تهران - ايرنا - محققان كالج سلطنتي لندن حسگري توسعه داده‌اند كه از سيگنال‌هاي ارسال شده توسط نورون‌هاي ستون فقرات به عنوان دستورالعمل‌هاي اجرايي براي حركت اندام‌ها مصنوعي استفاده مي‌كند. با اين روش اندام‌هاي مصنوعي مستقيما توسط سيستم عصبي بدن كنترل مي‌شوند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان براي آزمايش اين حسگر از شش داوطلب معلول كه دست يا پاي آن‌ها قطع شده بود كمك گرفتند و به منظور تقويت اين سيگنال‌ها، با استفاده از عمل جراحي، مسير نورون‌ها را تغيير داده و از اندام‌هاي آسيب ديده به عضلات سالم بيماران منتقل كردند. سپس سيگنال‌هاي دريافتي از اين نورون‌ها را تجزيه و تحليل كرده و با سيگنال‌هاي ارسال شده در بدن افراد سالم مقايسه كردند تا بتوانند دستورالعمل‌هاي حركتي اندام‌ها را شناسايي كنند.
درنهايت براي استفاده از اين دستورالعمل‌ها به منظور كنترل اندام‌هاي مصنوعي، حسگر جديد را روي عضلات اندام آسيب ديده قرار دادند و آن را به اندام مصنوعي متصل كردند.
در جريان اين تحقيقات داوطلبان توانستند مجموعه وسيع‌تري از حركات را با استفاده از اندام مصنوعي انجام دهند. اين حركات شامل بالا و پايين بردن بازو و حركات جانبي مچ دست است.
از آنجا كه حسگر درون بدن ايمپلنت نمي‌شود، استفاده از اين شيوه برخلاف اندام‌هاي مصنوعي كه توسط مغز كنترل مي‌شوند، نيازي به عمل جراحي و ايمپلنت مغزي ندارد.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: گلشن