تهران- ايرنا- يك مطالعه تازه نشان مي دهد كه مصرف انواع ميوه و سبزي به عنوان بخشي مهم در رژيم غذايي سالم، نه تنها موجب سلامت جسم است، بلكه در سلامت روان نيز نقش زيادي دارد و اين تاثير حتي در كوتاه مدت ملموس است.

به گزارش روز شنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، محققان دانشگاه اوتاگو نيوزيلند كه نتايج مطالعه خود را در مجله PLOS One منتشر كردند، با بررسي وضعيت يك گروه از جوانان دريافتند افرادي كه در مدت دو هفته هر روز ميوه و سبزي به مقدار زياد مصرف كرده بودند، انگيزه و نشاط بيشتري پيدا كردند.
ميوه و سبزي به عنوان بخشي از رژيم غذايي سالم، مي توانند به كاهش خطر چاقي، ديابت نوع 2، بيماري قلبي، سكته مغزي و برخي انواع سرطان ها كمك كنند و براساس اعلام وزارت كشاورزي آمريكا، بزرگسالان روزانه بايد حدود دو فنجان ميوه و حدود دو تا سه فنجان از انواع سبزي مصرف كنند.
مطالعات متعدد در سال هاي اخير نشان داده است كه جذب ميوه و سبزي همچنين سلامت رواني را بهبود مي بخشد.
در تازه ترين تحقيق كه دو هفته طول كشيد، 171 دانشجوي 18 تا 25 ساله شركت داشتند و به سه گروه تقسيم شدند.
يك گروه الگوي غذايي معمول خود را ادامه داد، گروه ديگر روزانه دو وعده ميوه و سبزيجات تازه اضافي (شامل هويج، كيوي، سيب و پرتقال) دريافت كرد و به گروه سوم هزينه نقدي ميوه و سبزي و يادداشتي براي يادآوري اهميت مصرف بيشتر ميوه و سبزي داده شد.
از ابتدا تا پايان مطالعه، شركت كنندگان تحت كنترل بررسي شرايط رواني اعم از خلق و خو، نشاط، انگيزه، علائم افسردگي و اضطراب، و ساير شاخص هاي سلامت رواني و تندرستي قرار گرفتند.
محققان متوجه شدند ارائه ميوه و سبزيجات اضافي به شركت كنندگان در مدت دو هفته باعث ارتقاي سلامت رواني و نيز افزايش انگيزه، نشاط و شكوفايي آنها شد، اما در دو گروه ديگر اين علائم مشاهده نشد.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور