به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، اين دستگاهها كه به شكل كپسولهاي كوچك طراحي شدهاند، قابليت اندازهگيري دما و ساير ويژگيهاي بيولوژيكي و همچنين ارسال بلادرنگ اطلاعات را براي يك گيرنده بيروني با استفاده از فناوري بيسيم دارند.
در اين فناوري از همان تكنيكي استفاده شده است كه در مدارس براي ساخت باتريهاي دستساز آموزش داده ميشود. در اين كپسولها از اسيد معده براي ايجاد جريان الكتريكي بين دو الكترود از جنس روي و مس استفاده ميشود.
محققان در آزمايشات اوليه با حيوانات بزرگ نشان دادند كه اين دستگاه قادر است به مدت شش روز در هر 12 ثانيه دماي بدن جانور را اندازهگيري و مخابره كند.
اكنون محققان در حال بهينهسازي اين فناوري هستند تا كارآيي آن را افزايش دهند و بتوانند از آن براي ساخت انواع مختلفي از دستگاههاي بلعيدني بهره بگيرند.
اين فناوري راهگشاي توليد نسل جديدي از دستگاههاي الكترونيكي كوچك است كه امكان كاركردن در دستگاه گوارش را براي يك هفته يا حتي چند ماه در سيستم گوارش انسان دارند. اين دستگاهها نحوه تفكر ما را درباره تشخيص، نظارت و درمان بيماريها متحول ميكنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Biomedical منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
تهران - ايرنا - محققان ام آي تي و بيمارستان Brigham and Women's بوستون آمريكا، مجموعه جديدي از دستگاههاي بلعيدني توليد كردهاند كه توان موردنياز خود را از اسيد معده به دست ميآورند. اين دستگاهها قادرند به مدت يك هفته در دستگاه گوارش باقي بمانند.