شهركرد- ايرنا-رئيس كل دادگستري چهارمحال وبختياري از مختومه شدن 117هزار پرونده در دادگاههاي اين استان تا بهمن ماه امسال خبر داد.

به گزارش ايرنا،سيد عبد الله موسوي روز سه شنبه در نشست خبري شوراي قضائي استان به مناسبت دهه فجر افزود: از ابتداي امسال نيز تاكنون 116هزار پرونده به دادگاه ها و دادسراي هاي استان وارد شده است.
وي گفت: مجموع پرونده هاي كه تاكنون مختوعه شده است 117هزار پرونده است و هنوز بيش از 27 هزار پرونده در دست بررسي است.
موسوي افزود: بيشترين پرونده هاي ورودي به دادسرا و دادگاه هاي استان ضرب و جرح، توهين به اشخاص عادي، سرقت مستوجب تعزير، تهديد و ايراد صدمه غيرعمد بر اثر تصادفات رانندگي و بيشترين پرونده هاي حقوقي شامل تامين خواسته، مطالبه خسارات دادرسي، مطالبه وجه، مطالبه چك و اعسار از پرداخت هزينه داد رسي و پرنده هاي خانواده مطالبه مهريه، طلاق توافقي، الزام به تمكين و طلاق به درخواست زوجه بوده است.
وي با اشاره به اهميت فعاليت هاي و اقدامات پيشگيرانه در استان در زمينه كاهش طلاق افزود: هم اكنون مراكز مشاوره زوجين در 9شهرستان استان و دادگاه هاي بخش راه اندازي شده است كه در اين مراكز با ارائه مشاوره به زوجين متقاضي طلاق درسالجاري بيش از 447 پرونده طلاق بين زوجين به مصالحه رسيده است.
موسوي اظهار كرد: استان چهارمحال وبختياري جزء استان هاي پيشرو در زمينه كاهش طلاق در سطح كشور است كه برگزاري كلاس هاي مهارت زندگي و سبك زندگي براي زوجين در شرف ازدواج از مهمترين دلايل كاهش طلاق و استحاكم در بنيان خانواده بوده است.
به گفته وي، از ابتداي امسال تاكنون 45هزار و 293پرونده در شوراهاي حل اختلاف استان تشكيل شده كه در اين مدت 43 هزار و 381 پرونده مختومه شده است.
موسوي تعداد پرونده هاي منجر به صلح و سازش در اين مدت شوراهاي حل اختلاف استان را 10 هزار و 199پرونده عنوان كرد و گفت: دراين مدت 6 فقره پرونده قتل نيز با مداخله شوراي حل اختلاف منجر به صلح و سازش شده است.
***
بازگشت مجدد زندانيان در چهارمحال وبختياري 1.8درصد است
مديركل زندان ها و اقدامات تاميني چهارمحال و بختياري ميزان بازگشت مجدد زندانيان آزاد شده به زندان هاي استان را تنها 1.8درصد عنوان كرد.
عبدالرحمان توفيقان نيز افزود: بازگشت زندانيان به چرخه جرم و بازگشت به زندان در سطح كشور 12 درصد است كه اين ميزان به دليل افزايش مراقبت هاي بعد از خروج و مشاوره و حمايت هاي اشتغالزايي در استان 1.8درصد است.
وي با اشاره به اينكه چهارمحال و بختياري از نظر تعداد زنداني نسبت به جمعيت استان در رتبه هاي آخر است ،اظهار كرد: ورودي زندان ها استان در امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنين موجودي زندانيان 10 درصد كاهش داشته است.
توفيقيان گفت: تلاش براي آزادي زندانيان و كاهش وردي زندان از محوري ترين سياستها و برنامه هاي اين اداره و كاهش هدفمند جمعيت كيفري است كه در اين مدت آزادي زندانيان 10 درصد افزايش داشته است.
*****
مديركل ثبت اسناد و املاك چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست از صدور بيش از 170سند مالكيت براي موقوفات استان در سالجاري خبر داد و گفت: امسال بيش از 22 هزار سند كاداستر(تك برگي) در استان صادر شده است.
سيد محمود بهرسي از كسب رتبه اول كشوري در امور املاك در سالجاري توسط اين اداره كل در سطح كشور خبر داد وگفت: به روز شدن رسيدگي به پرونده هاي قانون تعيين تكليف اراضي فاقد سند و صدور 32 هزار سند در راستاي قانون تعيين تكليف اراضي از برنامه هاي مهم سالجاري اين اداره كل بوده است.
وي با اشاره به اهميت تعويض اسناد مالكيت دفترچه اي به كاداستري افزود: زمان تبديل اسناد مالكيت دفترچه اي به كاداستري تا 72 ساعت كاهش پيدا كرده و زمان رسيدگي به تقاضاي تفكيك آپارتماني نيز از 2 ماه به 2 روز كاهش يافته است.
وي، از صدور 98 درصدي اسناد مالكيت اراضي ملي و موات و تحقق برنامه هدف سالجاري در مقوله جانمايي و پلاك گذاري و تثبيت قطعات و صدور اسناد مالكيت دولتي درسالجاري خبر داد.
***
مديركل بازرسي چهارمحال وبختياري نيز گفت: امسال 122پرونده عمومي براساس گزارشات مردمي و حضور بازرسان در دستگاه هاي اجرايي تشكيل شد كه گزارش تمام اين پرونده ها تكميل شده است.
