تهران- ايرنا- محققان روشي را شناسايي كرده‌اند كه امكان حفظ سلول‌هاي توليد كننده انسولين را در ديابت نوع يك فراهم مي‌كند.

به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، پس از ابتلا به ديابت نوع يك، لوزالمعده براي مدتي مقادير اندكي انسولين توليد مي‌كند. اين بازه زماني ممكن است بين چند هفته تا چند سال متغير باشد.
در بيماري ديابت نوع يك، سلول‌هاي موسوم به بتا كه وظيفه توليد انسولين را بر عهده دارند، توسط سيستم ايمني بدن از بين مي‌روند. اما محققان دانشگاه ييل توانستند گونه‌اي از سلول‌هاي بتا را شناسايي كنند كه در برابر حمله سيستم ايمني مقاوم است و با رويكردي مشابه جاخالي دادن و مخفي شدن، از اين حملات جان سالم به در مي‌برد.
در جريان پيشرفت ديابت، در سلول‌هاي بتا تغييراتي ايجاد مي‌شود كه در نهايت آن‌ها را به دو دسته متمايز تقسيم مي‌كند. دسته اول توسط سيستم ايمني بدن كشته مي‌شود. اما دسته دوم ويژگي‌هايي را به دست مي‌آورد كه بقاي آن را در برابر حملات سيستم ايمني تضمين مي‌كند.
اين سلول‌ها قابليتي دارند كه عملكرد آن شبيه به سلول‌هاي بنيادي است و امكان تغيير وضعيت آن‌ها را به مراحل اوليه رشد فراهم مي‌كند تا بدون نگراني از حمله سيستم ايمني به حيات خود ادامه دهند.
محققان با استفاده از نتايج اين تحقيقات در تلاشند تا دارويي توليد كنند كه بتواند دسته دوم از سلول‌هاي بتا را به سلول‌هاي توليد كننده انسولين تبديل كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Cell Metabolism‌ منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me