كرمان - ایرنا - رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم كرمان و راور در خانه ملت گفت: افزایش سهم فروش نفت یك كار بزرگ در كشور و از نتایج برجام است.

محمدرضا پورابراهیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:طی نامه ای به آقای زنگنه وزیر نفت بابت افزایش سهم فروش نفت تشكر كردیم كه زحمات زیادی در این زمینه متقبل شده اند.
به گفته وی این كار دشواری بود كه در بازار اوپك سهم ایران را به 2 میلیون 500 هزار بشكه برسانیم.
پورابراهیمی ادامه داد: عربستان تمام تلاش خود را كرد تا قیمت نفت را كاهش دهد و جمهوری اسلامی ایران و روس ها را از اقتصاد خارج كند و حتی در این مسیر حاضر شد، میلیاردها دلار ضرر كند.
وی افزود: در این راستا سه اتفاق رخ داد ،یكی این بود كه عربستان و كشورهای عربی حاضر نبودند سهم اوپك تثبیت شود لذا به تثبیت سهم اوپك تن دادند و همچنین قبول كردند علاوه بر اینكه كشورها سهم خود را فریز می كنند، جمهوری اسلامی ایران هم به سهم قبلی خود برسد.
پور ابراهیمی اضافه كرد: سوم اینكه سعودی ها با قیمت نفت اصلا موافق نبودند اما با وجود جنگ یمن برای اینكه بتواند هزینه های سنگین مزدوران خود را بپردازند، توافق كردند قیمت نفت افزایش پیدا كند.

** لایحه بانكداری اسلامی در دست اقدام است
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان كرد: طرح بانكداری اسلامی را پیگیری و حتی كلیات این طرح در كمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده و كمیته پولی بانكی كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ریاست بحرینی نماینده مردم مشهد پیگیر این كار است.
پورابراهیمی افزود: احتمالا اول سال 96 رای گیری انجام می شود و طرح یا لایحه بانكداری اسلامی را تا ماه های اول همان سال برای تصویب به صحن می آوریم.
وی ادامه داد: اگر دولت، قبل از اینكه ما طرح را نهایی كنیم لایحه را به ما بدهد می توانیم در قالب لایحه این كار را انجام دهیم.

** فضای وحدت و همدلی، توسعه كرمان را شتاب داده است
نماینده مردم كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه فضای وحدت و همدلی كه در كرمان به وجود آمده مسیر توسعه این استان را شتاب داده است گفت: وجود مدیریت اجرایی در كرمان با سابقه بخش خصوصی، شناخته شدن كرمان به عنوان یكی از سه استان اقتصاد مقاومتی و رویكرد وحدت و همدلی بین اركان مدیریتی استان و ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه كمك كرد كه ما بتوانیم ارزیابی قابل قبولی در این زمینه در مقایسه با استان های دیگر داشته باشیم.
وی همچنین با بیان اینكه نمی گوییم در همه زمینه ها خوب عمل كرده ایم اظهار كرد: كرمان نسبت به سایر استان ها در اقتصاد مقاومتی پیشگام است.
پور ابراهیمی اضافه كرد: به نظر من در عرصه های مختلف بخصوص در حوزه های اقتصادی كارهای مفید و حركت های خیلی خوبی در استان كرمان آغاز شده كه شاید سال های آینده بتوانیم آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم.
وی ادامه داد: یكی از نگرانی های ما تغییر در دولت به معنی تغییر در شخص رئیس جمهوری و یا تغییر در كابینه دولت است، زیرا این امری طبیعی است كه هر دولتی روی كار می آید كابینه آن هم تغییر كند.
نماینده مردم كرمان و راور در خانه ملت تصریح كرد: نگرانی من برای سال آینده این است كه وضعیت توسعه استان دچار چه تغییری می شود؟ زیرا هر زمان استانداری تغییر می كند استاندار جدید كارهای جدیدی را آغاز و تغییرات مدیریتی تازه ای را اعمال می كند.
پور ابراهیمی تاكید كرد: تلاش می كنیم تا جایی كه امكانپذیر باشد این مسیر توسعه در استان كرمان ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به اینكه تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی به استان كرمان دعوت شده اند عنوان كرد: امروز بنیاد بركت در راور اعلام كرده تا سه سال دیگر كاری می كنیم یك نفر بیكار در این شهرستان وجود نداشته نباشد.
پور ابراهیمی اظهار كرد :اگر این اتفاق رخ دهد تحولی بزرگ در شهرستان راور اتفاق خواهد افتاد و همه مردم و مسئولان باید در این زمینه كمك كنند.
وی با بیان اینكه مردم باید درگیر اقتصاد شوند گفت: اقتصاد مردمی یعنی مردم همانگونه كه جنگ را فرماندهی كردند و در فتنه های مختلف انقلاب را حمایت كردند در عرصه اقتصادی هم ورود كنند.
به گفته پور ابراهیمی اگر مردم در میدان نباشند مسئولان نمی توانند كاری انجام دهند.
وی عنوان كرد: امروز بنگاه های بزرگ اقتصادی در كرمان مدیریت توسعه را عهده دار شده كه به عنوان مدل جدیدی از توسعه در كرمان در حال انجام است.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاكید بر اینكه عملكرد دولت یازدهم موفقیت آمیز بوده است عنوان كرد: اقدامات فعلی پاسخگوی نیازهای مردم نیست و ما به شدت نیازمند كارهای بزرگ هستیم كه البته بخشی از آنها به دولت مربوط نیست و به قوانین و مقررات مربوط می شود.
وی عنوان كرد: بحث پایلوت شدن كرمان به عنوان استان اقتصاد مقاومتی بازه زمانی ندارد و ادامه خواهد داشت.

