سنندج- ایرنا- فرماندار شهرستان بانه گفت: یكی از اهداف و سیاست های اصلی دولت تدیبر و امید تامین معاش مرزنشینان در راستای ارتقای درآمد ساكنان این مناطق است.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد فلاحی روز سه شنبه در آیین توزیع كارت های بانكی حاصل از فروش سوخت مناطق مرزی در بین مرزنشینان بخش ننور بانه كه در مسجد روستای 'خوری آباد' با حضور استاندار كردستان و نماینده مردم سقز و بانه برگزار شد، افزود: با پیگیری مسئولان در استان كردستان و تهران حركت های رو به جلو برای بهبود وضعیت مرزنشینان است.
وی ساماندهی بازارچه های مرزی را یكی از اهداف دولت در راستای ارتقای معیشت مرزنشینان دانست و گفت: تقویت و توسعه بازارچه های مرزی یكی از دغدغه های مهم مسئولان در استان كردستان است.
فلاحی افزود: با توجه به شرایط سخت مرزنشینان از مسئولان درخواست می كنم برای ساماندهی بازارچه های موقت هرچه سریع تر اقدام كنند.
وی پیگیری منطقه ویژه اقتصادی را یكی دیكر از ضرورت های مهم در بهبود معیشت مرز نشینان دانست و گفت: بسترهای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه فراهم بوده و هفته پیش یك سرمایه گذار از آلمان برای سرمایه گذار در منطقه ویژه اقتصادی بانه اعلام آمادگی كرده است.
وی یكی از سیاست های دولت تدبیر و امید را فراهم كردن بسترهای سرمایه گذاری عنوان كرد و افزود: این بستر های در كردستان با ساماندهی مرز سیرانبند تحقق منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی فراهم است كه امیدوارم زیر ساخت های لازم در این طرح های فراهم شود و آینده درخشانی برای مرزنشینان پیش بینی شود.
وی تاكید كرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی در بخش های مختلف برای سرمایه گذار در این بخش مختلف همكاری كنند.
وی مهمترین پروژه شهرستان بانه را در امسال پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر بانه عنوان كرد و گفت: در دهه مبارك فجر امسال پروژه های حائز اهمیتی در بانه به بهره برداری رسیده كه مهمترین آنها پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر بانه بود.
فرماندار بانه گفت: نباید امرار معاش مرزنشینان را وابسته به مرز كنیم اگر اتفاق خاصی در مرزها پیش بیاید زندگی مردم منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی اظهار كرد: توزیع در آمد فروش سوخت مرزی مصوبه سال 89 بوده كه با تاكید استاندار و نماینده شهرستان امسال عملیاتی شده كه امیدوارم با ادامه این روند درامد بیشتری نصیب مرز نشینان كنیم.
فلاحی افزود: افزایش شعاع دفترچه های كولبری یكی از خواسته های مردم منطقه است كه امیدوارم این خواسته مرزنشینان محقق شود و روستانشینان بیشتری از مزایای این طرح بهره مند شوند.
امام جماعت روستای خوری آباد نیز گفت: جاده مسیر بانه به طرف بخش ننور بسیار شلوغ است و هر سال دهها تصادف این مسیر اتفاق می افتد و خانواده های زیادی داغ دار می شوند.
ماموستا رئوف علائی افزود: مردم منطقه با مردم اقلیم كردستان رابطه بسیار خوبی دارند و سالانه مسافران زیادی به اقلیم كردستان سفر می كنند و بر عكس كه لازم است هر چه زودتر برای بازگشایی این مرز چاره جویی شود.
ماموستای علائی با اشاره به ضرورت بازگشایی مرز سیرانبند بانه، تصریح كرد: جاده های 'بانه سوته' وضعیت نامناسبی دارد و مسافرین اقلیم كردستان مجبور به تردد در این مسیر ناهمواره هستند و علاوه بر ایت تردد در مرز باشماق بسیار طولانی است و باید مسافرین مسیر زیادی برای رسیدن به مرز باشماق طی كنند.
وی همچنین به معیشت مرزنشینان اشاره كرد و گفت: هر مرزنشین ماهانه حدود 400 هزار تومان از بازار چه مرزی درآمد دارد با توجه به مشكلات معیشت مرزنشینان بازگشایی بازارچه های دیگر و مرز سیرانبند ضروری است.
وی اضافه كرد: مخزن آب روستا برای 80 خانوار احداث شده كه هم اكنون این روستا 140 خانوار است این مخزن نیاز مردم روستا را تامین نمی كند.
وی به ضعف آنتن دهی شبكه های تلویزیونی اشاره كرد و افزود: هیچكدام از شبكه های داخلی ایران كه با فرهنگ، آداب ورسوم منطقه سازگاری دارد نمی توانیم دریافت كنیم.
وی گفت: چندین نفر در این روستا به واسطه انفجار مین دچار نقص عضو شدند و از خدمات جانبازی محروم هستند كه لازم است این افراد عضو بنیاد جانباز شوند و از این خدمات بهره مند شوند.
به گفته وی تعدادی از روستاهای بخش ننور از نعمت گاز طبیعی محروم هستند كه باید برای بهره مندی این روستاها تلاش شود.
شهرستان مرزی بانه در 242 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/ 3020
**خبرنگار: زینب طلائی /**انتشار دهنده: عبدالله رحمانی
**آگاهی از آخرین اخبار استان كردستان در كانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg