به گزارش ایرنا قنبر موسی نژاد شامگاه چهارشنبه در حاشیه ایین افتتاح طرح های شهرستان قروه در جمع خبرنگاران افزود: از سال 90 به بعد، جشن خود اشتغالی برای 16 هزار خانوار مددجوی كردستانی برگزار شده و امسال نیز چهار هزار مددجو از حمایت كمیته امداد خارج شدند.
وی اضافه كرد: در سال جاری 2 هزار و 560 فرصت شغلی در اختیار خانوادههای تحت حمایت كمیته امداد امام خمینی(ره) استان كردستان با صرف 340 میلیارد ریال اعتبار اجرایی شد.
به گفته وی در سال جاری تعداد 220 واحد مسكونی در سطح استان توسط این نهاد به مددجویان واگذار شده است كه از این تعداد، 88 واحد روستایی و 132 واحد شهری بوده است كه برای ساخت این 220 واحد مسكونی مبلغ 46 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض هزینه شده است.
موسی نژاد از اهدای سه هزار مورد جهیزیه به جوانان تحت پوشش این نهاد در سال جاری با اعتبار 60 میلیارد ریال از منابع داخلی كمیته امداد خبر داد.
وی افزود:50 درصد از جامعه هدف این نهاد را خانوادههایی با سرپرست زن خانوار تشكیل میدهند كه برای تمامی زنان سرپرست خانوار زیر 50 سال مددكار خانم در استان انتخاب شده كه این امر به عنوان پایلوت در سطح كشور مورد توجه قرار گرفت.
مدیركل كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان با اشاره به اقدامات این نهاد در راستای اقتصاد مقاومتی افزود:این نهاد در راستای اشتغالزایی و راست آزمایی به دلیل نیازمند بودن مخاطبان به شغل، نظارت و پشتیبانی كمیته امداد به مدت پنج سال بعد از تسهیلات یكی از دستگاه های موفق در بخش اشتغالزایی است.
به گفته وی مددجویان كردستانی بیش از یك هزار تخته فرش و گلیم به ارزش بیش از 20 میلیارد ریال در درون خانواده در راستای اقتصاد مقاومتی تولید كردند چرا كه هدف اصلی اقتصاد مقاومتی خودكفا كردن خانواده های تحت پوشش تبلور پیدا می كند.
موسی نژاد گفت:سهمیه اشتغال كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان در تولید محصولات كشاورزی استان 11 درصد محصولات باغی، زراعی و 8.5 درصد تولید شیر توسط مددجویان كمیته امداد تولید می شود.
این مسئول افزود: در حوزه مقاوم سازی مساكن روستایی سهمیه كمیته امداد كردستان 7.5 درصد مربوط به مددجویان كمیته امداد هستند كه مشاركت های مردمی و زكات یكی از اركان اسلام در راستای تقویت نیاز اقتصاد نیازمندان است.
موسی نژاد با اشاره به ثبت نام 88 هزار نفر در طرح استعداد سنجی خانواده های تحت پوشش كمیته امداد امام(ره) كردستان گفت:از این تعداد 27 هزار نفر مستعد ایجاد شغل هستند كه 90 درصد از متقاضیان شغل و حرفه بلد نیستند كه اولویت كمیته امداد در سال 96 آموزش برای مددجویان است كه از نظر فكری آن ها را آماده شغل كنند.
وی با اشاره به برنامه های دهه فجر در سال جاری گفت:این نهاد به عنوان مسئول كمیته همیاری و تشكلهای مردمی ستاد دهه فجر 31 برنامه ویژه با اعتبار 200 میلیارد ریال به مناسبت سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در طول ایام دهه مبارك فجر اجرا می شود.
مدیر كل كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان از افتتاح 86 واحد مسكن محرومان در ایام دهه فجر خبر داد و گفت:از این تعداد 36 واحد مسكونی روستایی و 50 واحد مسكونی شهری است كه سه واحد مسكن نیازمندان نیز از محل درآمد زكات به مبلغ 2 میلیارد و 170 میلیون ریال در مریوان و سنندج جمع آوری شده است.
وی از پرداخت تسهیلات اشتغال به 110 نفر از مددجویان و پرداخت وام قرض الحسنه به مددجویان ، احداث 86 واحد مسكونی،تهیه 220 مورد جهیزیه و اعزام 450 نفر از مددجویان تحت حمایت كمیته امداد و همچنین 80 نفر از كاركنان این نهاد به اردوی زیارتی مشهد مقدس با اعتبار 57 میلیارد ریال در كردستان به مناسبت ایام دهه فجر به نیازمندان تقدیم شده است.
موسی نژاد در افتتاح پایگاه نیكوكاری سریش آباد افزود: این مركز به عنوان اولین مركز نیكوكاری استان كردستان كه به صورت خودجوش و توسط خود مردم كارهای آن انجام می شود.
وی افزود:فعالیت در این مركز به صورت افتخاری ،برای رضای خدا و به عنوان یك محور بانی در جهت رفع مشكلات محرومین و روستاهای اطراف شهر سریش آباد و جذب كمك های خیرین است.
این مسئول گفت:یكی از اهداف كمیته امداد درایجاد مراكز نیكوكاری واگذار كردن امورات مردم به خود مردم است و خارج از بروكراسی های اداری در كوتاهترین زمان مشكلات مراجعین و افراد نیازمند رفع خواهد شد.
مدیركل كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان گفت:منابع این مراكز از محل كمك های مردمی است مردمی كه بانی كار خیر هستند در توزیع این كمك ها در بین نیازمندان مشاركت و همكاری دارند.
به گفته وی ایجاد پایگاه مراكر نیكوكاری در مساجد است كه با این كار مردم در كنار انجام تكالیف دینی مردم به امور نیازمندان نیز رسیدگی خواهد شد.
موسی نژاد افزود:امامان جمعه و جماعت به عنوان رهبران دینی ،هیئت امنا مساجد و معتمدین خود مردم بر عملكرد و توزیع كمك های این مراكز نظارت دارند.
به گفته وی كمیته امداد تلاش می كند با توسعه مراكز نیكوكاری هم خدمات نظام جمهوری اسلامی توسعه پیدا كند و در كنار رفع مشكلات نیازمندان عزت نفس و كرامت نیازمندان حفظ شود.
در استان كردستان در حال حاضر 46 هزار خانوار در قالب 88 هزار نفر تحت پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان هستند كه 50 درصد مخاطبین را زنان سرپرست خانوار تشكیل می دهند.
و در ایام دهه فجر 57 میلیارد برای بهره برداری از طرح های كمیته امداد كردستان هزینه شده است.
قروه در 90 كیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
7345/ 3020
**خبرنگار:سارا صالحی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
سنندج-ایرنا-مدیركل كمیته امداد امام خمینی(ره) كردستان گفت: در سال جاری از 49 هزار خانوار تحت پوشش كمیته امداد امام(ره) كردستان سه هزار نفر از طریق خوداشتغالی و یك هزار نفر نیز به دلیل تغییر در شرایط زندگی از حمایت كمیته امداد خارج شدند.