به گزارش ايرنا، «كورش كرم پور حقيقي» نماينده مردم فيروز آباد در مجلس شوراي اسلامي امروز(دوشنبه) كه رئيس گروه دوستي پارلماني ايران - تركمنستان ، تاجيكستان و افغانستان ، در ديدار «احمد قربانف» سفير عشق آباد، «نعمت الله امام زاده» سفير دوشنبه ، و «نصير احمد نور» سفير كابل در تهران تصريح كرد: گروه هاي دوستي پارلماني جمهوري اسلامي از هرگونه اقدامي در راستاي تأمين منافع ملت هاي ايران و اين كشورها حمايت مي كند.
رئيس گروه دوستي پارلماني جمهوري اسلامي ايران – تركمنستان برضرورت رفع موانع در خصوص انتقال گاز تركمنستان به ايران تاكيد كرد.
وي در اين ديدار با اشاره به روند رو به رشد مناسبات ميان دو كشور گفت: پيوندهاي عميق تاريخي و فرهنگي ميان دو ملت پشتوانه محكمي براي توسعه ارتباطات سياسي، فرهنگي و اقتصادي بويژه روابط پارلماني فيمابين مي باشد.
رئيس گروه دوستي پارلماني جمهوري اسلامي ايران – تركمنستان در ادامه برضرورت رفع موانع در خصوص انتقال گاز تركمنستان به ايران تاكيد كرد و گفت: با توجه به دوستي و برادري ميان مردم دو كشور ميتوان با برگزاري جلسات و رايزني هاي مستمر موانع جزيي در مسير ارتباطات فيمابين را از بين برد.
كرم پور در پايان بر تبادل هيات هاي سياسي و پارلماني و رايزني هاي مستمر ميان مقامات عاليرتبه دو كشور تأكيد كرد.
**روابط ايران و تركمنستان رابطه اي نمونه در ميان كشورهاي منطقه
«احمد قربانف» سفير تركمنستان در تهران در ادامه اين ديدار با استقبال از روند رو به رشد مناسبات دو كشور گفت: بايد با برنامه ريزي مناسب روابط دو كشور را به رابطه اي نمونه در ميان كشورهاي منطقه و جهان تبديل كنيم.
وي توسعه مراودات ميان مجالس و كميسيون هاي تخصصي در فرآيند تصويب قوانين و انتقال اين تجارب تأكيد كرد.
**سايست ايران در تاجيكستان
«كورش كرم پورحقيقي» رييس گروه دوستي پارلماني جمهوري اسلامي ايران - تاجيكستان همچنين در ديدار جداگانه با «نعمت الله امام زاده» سفير تاجيكستان در تهران گفت: سياست جمهوري اسلامي ايران همواره برقراري امنيت و آرامش در تاجيكستان بوده است و از هرگونه اقدامي در اين راستا حمايت خواهيم كرد.
كرم پور در ابتداي اين ديدار با اشاره به اشتراكات ديرينه فرهنگي، مذهبي ميان مردم دو كشور مسلمان ايران و تاجيكستان گفت : زبان مشترك، روابط تاريخي و پيشينه مناسب ميان دو كشور ايران و تاجيكستان فرصتهاي فراواني براي توسعه و گسترش مناسبات سياسي، فرهنگي و اقتصادي بوجود آورده است كه بايد در راستاي منافع دو ملت از آن بهره برد.
وي افزود : گروههاي دوستي پارلماني در مجالس دو كشور ميتوانند به تقويت و تحكيم مراودات بويژه روابط پارلماني فيمابين كمك فراواني نمايند.
رئيس گروه دوستي پارلماني جمهوري اسلامي ايران – تاجيكستان با تأكيد بر ظرفيت هاي اقتصادي و كشاورزي در ايران و تاجيكستان تصريح كرد: بايد با برنامه ريزي مناسب و بهره گيري از ظرفيت هاي تجاري و كشاورزي در دو كشور به روند تبادلات اقتصادي فيمابين شتاب بيشتري بخشيد.
نماينده مردم فيروز آباد در مجلس در ادامه بر رايزني مستمر ميان مقامات دو كشور در موضوعات منطقه اي و بين المللي تأكيد كرد و افزود : حضور مثبت دو كشور ايران و تاجيكستان در مجامع منطقه اي و بين المللي در كنار يكديگر ميتواند به برقراري ثبات و آرامش در منطقه كمك فراواني نمايد.
كرم پور در پايان تصريح كرد : سياست جمهوري اسلامي ايران همواره برقراري امنيت و آرامش در تاجيكستان بوده است و از هرگونه اقدامي در اين راستا حمايت خواهيم كرد.
