به گزارش ایرنا به نقل از وزارت نفت، محمد بن حمد الرمحی روز سهشنبه پس از مذاكره با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران درباره ساخت خط لوله صادرات گاز، افزود: نشست امروز با هیات ایرانی در باره مسائل مختلفی مذاكره شد، از جمله شرایط كنونی بازار نفت، همكاری كشورهای عضو و غیرعضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) برای بهبود شرایط بازار و قیمت نفت رایزنی شد.
وی اضافه كرد: پیش بینی می شود قیمت نفت در سال جاری میلادی در سطح مطلوبی باقی بماند و عمان نیز در قالب همكاری كشورهای عضو و غیرعضو اوپك به تعهدهای خود برای كاهش تولید نفت به منظور كاهش مازاد عرضه در بازار نفت، پایبند است.
وزیر نفت و گاز عمان گفت: پروژه صادرات گاز ایران به عمان با وجود چالشهای پیش رو در مسیر خود به خوبی پیش میرود و امیدواریم كه این پروژه مطابق با انتظارهای تهران و مسقط تكمیل شود.
الرمحی در باره زمان تكمیل پروژه صادرات گاز ایران به عمان گفت: تصور می شود سال ٢٠٢٠ میلادی برآوردی منطقی برای این منظور باشد.
وی اضافه كرد: پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان فراتر از دستاوردهای تجاری، می تواند سبب تحكیم روابط تاریخی و برادرانه تهران و مسقط شود، از لحاظ فنی و تجاری هم می تواند تضمین عرضه را برای ما به ارمغان بیاورد.
به گفته وزیر نفت عمان ، پروژه خط لوله صادرات گاز ایران به عمان نه تنها برای این دو كشور بلكه برای منطقه اهمیت بسیاری دارد و سود تجاری فراتر از انتظار خواهد داشت و اجرای این پروژه برای عمان بسیار نمادین است.
به گزارش ایرنا، زمان توافق سابق بین دو كشور منقضی شده و «علی اصغر هندی» مشاور وزیر نفت و مسئول پیگیری مطالبات وزارت نفت و «سیف حمد السلمانی» مدیركل اكتشاف و تولید نفت و گاز وزارت نفت عمان، امروز (سه شنبه) این سند را تمدید كردند.
جلسه هیات های ایرانی و عمانی برای تمدید این توافق و بررسی آخرین وضعیت آماده سازی مقدمات ساخت این خط لوله صبح امروز در حضور بیژن زنگنه و محمد بن حمد الرحمی وزیران نفت ایران وعمان در مركز همایش های وزارت نفت برگزار شد.
براساس مذاكرات صبح امروز، نمایندگان شركت های توتال (فرانسه)، شل (هلند-انگلیس)، كوگس (كره جنوبی)، یونیپر (آلمان) و میتسویی (ژاپن) در جلسه حضور یافته و پیشنهادات خود را برای مشاركت احتمالی در این پروژه ارایه كردند.
زنگنه وزیر نفت پس از پایان این مذاكرات، گفت: درباره چگونگی اجرای ساخت خط لوله صادرات گاز به عمان تا پایان فوریه (اوایل اسفند) به جمع بندی دست خواهیم یافت .
به گزارش ایرنا، ایران و عمان در سال 1392 یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی امضا كردند كه با اجرای آن گاز ایران از طریق یك خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود.
قرار است بخشی از این گاز در عمان مصرف شود و بخشی نیز در تاسیسات ال.ان.جی این كشور به گاز طبیعی مایع تبدیل و به بازارهای هدف صادر شود.
توجه به مخالفت امارات با عبور خط لوله از آب های كم عمق این كشور، این خط لوله از آبهای عمیق دریای عمان عبور می كند كه همین امر سبب افزایش هزینه و زمان اجرای طرح می شود.
فناوری ساخت و نصب خط لوله در بستر كم عمق دریا در اختیار شركت های ایرانی قرار دارد، اما شركت های ایرانی تاكنون تجربه نصب خط لوله در آبهای عمیق و زیر یك هزار متر را نداشته اند و بنابراین قرار است از تجربه شركت های بین المللی استفاده شود.
بر این اساس، چندی پیش نیز نشست مشترك نمایندگان ایران و مدیران بلندپایه وزارت نفت عمان با نمایندگان شركتهای توتال فرانسه، شل انگلیس-هلند و كوگس كره جنوبی برای حضور در پروژه صادرات گاز ایران به مسقط برگزار شد.
اقتصام**2022** 1559 ** خبرنگار:میثم طاهری ** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۰
تهران- ایرنا- وزیر نفت و گاز عمان گفت: چنانچه همه مراحل از جمله تامین مالی، جزئیات و طراحی مهندسی خط لوله به خوبی پیش رود، در سریعترین زمان، تكمیل پروژه صادرات گاز به عمان ظرف سه سال آینده پیش بینی می شود.