تهران- ايرنا- مديركل حفاظت حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان از شروع عمليات لايروبي و بازگشايي مسيرهاي آب منتهي به تالاب هامون خبر داد.

به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، نيره پورملائي گفت: با توجه به شروع فصل بارندگي و جاري شدن روان آب در رودخانه هاي منطقه سيستان، اداره كل محيط زيست استان سيستان و بلوچستان با برنامه ريزي منسجم و همكاري نهادهاي مربوطه عمليات لايروبي و بازگشايي رودخانه هاي منتهي با تالاب هامون در دستور كار خود قرار داد.
به گفته پورملائي، اين مسير به علت بار رسوبي به جا مانده از سيلاب هاي گذشته و همچنين حركت شن هاي روان مسدود شده بود.
وي اظهار كرد: فعاليت هاي عمراني در دست اقدام بر اساس برنامه مديريت جامع تالاب هامون و اولويت هاي اعلامي در مطالعات صورت گرفته پس از عمليات نقشه برداري و تعيين حجم كار مورد نياز در سه بخش هامون پوزك، هامون سابوري و هامون هيرمند صورت گرفته و شامل لايروبي رودخانه ها براي تسهيل و سرعت بخشيدن به ورود آب، تقويت بندهاي خاكي به منظور حفظ و ذخيره آب در گودي هاي طبيعي و همچنين پخش آب در كانون هاي بحراني ريزگردها است.
پورملائي ادامه داد: از آنجا كه كمترين ميزان آب در شرايط بحراني كنوني بسيار ارزشمند و حياتي است لذا تمامي تلاش مجموعه محيط زيست و اعضاي كميته احياي تالاب هامون استفاده حداكثري از آب موجود بوده و طبق برنامه ريزي هاي لازم همزمان نيز امكان توسعه فعاليت هاي عمراني متناسب با حجم آب ورودي به تالاب وجود دارد.
وي گفت: در مدت چند روز گذشته تمامي مسيرهاي منتهي به هامون سابوري بازگشايي شده است و مسيرهاي منتهي به جنگل بش دلبر در شمال شرقي هامون سابوري و همچنين ورودي رودهاي افضل آباد و لورگ باغ نيز در حال لايروبي و بازگشايي است.
مديركل حفاظت حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان افزود: از طرفي بند خاكي ايجاد شده در سنوات قبل در هامون هيرمند و جنوب غربي كوه خواجه براي حفظ و ذخيره ميزان بيشتر آب تقويت شده كه توانسته حجم قابل توجهي از سيلاب ورودي را حفظ كند.
وي اظهار كرد: اميدواريم تمام فعاليت هاي انجام شده كه برگرفته از نظريات بوميان و بهره برداران اصلي هامون و جمع بندي شده در ستاد احياي تالاب هامون است، بتواند بخش قابل توجهي از مشكلات هامون و ساكنان منطقه سيستان را مرتفع كند و شاهد رونق هر چه بيشتر هامون به عنوان تنها ذخيره گاه بيوسفر منطقه سيستان باشيم.
علمي 9014**
دريافت كننده: كيميا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمي پور