سيد محمد مهدي طباطبايي مهريزي افزود: امسال 2 هزار و 600 هكتار از اراضي ملي استان رفع تصرف و 850 هكتار نيز خلع يد شده است.
وي با اشاره به اهميت نظارت بر معاملات از جمله مناقصات و مزايده ها افزود: در اين مدت 444 مناقصه، 290 مزايده با بيش 4 هزار و 70ميليارد ريال ارزش در ادارات استان برگزار شده است كه از اين تعداد 10 مورد با ارزش يكهزار و 607ميليارد ريال به مرحله تجديد رسيده است و هفت معامله نيز پيشنهاد اصلاحي داده شده است.
وي گفت: در اين مدت 1.5ميليارد ريال وجوه به حساب مشتريان و 100ميليون ريال برگشت وجوه به حساب بانكها بازگشت داده شده و از تضييع حقوق دولتي در دستگاه هاي اجرايي به ميزان 17ميليارد ريال در استان جلوگيري شد.
***
مديركل تعزيرات حكومتي چهارمحال وبختياري نيز گفت: امسال 4 هزار و 416 پرونده تخلف در 3 حوزه كاري كالا و خدمات، بهداشت و قاچاق كالا در استان تشكيل و 4 هزار و 397 پرونده به ارزش 558 ميليارد ريال مختومه و 266 پرونده نيز باقيمانده است.
محمد رضا عمرون با اشاره به كاهش 35درصدي پرونده هاي كالا و خدمات در استان افزود: در اين مدت 2 هزار و 600پرونده تخلف در حوزه كالا و خدمات در استان تشكيل شده است.
وي به تشكيل يكهزار و 10 پرونده تخلف در حوزه بهداشت و 806 پرونده در حوزه قاچاق كالا اشاره كرد و گفت:تشكيل پرونده در حوزه بهداشت 25 درصد افزايش و در حوزه قاچاق كالا 27درصد افزايش يافت.
عمرون، عدم درج قيمت ، عدم رعايت دستور العمل بهداشتي ،گرانفروشي، حمل و نقل كالاي قاچاق و عدم ارائه فاكتور خريد و تقلب بيشترين فراواني تخلفات در سالجاري بوده است.
وي، تعداد فراواني از لحاظ دفعات كشف كالاي قاچاق را در زمينه پوشاك، پتو، برنج ، اسباب بازي، مواد خوراكي و آشاميدني و تعداد فراواني از لحاظ ارزش ريالي را لپ تاپ، كفش، اسباب بازي و برنج عنوان كرد.
مديركل تعزيزات حكومتي استان از برگزاري يكهزار و 475گشت مشترك با مراجع قضايي در استان خبر داد و گفت: 175 واحدهاي داراي تخلف شناسايي شده و 691واحد بدون تخلف بودند.
وي با اشاره به اهميت مقابله با قاچاق چوب و زغال در استان افزود: امسال 184پرونده قاچاق چوب و زغال در استان تشكيل و 166پرونده به ارزش چهار ميليارد و 496ميليون ريال مختومه شده است.
***
مديركل پزشكي قانوني چهارمحال وبختياري با اشاره به اينكه كمبود پزشك متخصص از مهمترين مشكلات پزشكي قانوني استان است افزود: امسال 3پزشك متخصص براي شهرستان هاي بروجن، لردگان و شهركرد به صورت قراردادي جذب شده است.
منصور فيروزبخت گفت: امسال 24 هزار و 303 معاينه در مراكز پزشكي قانوني استان انجام شده كه اين ميزان نسبت به سال گذشته 5.2 درصد افزايش داشته است.
وي گفت: در اين مدت برق گرفتگي يك مورد، غرق شدگي 14 مورد و فوتي ناشي از سوء مصرف مواد مخدر در استان 36 مورد به مراجع پزشكي قانوني ارجاع داده شده است.
به گفته وي، معاينات نزاع هفت هزار و 308 مورد بوده كه اين ميزان نسبت به سال گذشته 3.9درصد كاهش داشته است و برخي از افراد مراجعه كننده به دلايل مختلف خودزني كرده بودند كه پزشكان اين اداره آن را تشخيص دادند.
وي گفت: در اين مدت 195 فوتي تصادفات در استان وجود داشت كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.1درصد افزايش داشته است.
وي تعداد فوتي ناشي از گاز گرفتگي تا بهمن ماه را هفت مورد اعلام كرد و گفت: اجساد حوادث كار نيز 12 مورد بوده است.
***
دادستان نظامي استان چهارمحال وبختياري نيز از كاهش 16.8درصدي ورودي پرونده هاي قضائي به دادسراي نظامي استان خبر داد و گفت: برگزاري كلاس هاي آموزشي و آگاه سازي نيروهاي مسلح در سطح يگان هاي نظامي و انتظامي در استان از مهمترين دلايل كاهش آمار پرونده ها بوده است.پ
حشمت الله جوكار افزود: امسال 6هزار و 148نفر در اين دوره ها شركت كردند.
وي گفت: استان چهارمحال وبختياري در خصوص پيشگيري از وقوع جرم در سطح نيروهاي مسلح كشور رتبه دوم را كسب كرده است.
خبرنگار: سميه پناهنده** انتشار دهنده:محمود رئيسي
7360/2097