به گزارش خبرنگار ايرنا، اين موزه كه كاربري آن براي نخستين باردرسال 1350 به عنوان نمايشگاه مبل و پس از آن دفتركار فرح پهلوي شد كه با افزايش دلارهاي نفتي در سال 56 به اسم نقاش مطرح و چيره دست كشورمان رضا عباسي، كار خود را آغاز كرد.
مجموعه آثاري كه در موزه رضا عباسي به نمايش گذاشته شده است، ياد آور گوشه اي از روزگار و ايامي بس ناشناخته، سحر انگيز و سرشار از تلاش و سخت كوشي بشر براي دوام و بقا، ستيز با طبيعت، دست يابي به نعمت ها و غلبه برچيرگي هاي آن است.
موزه رضا عباسي در سه طبقه متشكل از پنج تالار دايمي افزون بر 40هزار شي دوره پيش از اسلام، هنرهاي اسلامي يك، هنرهاي اسلامي 2، نگارگري، خوشنويسي در تالارهاي آن نگه داري مي شود كه علاوه بر آنها نمايشگاه موقت، كتابخانه موزه و فروشگاه نشريات نيز در كنار موزه داير است.
در تالار پيش از اسلام اشياي محفوظ از هزاره ششم پيش از ميلاد تا پايان دوره ساساني كه شامل سفالينه ها و فلزهايي كه با شكل ها و طرح هاي ساده و دلپذير كه الهام يافته از طبيعت كه به نوعي هر يك نام و نشان منطقه چون آذربايجان، شوش و لرستان را به يدك مي كشد، در طبقه سوم موزه رضا عباسي نگه داري مي شوند.
همچنين در تالار هنرهاي اسلامي( يك) در طبقه سوم اين موزه قرار گرفته، فلزاني متعلق به دوره آل بويه كه نقش هايي از دوره ساساني و خط نوشته هاي كوفي - ازاولين نمادهاي دوره اسلامي را در بردارد كه همراه با سفالينه هايي از سده سوم و چهارم هجري قمري و متعلق به نيشابور با نگاشته هايي به شيوه كوفي و نمونه هايي از سفال هاي لعاب پاشيده و رنگارنگ منسوب به ساري به نمايش گذاشته شده اند كه اين مجموعه ظروف سفاليني از دوره سلجوقي كه بيشتر مينايي، نقاشي زير لعاب، لعاب يك رنگ ها، زرين فام ها، پيه سوزها، عود سوزها و ظرف فلزي در اين بخش قرار دارند.
در طبقه دوم اين موزه نيز به تالار هنرهاي اسلامي 2 مي رسيم كه در آن آثاري از قرن هفتم تا سده سيزدهم هجري قمري در آن جاي گرفته است كه با يورش مغول، گرايشها، سليقه ها و نوع ساخت دگرگون شد و مراكز هنري از سويي به سوي ديگر جابه جا شدند. فلزات دوره تيموري بازمانده هايي چند از اين دوره پر آشوب را به نمايش مي گذراند كه در ادامه اين مجموعه مي توان نقش مايه ها، آذينه ها و رنگ مايه متفاوت با فلز ها، سفالينه ها و بافت هاي پر نقش و نگار متعلق به دوران صفويه و نقش هاي جلدهاي كتاب هايي لاكي، طرح هاي گل و مرغ و منسوجات دوره قاجار در اين اين تالار وجود دارد.
همچنين در تالار نگارگري كه در طبقه دوم اين موزه واقع شده نيز آثاري از سده هاي اوليه دوره اسلامي- قبل از قرن ششم هجري قمري و نيز آثاري معدودي از نگاره ها به جاي مانده است. در اين تالار با شيوه نگارگري خاص خود در آن آثاري از رضا عباسي هنرمند نقاش كشور، كتابهاي ادبيات كهن كشور ، برگهايي از شاهنامه متعلق به قرن هشتم و نمونه هايي از مكاتب شيراز و تبريز وجود دارد.
در آخرين تالار اين موزه كه در طبقه دوم در اختيار تالار خوشنويسي است نيز نسخه هاي خطي و خوشنويسي از آيات و كلام خدا، دست نوشته هايي به خط كوفي، نسخ، ثلث برصفحاني مذهب از قرآن كريم و همچنين نمونه هايي از نگارش هاي دوران اسلامي در اين تالار به نمايش در آمده است. در تالار مزبور به وضوح آثار ارزشمندي از هنرمندان خوشنويس كشورمان چون ميرعماد، ميرزا غلامرضا و عبدالمجيد درويش و نسخه هاي خطي كه بيشتر مربوط قرن نهم تا سيزدهم است نيز در اين محل وجود دارد.
موزه رضا عباسي كاشاني سال 1356 در خيابان شريعتي نرسيده به پل سيد خندان تهران گشايش يافت و به ياد نقاش مشهور دوره صفوي اهل كاشان، رضا عباسي نامگذاري شد.
اين موزه شامل آثار هنري دوره پيش از تاريخ تا قرن 13 هجري است.
* براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار:امين كمالي فر انتشاردهنده: موسي فعاليان
تهرام/7247/ 1539
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲
تهران- ايرنا- موزه رضا عباسي پايتخت به عنوان گنجينه آثار تاريخي پيش و پس از اسلام در ايام نوروز مي تواند گردشگران زيادي را به سمت خود جذب كند.