، شهرهاي اينترنتي ما قرار گرفته اند و هر فردي كه عضو اين شهرها مي شود خانه خودش را دارد و مي تواند از شبكه هاي تلويزيوني ما و برنامه هاي آنها استفاده كند، وارد خيابانهاي شهر شود، به فروشگاه ها برود و خودش را به ديگر كاربران معرفي كند.
وي تصريح كرد: شهرهاي ساخته شده در اين سامانه، تركيبي از واقعي و تخيلي است ولي خود شهر به صورت انتزاعي و انيميشني طراحي شده است كه البته مي تواند با واقعيت تركيب شود مثلا ساختمان مركز خريد به صورت انتزاعي طراحي شود ولي فضا و كالاهاي داخل آن مي تواند واقعي باشد.
اين فعال فناوري در پاسخ به خبرنگار ايرنا مبني بر زمان توليد اين فناوري در قالب اپليكيشن نيز گفت: فناوري واقعيت مجازي آنلاين الان به صورت وب سايت است و ارائه آن در قالب اپليكيشن نيز جزو برنامه هاي آتي ماست.
وي توضيح داد: از آنجا كه شهرهاي سامانه ساعت صفر درحال تكميل است به محض كامل شدن مجموعه آن، روي وب قرار خواهد گرفت و زمان بهره برداري اين سامانه براي استفاده عموم نيز نيمه اول سال 96 خواهد بود.
حاجي ميرزايي با يادآوري اينكه در زمان حاضر، شبيه سازهاي خودرو و شبيه سازهاي مراكز خريد از طرف اين شركت فناور ارائه شده است، گفت: اين امكان براي هر صنعتي كه بخواهد كالا و حتي خدمات خود را شبيه سازي سه بعدي كرده و در محيط وب براي كاربران ارائه دهد، وجود دارد.
فناوري واقعيت مجازي آنلاين، اولين نسخه از موتور پردازش تصاوير با فناوري micri image است كه جهت توليد انواع شبيه ساز آنلاين براساس استانداردهاي وب بدون نياز به نصب نرم افزار جانبي قابليت ايجاد call to action بر روي المان هاي تصاوير، حركت و چرخش و تشريح سه بعدي اجزاي تصوير از طريق كليك بر روي آنها و پياده سازي سناريوهاي حركتي در محيط هاي واقعي و مجازي ارائه شده است.
اين محصول از طريق تحقيق و توسعه داخلي و به شيوه مهندسي معكوس و انتقال فناوري به مرحله توليد رسيده و از تيرماه امسال به بازار عرضه شده است.
از جمله مشخصات اين محصول مي توان به طراحي براساس استانداردهاي وب، بدون نياز به فلش مموري، قابليت واكنش گرا، بدون نياز به نصب نرم افزار جانبي، قابليت صداگذاري زمينه و صداگذاري روي انواع اكشن هاي سناريو، قابليت طراحي منوهاي صوتي، دايناميك بودن و اتصال به ديتابيس، قابليت طراحي براساس سناريو حركتي، بهينه سازي شده براي انواع سرعت اينترنت، حركت پيوسته در محيط ، قابليت ادغام با تكنيك هاي واقعيت افزوده و قابليت مونتاژ با سناريوهاي ويدئويي اشاره كرد.
واقعيت مجازي آنلاين (ovr) نمايشي از تلاش بشر براي برداشتن مرزهاي بين فضاي واقعي و فضاي مجازي است.
اين تكنولوژي نوين به كاربر امكان مي دهد تا با يك محيط شبيه سازي رايانه اي اندركنش يا تعامل داشته باشد.
واقعيت مجازي كه از آن به عنوان محيط چندرسانه اي همه جانبه نيز ياد مي شود، يك محيط شبيه سازي كامپيوتري است كه مي تواند حضور فيزيكي را در يك محل و در يك دنياي واقعي و يا دنياي مجازي شبيه سازي كند.
با استفاده از اين فناوري، تمام امكانات و ويژگي هاي واقعيت مجازي در دنياي وب با سناريوهاي خاص اين محيط پيوند داده مي شود.
فروشگاه هاي اينترنتي سه بعدي، تورهاي گردشگري مجازي با قابليت تعامل كاربر با محيط و شبيه سازي آنلاين خودرو با بهره گيري از تصاوير واقعي، نمونه هاي قابل اجرا با اين فناوري جديد به شمار مي آيد.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب كارگر ** انتشاردهنده: معصومه گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:irnaelm@https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
تهران- ايرنا- محققان يكي از شركت هاي مستقر در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران موفق به ارائه فناوري واقعيت مجازي آنلاين (Online Virtual Reality ) شدند كه امكان شبيه سازي در فضاي وب را براي كاربران فراهم مي سازد.