هفته نامه انگلیسی چاپ لندن در تفسیری با اشاره به ناكامی دو رئیس جمهوری قبلی آمریكا در مقابله با نفوذ روسیه و شخص پوتین در جهان و معادلات سیاسی و اقتصادی نوشت: در حالیكه باراك اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریكا درصدد بود روابط دو كشور را از صفر شروع كند، دوره زمامداریش در نهایت در حالی به پایان رسید كه روسیه كریمه را به خاك خود ضمیمه، در اوكراین درگیری و جنگ ایجاد و خلاء قدرتی را كه اوباما در سوریه موجد آن بود، پر كرده بود.
حال به نظر می رسد ترامپ می خواهد ورای همه آنها حركت كرده ائتلافی راهبردی كاملا جدید با روسیه برقرار كند.
اكونومیست در ادامه گزارش خود نوشت: جزییات چنین ائتلاف جدیدی با روسیه هنوز نامشخص و در معرض تغییر است. این امر بیشتر بخاطر فقدان توافق در دایره نزدیكان ترامپ است، بشكلی كه حتی نماینده منتخب ترامپ در سازمان ملل بصراحت و قویا اعمال تجاوزگرانه روسیه را محكوم كرد، اما زمانی كه فاكس نیوز در مصاحبه ای با ترامپ گفت كه پوتین یك قاتل است، وی پاسخ داد 'دنیا پر از قاتل است. واقعا چه فكر می كنی؟ آیا كشور ما معصوم است؟'
اینكه یك رئیس جمهوری آمریكا كشور خود را به همان اندازه روسیه قاتل معرفی كند، كاملا بی سابقه و اشتباه بوده در واقع هدیه ای به متخصصان تبلیغات در مسكو است.
باز هم اینكه ترامپ می پندارد پوتین می تواند چیزهای زیادی به آمریكا بدهد، یك اشتباه محاسباتی است، نه تنها با توجه قدرت و منافع روسیه بلكه از منظر ارزش آنچه كه آمریكا ممكن است در مقابل از دست دهد.
سناریوی ترامپ برای روسیه اینگونه می نماید 'آمریكا با آقای پوتین برای نابودی تروریست های تندروی اسلامی بویژه داعش همكاری خواهد كرد. در عین حال ممكن است روسیه موافقت كند همكاری خود را با ایران كه دشمن دیرین آمریكا و دوستان آن در منطقه مانند بحرین و عربستان سعودی است، متوقف كند. در اروپا نیز ممكن است از دامن زدن به آتش درگیری های اوكراین دست بكشد، كشورهای عضو ناتو را تهدید نكند و در مذاكرات كنترل سلاح های هسته ای شركت كند.
' در عین حال، روابط نزدیكتر با روسیه در درازمدت ممكن است باعث محدود شدن قدرت چین شود. بخصوص اگر جنگی بین آمریكا و چین در دریای چین اتفاق بیفتد واشنگتن می تواند از مرز چهارهزار و 200 كیلومتری كشور اتمی روسیه با چین بهره بگیرد'.
هر چند ممكن است هكرهای روسی به ترامپ در پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری كمك كرده باشند، اما در واقعیت منافع كرملین و كاخ سفید یك دنیا با هم فاصله دارند.
بهای همكاری پوتین با آمریكا در سوریه حضور دائمی نظامیان روس در این كشور و بر سر قدرت ماندن رئیس جمهوری آن بشار اسد خواهد بود. به همین ترتیب، هیچ احتمالی وجود ندارد كه روسیه با ایران مقابله كند، چرا كه نیروهای پیاده ایران كامل كننده نیروی هوایی روسیه در سوریه هستند (به ادعای این هفته نامه). همچنین ایران بازار خوبی برای صادرات روسیه است. مهمتر از همه، این دو كشور به جای رقابت در منطقه خاورمیانه بشكل فوق العاده ای با هم همكاری می كنند.
این فكر كه روسیه متحد خوبی برای آمریكا علیه چین خواهد بود، هم بیجاست چرا كه روسیه بسیار ضعیفتر از چین است و اقتصاد، جمیعت و ارتش كوچكتری دارد كه باعث می شود پوتین هم به درگیری با چین فكر نكند، بخصوص اینكه رهبران دو كشور در مقابله با سیاست های غرب مواضع مشتركی دارند.
جست و جوی یك معامله بزرگ با پوتین یك توهم است و نتیجه نهایی آن ریاست ترامپ بر مجموعه ای از درگیری ها و قهرها با روسیه خواهد بود.
اروپام**1479**1424
مترجم: وحیده دینداری **انتشاردهنده:حسن سالك رضائی
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
تهران – ایرنا – اكونومیست نوشت، تلاش های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا برای ایجاد رابطه ای نوین با روسیه و 'جست و جوی یك معامله بزرگ با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری آن یك توهم است و نتیجه نهایی آن ریاست ترامپ بر مجموعه ای از درگیری ها و قهرها با روسیه خواهد بود'.