**عملياتي شدن هر چه سريعتر پروژه هاي مشترك ايران و تاجيكستان
«نعمت الله امام زاده» سفير تاجيكستان در تهران نيز در ادامه اين ديدار با تشريح پيوندهاي عميق فرهنگي و تاريخي ميان دو كشور گفت: وجود اشتراكات فراوان ميان تاجيكستان و ايران به تقويت و تحكيم مناسبات فيمابين منجر خواهد شد.
سفير تاجيكستان در بخش ديگري بر ضرورت اجرايي شدن پروژه هاي مشترك تأكيد كرد و افزود : عملياتي شدن هر چه سريعتر پروژه هاي مشترك به ارتقاء سطح مناسبات فيمابين كمك فراواني خواهد كرد.
** اشتراكات فرهنگي و تاريخي ميان دو ملت ايران و افغانستان بستر مناسبي جهت توسعه روابط دو كشور است
«كوروش كرم پور حقيقي» رئيس گروه دوستي پارلماني ايران-افغانستان همچنين در ديدار ديگري با «نصير احمد نور» سفير افغانستان در تهران علاو بر گفت و گو پيرامون چشم انداز روابط دوجانبه به روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي اسلامي منطقه به ويژه افغانستان اشاره و نسبت به توسعه و گسترش اين روابط ابراز اميدواري كرد.
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران-افغانستان در ابتداي اين ديدار با اشاره به روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي اسلامي منطقه به ويژه افغانستان نسبت به توسعه و گسترش اين روابط ابراز اميدواري كرد و گفت: 'اشتراكات فراوان فرهنگي، ديني و تاريخي و علاقه و پيوند برادري ميان دو ملت و دو كشور از ديرباز تاكنون بستر مناسبي جهت توسعه و گسترش روابط فيمابين فراهم كرده است'.
وي در ادامه گفت:'مجلس شوراي اسلامي، كميسيون هاي تخصصي و به ويژه گروه دوستي پارلماني ايران-افغانستان آمادگي لازم جهت افزايش همكاري هاي دو كشور را دارند'.
وي افزود:' ايجاد ارتباط صحيح و اصولي و پيوند برادري همه جانبه ميان ملت ايران و افغانستان عامل مهمي در اتحاد ، انسجام و دوستي ميان دو كشور است'.
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران-افغانستان در پايان با اشاره به اينكه اتباع افغان ساليان سال در كنار ملت جمهوري اسلامي ايران زندگي مي كنند خاطر نشان كرد:'زنان و مردان افغان حقيقتا خواهران و برادران ما بوده و جمهوري اسلامي ايران در همه حال در كنار آنها بوده است'.
** افزايش همكاري هاي منطقه اي ايران و افغانستان/ پيشرفت پروژه هاي بندر چابهار و خط آهن
«نصير احمد نور» سفير افغانستان در تهران نيز در ابتداي اين ديدار با تبريك سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و با اشاره به اراده كشورش در تحكيم روابط با جمهوري اسلامي ايران گفت: ' ايران و افغانستان از گذشته روابط خوب و مشتركات فراواني داشته اند و مشتركات دو كشور در سطح بين المللي نيز بينظير و متناسب با همين مشتركات است'.
سفير افغانستان در تهران در ادامه با اشاره به اينكه افزايش همكاري هاي دو كشور به ويژه همكاري هاي منطقه اي نه تنها طبيعي بلكه نياز دو كشور است گفت:' افزايش همكاري هاي منطقه اي دو كشور نه تنها در بعد سياسي-امنيتي بلكه ابعاد ديگر از جمله اقتصادي منطقه را متاثر خواهد كرد'.
وي در همين زمينه به پيشرفت پروژه هاي مهم موجود از جمله پروژه بندر چابهار و پروژه خط آهن اشاره كرد'.
به گزارش خانه ملت، نصير احمد نورسفير افغانستان در تهران با اشاره به رفت و آمدهاي سياسي و مثبت ارزيابي كردن سطح روابط پارلماني دو كشور از افزايش اين رفت و آمدها در جهت گسترش و فعال شدن بيش از پيش روابط موجود استقبال كرد'.
شبك*سيام**3070**3061**1449**1917تنظيم كننده: داود نخ كوب نياسر** انتشار دهنده: سيد محمد باقر نوربخش
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۳
تهران-ايرنا- رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و كشورهاي تركمنستان،تاجيكستان و افغانستان در ديدارهاي جداگانه با سفيران اين كشورها در تهران درباره توسعه ارتباطات سياسي، فرهنگي و اقتصادي به ويژه روابط پارلماني فيمابين گفت و گو كرد.