به گزارش خبرنگار ايرنا، روز چهارشنبه و در نهمين روز از دهه مبارك فجر اولين جشنواره آواهاي عرفاني و موسيقي فولكلور به همت بسيج كانون هنرمندان سپاه سروآباد و با حضور نماينده مردم مريوان و سروآباد در مجلس شوراي اسلامي، مسئولين شهرستاني و پيشكسوتان و هنرمندان موسيقي محلي منطقه در محل سالن همايش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان سروآباد برگزار شد.
*** سروآباد مهد علما، شعرا و عرفاي بسياري بوده است
نماينده مردم شهرستان هاي مريوان و سروآباد در مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم با تبريك دهه مبارك فجر با بيان اينكه شهرستان سروآباد پيشنيه فرهنگي بسيار غني دارد، افزود: اين شهرستان از ديرباز تاكنون مهد علما، شعرا، هنرمندان و عرفاي بسياري بوده است.
منصور مرادي ادامه داد: استان كردستان به تعبير مقام معظم رهبري يك استان فرهنگي است و شهرستان سروآباد نيز يكي از شهرستان هاي پيشرو اين استان در زمينه مسائل فرهنگي و هنري است.
وي هنر را جزئي از زندگي انسان دانست و گفت: هنر يك ميل ذاتي در وجود انسان ها است و هر زمان كه انسان در مشكلات و سختي هاي زندگي گرفتار شده براي آسايش روح و روان خود به موسيقي هاي عرفاني و آرام روي آورده است.
وي تجليل از هنرمندان، علما و عرفاي جامعه را يك ضرورت بيان كرد و افزود: تكريم و تجليل از هنرمندان جامعه بايد در بين افراد جامعه نهادينه شود و اين مهم مي تواند با برگزاري مراسم ها و همايش هاي فرهنگي تكريم و پاسداشت آنها انجام شود.
*** ارسال 72 اثر به دبيرخانه جشنواره
فرمانده سپاه شهرستان سروآباد نيز در ادامه اين مراسم، با تبريك آغاز سي و هشتمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي به برگزاري اين جشنواره اشاره كرد و افزود: جشنواره آواهاي عرفاني و موسيقي فولكلور براي اولين بار در شهرستان سروآباد برگزار مي شود و سال آينده نيز دومين مرحله آن برگزار خواهد شد.
سرهنگ جعفر غفاريان با بيان اينكه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به بحث فرهنگ و هنر توجه ويژه اي دارد، گفت: تلاش كرديم جشنواره آواهاي عرفاني و موسيقي فولكلور مطابق با فرهنگ و هنر و عرف اين منطقه برگزار شود.
وي ادامه داد: بيش از 72 اثر در بخش هاي موسيقي فولكلور و آواهاي عرفاني به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده بود كه پس از ارزيابي توسط داوران در نهايت 6 اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
وي با اشاره به فرهنگ غني منطقه گفت: قدمت و تاريخچه موسيقي و آواهاي محلي در شهرستان سروآباد به سال هاي طولاني بر مي گردد، به طوريكه مردم اين منطقه دردها، مشكلات، غم و شادي ها و آئين هاي ديني و مذهبي خود را در قالب موسيقي و آواهاي محلي نشان مي دادند.
*** قدر هنرمندان را بايد در دوران اوج آنها دانست
معاون فرماندار شهرستان سروآباد نيز در ادامه اين مراسم با تبريك دهه مبارك فجر، بر لزوم تكريم و تجليل از هنرمندان تاكيد كرد و افزود: متاسفانه ما قدر و ارزش هنرمندان خود را در زمان مرگ آنها و يا در زمان كهنسالي آنها مي دانيم، در حالي كه ارزش و قدر هنرمند را بايد در دوران اوج هنري آنها دانست.
فرزاد شمس با اشاره به پيشنيه بسيار كهن موسيقي در بين مردم كردستان گفت: تاريخچه موسيقي در بين مردم كردستان بسيار كهن و طولاني است و همواره از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده و هنرمندان زيادي در اين عرصه فعاليت داشته اند.
به گزارش ايرنا، اجراي موسيقي هاي محلي نظير شمشال و آواهاي محلي سياه چمانه، ورده به زم، شيخانه، عرفاني و ديني از ديگر برنامه هاي اين مراسم بود
در پايان اين مراسم از هنرمندان و پيشكسوتان موسيقي محلي نظير محمد حسين خالدي مشهور به حمه حسين كيمنه ايي با 92 سال سن، فواد نودشه ايي و مختار نصرالهي شمشال زن اهل روستاي دزلي نيز تجليل و تقدير شد.
سپس در ادامه برگزيدگان اين جشنواره در سبك هاي مختلف موسيقي فولكلور و آواهاي عرفاني اعلام شدند كه بر اين اساس رتبه اول سياچمانه به فرهاد نادري از روستاي بوريدر و رتبه اول آواهاي عرفاني به خليفه عيسي مرادي از روستاي نسل رسيد.
همچنين رتبه دوم رشته سياچمانه به محمد ذاكري از روستاي نسل، رتبه اول ورده به زم به صهيب عبدي نوجوان روستاي دگاگا، رتبه دوم و سوم ورده به زم به رزگار سليمان پور و دارا مجيدي به ترتيب از دزلي و روآر تعلق گرفت.
شهرستان سروآباد در فاصله 90 كيلومتري از غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7354/1904
**خبرنگار: فرزاد آداك/**انتشار دهنده: مسعود احمدي
**آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۵
سنندج- ايرنا- جشنواره آواهاي عرفاني و موسيقي فولكلور روز چهارشنبه به مناسب سي و هشتمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي و براي اولين با حضور هنرمندان موسيقي محلي و مسئولين در شهرستان سروآباد برگزار شد.