** سهم مالیاتی كرمان به 20 درصد كاهش یافت
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در استان كرمان وضعیت وصول مالیات ها نسبت به بودجه خوب بوده است گفت: برای این استان نرخ رشد مالیاتی 35 درصدی مصوب شده بود كه این عدد با 15 درصد كاهش به میانگین كشوری رسید.
وی افزود: در كمیسیون تلفیق تاكید كردیم كه در زمینه سهم مالیاتی كرمان، میانگین كشوری مورد تایید است و امروز نرخ رشد مالیاتی این استان به 20 درصد رسیده است.
پور ابراهیمی عنوان كرد: حدود 30 درصد از مجموع درآمدها و منابع درآمدی دولت از استان ها تامین می شود در حالی كه مجموع منابع اختصاص یافته برای مصارف استان ها زیر 10 درصد است كه این، شاخص تمركزگرایی است.
وی با اشاره به اینكه امروز اقتصاد كشور نیازمند رویكرد عدم تمركز است افزود :حداقل 20 درصد از بودجه كشوری باید استانی شود و در این زمینه توانستیم 10 درصد را به 2 برابر افزایش داده كه این به معنای عدم تمركز است.
پور ابراهیمی اظهار كرد: موضوع تفویض اختیار به استانها را 2 سال قبل به ریاست جمهوری تقدیم كردیم و خواستیم كه استان كرمان را به عنوان اولین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی اعلام كند كه 170 نماینده مجلس شورای اسلامی آن را امضا كردند.
وی ادامه داد: امسال پیرو آن نامه در برنامه ششم حكم آوردیم و الان در ماده 31 برنامه ششم آمده است كه دولت مكلف است اختیارات را تفویض كند.
پور ابراهیمی گفت: اگر این اتفاقات رقم بخورد و بتوانیم رویكرد تمركز را به رویكرد عدم تمركز تبدیل كنیم، كرمان استانی است كه به راحتی می تواند بعد از پنج سال ثروتمندترین استان كشور شود فقط باید اجازه دهیم كه تصمیمات را خود مسئولان استان اتخاذ كند.
وی تصریح كرد: با این كار، هم رقابت ایجاد شده و هم انگیزه برای پرداخت مالیات بیشتر می شود.
یك ماه قبل رئیس كل امور مالیاتی كشور در نشستی با حضور رئیس مجمع نمایندگان استان كرمان، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم كرمان و راور و جمعی از مسئولان این استان و فعالان اقتصادی كه در محل اتاق بازرگانی، صنایع و كشاورزی استان كرمان برگزار شد عنوان كرد: رشد مصوب مالیات سال 96 استان كرمان نسبت به امسال 35 درصد شده كه منطقی نیست و باید این مسئله را در مجلس حل و این درآمد را تعدیل كرد.
كرمان در سفر اردیبهشت ماه امسال رئیس جمهوری و كاروان تدبیر و امید به این استان به عنوان سومین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی در كشور معرفی شد.
بر اساس تصمیم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان كرمان، این استان برای اجرای برنامه های و طرح های اقتصاد مقاومتی به هشت منطقه تقسیم شده است.
طرح شهر نمونه اقتصاد مقاومتی نیز از سال 1393 با مشاركت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و با تكیه بر توانمندی های بومی و محلی در شهرستان قلعه گنج در جنوب استان كرمان در دست اجراست.
7429 /1354
خبرنگار: كمیل بهشتیان ** انتشاردهنده: پروانه امانی